Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

JCB A DEZVĂLUIT NOUA GAMĂ DE BULDOEXCAVATOARE SITEMASTER STAGE V

JCB A DEZVĂLUIT NOUA GAMĂ DE BULDOEXCAVATOARE SITEMASTER STAGE V

Renumitul producător din Marea Britanie JCB, în cadrul unui eveniment on-line live, desfășurat pe 13 aprilie, a lansat o nouă gamă de mașini pentru construcții compacte, echipate cu noi motoare diesel, compatibile cu norma europeană UE Stage V. Referindu-se la noile modele prezentate în cadrul conferinței de presă virtuale, Graeme Macdonald, directorul executiv al JCB, spunea: „Am respectat întotdeauna modificările legislației privind emisiile, pentru ca motoarele noastre să fie cât mai curate. Toate acestea fac parte din programul nostru «Clean Diesel». În același timp, am căutat și oportunitățile de a aduce și alte îmbunătățiri mașinilor noastre.”

Noile mașini JCB dezvăluite la conferința de presă virtuală au inclus modelele echipate cu motoare compatibile UE Stage V ale popularelor sale excavatoare pe șenile 140X, 150X și 220X, un nou buldoexcavator 3CX ECO de 55kW cu motor compatibil UE Stage V, upgrade-uri la modelele de miniexcavatoare de 3,5 – 6 t și l a încărcătoarele și stivuitoarele cu braț telescopic, precum și un grup electrogen pentru închiriere, G40RS V - primul grup electrogen al companiei, din seria «Rental Series» (RS), echipat cu motor UE Stage V, care poate fi utilizat în infrastructura/birourile generale din cadrul unei carierei.

Ryan Ballard, director motoare JCB în cadrul diviziei Powertrain, a declarat că provocarea companiei a fost aceea de a îndeplini prescripțiile pentru emisii de particule din norma UE Stage V, fără a afecta impactul asupra performanței. Pentru a face acest lucru, filtrul de particule diesel nu a fost suficient, integrându-se tehnologii de nouă generație ce au inclus o serie de sisteme controlate de un nou management al motorului. Important este că sistemul nu necesită nicio intervenție a operatorului sau o atenție suplimentară în ceea ce privește întreținerea.

BULDOEXCAVATOARELE JCB DIN GAMA SITEMASTER STAGE V
Noua gamă de buldoexcavatoare Sitemaster Stage V de la JCB este concepută pentru a lucra în orice loc de muncă, pe orice șantier, dovedindu-se ideale pentru operatorii proprietari, autoritățile locale și închiriere pentru diverse aplicații. Noile modele de buldoexcavatoare 3CX PRO, 4 CX PRO și 5 CX PRO, sunt echipate cu motoare diesel Stage V, produse de JCB. 3CX PRO este o mașină numai cu roțile din față directoare, 4 CX PRO are performanțe sporite pe orice teren grație direcției pe cele patru roți și a roților egale față - spate, iar direcția pe patru roți și roțile egale fațăspate ale buldoexcavatorului 5 CX PRO îi oferă acestuia cele mai bune performanțe pentru lucrări de volum mare.

Caracteristicile cheie ale noilor buldoexcavatoare din gama Sitemaster Stage V, includ:
• Noua cabină JCB CommandPlus, reproiectată la interior și exterior;
• Noile funcții JCB Automate, care facilitează utilizarea mașinilor, sporind productivitatea;
• Un nou motor de 72 kW (96 CP), care înlocuiește unitatea anterioară de 68 kW (91 CP);
• Noua transmisie automată ECOROAD, cu șase trepte și noi rapoarte de transmisie pentru a reduce consumul de combustibil și a economisi timp;
• Caracteristici de siguranță îmbunătățite, introduse ca standard.

CREȘTEREA PUTERII MOTOARELOR
În baza programului «Clean Diesel», motorul JCB 444 de 4,4 litri a fost înlocuit cu JCB448 de 4,8 litri, mai puternic. Fața de vechiul motor, ce dezvolta 68 kW (91 CP), motorul din noua generație dezvoltă 81 kW (108 CP) și un cuplu de 516 Nm, oferind astfel performanțe superioare de rulare și încărcare, modelelor din seria PLUS și PRO. Sistemul de tratare a gazelor de evacuare de pe JCB 448, fără supapă de recirculare a gazelor, beneficiază de un catalizator de oxidare diesel (DOC) și un filtru combinat de reducere catalitica/filtru de particule diesel (SCR/DPF) cu o durată de utilizare de 8000 de ore. În plus, sistemul telematic JCB LiveLink monitorizează regenerarea DPF, care se efectuează automat, pentru a evita oprirea utilajelor în timpul de funcționare util. Totodată, reglarea supapelor se face la 4000 de ore de funcționare, nu la 2000, ca până acum, reducându-se astfel timpii de oprire pentru mentenanță pe durata de viață a mașinii. Motorul de 3,0 litri Stage V, cu puterea de 55kW (74CP) și cuplul de 440 Nm, introdus anul trecut pe modelul ediției speciale de buldoexcavator cu numărul 750 000, este de acum instalat pe modelul 3CX ECO, având un consum de combustibil redus cu 7%. Totodată, pentru noile modele 3CX PLUS și 4CX PLUS, există opțiuni de transmisie hidrostatică cu patru trepte.

AUTOMATIZAREA SPOREȘTE PRODUCTIVITATEA
Noile modelele PRO beneficiază de o serie de funcții avansate de automatizare, concepute pentru a spori productivitatea și operarea facilă. De exemplu. funcția «Auto Stop» detectează momentele când nu se mai lucrează cu mașina și oprește motorul pentru a reduce consumul de combustibil și uzura inutilă. Perioada de timp înainte de oprire poate fi setată de operator. Funcțiile «Auto Seat Select» și «Auto Stabilizers» sunt implementate standard pe modelele servo, iar scaunul recunoaște direcția în care este orientat și comută automat între modurile de lucru încărcător și excavator. Pe lângă funcția de ridicare «Auto-up», stabilizatoarele se pot extinde și opri automat când sunt coborâte și tălpile ating solul. Iar funcția «Auto Level» asigură, la modelele AEC (Advanced Easy Control), nivelarea automată la o poziție orizontală setată, atunci când de lucrează pe un teren neuniform.

Pentru o deplasare economică, noua generație de buldoexcavatoare de la JCB este prevăzută cu funcția «Auto Drive», care permite operatorului să seteze și să mențină aceeași turație când mașina este în deplasare. De asemenea, pentru operatorii care petrec mult timp pe drum, gama PRO include transmisia automată ECOROAD cu șase trepte, care poate reduce timpul de deplasare și consumul de combustibil cu până la 25%. La reducerea consumului de combustibil cu 25% și a timpului de deplasare pe șosea cu 10% contribuie și sistemul unic «TorqueLock» de la JCB, aflat în dotarea standard a transmisiilor hidrostatice cu care sunt dotate buldoexcavatoarele. În plus, funcția «Auto 2WD», care trece automat de la 4WD la 2WD atunci când nu mai este necesară tracțiunea pe toate cele patru roți, contribuie la reducerea uzurii anvelopelor, nu numai la scăderea consumului de combustibil.

O serie de noi caracteristici standard au fost integrate în mașini, inclusiv apărătoare de lumină la spate, bare de protecție față, funcția de revenire la excavare, ramă protecție pentru cupă scoică, conducte auxiliare pentru un debit mai mare la cupa încărcătorului și sistem de suspensie a brațului excavatorului, «Auto SRS».

Pentru confortul operatorului, acum este disponibilă și funcția «Auto Interior Light», care asigură iluminarea accesului în cabină și care se estompează treptat conform setării de întârziere stabilită de operator.

REPERE DE DESIGN
Buldoexcavatoarele Stage V 3CX PRO, 4CX PRO și 5CX PRO sunt uș or de recunoscut, după plafonul nou proiectat care integrează girofaruri cu LED în colțurile structurii, astfel încât mașina poate fi văzută clar din toate unghiurile. Până la 10 proiectoare de lucru cu LED oferă o zonă mai mare de iluminare a spațiului de lucru, iar oglinzi retrovizoare exterioare sunt mai mari. pentru a îmbunătăți vizibilitatea înapoi. Interiorul noii cabine JCB CommandPlus are o linie de culoare divizată, cu material gri mai închis în jumătatea inferioară și culori mai deschise în jumătatea superioară. Acest lucru oferă o senzație de lumină și aerisire, amplificând ideea de spațiu la interior. Scaunul operatorului reproiectat, are suspensie pneumatică și este încălzit, iar materialul textil de acoperire estre de calitate superioară.

Tetiera este acum standard pe modelele AEC și opțională pe mașinile cu control manual. Noul volan are o textură îmbunătățită pentru o aderență mai bună și o uzură mai redusă, iar designul cu trei spițe asigură vizibilitate îmbunătățită a ecranului frontal, actualizat. Pentru confortul operatorului, cabina este dotată cu un radio Bluetooth, cu USB și Aux, care poate fi controlat de la comutatorul rotativ de pe consola laterală, solidară cu scaunul ce se poate roti. În plus, comenzile de încălzire și ventilație au fost repoziționate pe stâlpul B, fiind mai ușor de accesat.

Ecranul lateral LCD este actualizat, având dimensiunea de 7 ”. Sunt disponibile astfel mai multe informații și diferitele meniuri. Fișiere de ajutor și videoclipuri „Cum să” despre funcțiile cheie, pot fi comutate prin intermediul unui comutator rotativ.

”Motoarele cu combustie internă vor juca încă un rol principal în alimentarea mașinilor pentru construcții în viitorul apropiat. Totuși, vom avea nevoie de alternative, mai devreme sau mai târziu, dar până atunci motoarele vor trebui să ofere o cale către zero emisii de gaze cu efect de seră. Ne-am propus să ne asigurăm că dieselul poate face parte din soluția pentru mediu și nu parte din problemă. Pentru restul acestui deceniu, cel puțin soluțiile diesel curate vor rămâne esențiale în construirea orașelor, a infrastructurii și a rețelelor de transport.” - TIM BURNHOPE, DIRECTOR DE INOVARE ȘI DEZVOLTARE LA JCB

 

 

TERRA ROMÂNIA UTILAJE DE CONSTRUCȚII SRL

Punct de lucru Tunari- Șoseaua de Centură, nr. 11, km. 7, Comuna Tunari, Jud. Ilfov
Call Center: 031 730 7301 (2,3,4) / 0372 383 772
Fax: 031 730 7307
E-mail: office.ro@terra-world.com

https://www.terra-world.com/ro

Machinery

Recent Posts:

Grupul Manitou, recunoscut la nivel mondial în domeniul echipamentelor specializate de manipulare și stivuire, a platformelor de lucru la înălțime și a utilajelor terasiere și de manipulare compacte, a anunțat la sfârșitul lunii februarie lansarea unei noi game de platforme ...


Citeste mai mult

HD Hyundai Construction Equipment (CE) a dezvăluit alte opt mini-excavatoare, cu greutăți de operare cuprinse între 1,7 și 5,5 tone, ce vor completă o gamă de 12 modele. Mini-excavatoarele din seria A, câștigătoare ale premiului RED DOT DESIGN, stabilesc noi niveluri de performan...


Citeste mai mult

Încărcătorul pe șenile este singura mașină pentru lucrări terasiere care poate face totul - curăță, încarcă, sapă, transportă, astupă și multe altele - chiar și în condiții de teren dificil, dur sau alunecos.Noul încărcător pe șenile Cat® 973 oferă o p...


Citeste mai mult

Un suflu energetic inovator impulsionează industria construcțiilor. Utilizarea pe scară tot mai largă a echipamentelor de concasare, sortare și transport acționate 100% de energia electrică este o veste bună pentru toată lumea. Investițiile în asemenea echipamente reprezintă o inves...


Citeste mai mult