Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

JCB A ÎNCEPUT CUCERIREA DE NOI PIEȚE DE DESFACERE (PARTEA 1)

JCB A ÎNCEPUT CUCERIREA DE NOI PIEȚE DE DESFACERE (PARTEA 1)

În luna iunie am avut plăcerea să participăm la evenimentul internațional de presă organizat de J C Bamford Exvacators LTD la JCB World HQ în Rocester, Staffordshire, Anglia. Învăluit în mister evenimentul, desfășurat pe parcursul celor două zile 5-6 iunie, a prezentat noutăți în premieră mondială. Mai mult decât atât acesta a marcat un important salt tehnologic prin lansarea, în cadrul gamei TELETRUCK, a noului model cu acționare electrică JCB 30-19E, proiectat pentru a ajunge pe piața mondială a stivuitoarelor electrice cu furci, unde, după cum spunea Paul Murray, Director General JCB Industrial: „aproape 250.000 de unități sunt vândute la nivel global în fiecare an, Europa reprezentând aproape două treimi din piață.”

Lansată în octombrie 1997, gama de stivuitoare telescopice cu furci frontale TELETRUCK de la JCB rămâne singura din lume care oferă utilizatorilor avantajul de a beneficia în plus de o rază de acțiune pe orizontală datorată brațului telescopic. La începutul lunii aprilie a acestui an, JCB a lansat noul model TELETRUCK JCB 3–19E, primul model cu acționar e electrică din gama sa, c are deschide noi oportunități acestui tip de stivuitor care a revoluționat activitățile de manipulare a materialelor de construcții la comercianți, în depozite, în porturi, centre de reciclare și șantiere industriale din întreaga lume.

Până acum, modelele din gama TELETRUCK erau acționate de un motor termic alimentat cu motorină sau cu GPL, fiind destinate a fi utilizate cu precădere pentru aplicații în aer liber. Odată cu introducerea noului model electric, TELETRUCK poate fi utilizat acum pentru o mulțime de sarcini atât în interiorul clădirilor, cât și în exterior – oferind totodată noii generații de clienți avantajele unor costuri de exploatare reduse și economie de spațiu, caracteristici de care au beneficiat utilizatorii săi în ultimele două decenii.

Deja utilizat în multe lanțuri de aprovizionare și locuri de producție din întreaga lume, TELETRUCK este un stivuitor telescopic cu furci ideal pe șantierele care necesită încărcarea și descărcarea rapidă, eficientă și sigură a containerelor, semiremorcilor cu perdele laterale, a vehiculelor utilitare furgon și a diverselor vehicule pentru livrarea mărfurilor paletizate. De aceea, deoarece este alimentat electric de la o baterie de tracțiune, stivuitorul electric JCB 30-19E este extrem de silențios și nu generează emisii de gaze poluante, fiind potrivit pentru activități în interiorul clădirilor. Capacitatea de a fi exploatat și în exteriorul clădirilor se datorează concepției complet etanșe la intemperii a elementelor caroseriei care protejează transmisia electrică a mașinii și celelalte componente electrice cheie necesare bunei funcționări atunci când stivuitorul telescopic cu furcă trebuie să lucreze în aer liber, în toate condițiile meteorologice.

Alimentarea motorului și a celorlalte sisteme electrice este furnizată de o baterie cu plumb și el ectrolit, GNB/Exide Marathon Classic pentru condiții grele de lucru – de 80 V și 625 Ah, c are poate funcționa timp de opt or e cu o singură încărcare. Compartimentul bateriei este dispus în partea din spate a stivuitorului, pentru a permite o schimbare rapidă și facilă a bateriei. Orice dispozitiv de ridicare cu cârlig sau un alt s tivuitor, poate fi folosit pentru a înl ocui bateria care, prin construcție este prevăzută cu un inel de ridic are și cu locașuri pentru furcă. Operațiunea nu durează decât aproximativ 2 minute, asigurânduse astfel maximizarea timpului de funcționare al mașinii. Transmisia electrică a noului stivuitor JCB TELETRUCK asigură urcarea cu ușurință a unei declivități de 21%, iar pr oductivitatea este sporită printr-o ridicarea liberă completă până la înălțimea de 1.575 mm. Ca și celelalte modele TELETRUCK, modelul JCB 30-19E dispune de un br aț telescopic amplasat lateral față de cabină.

Acest braț telescopic are o capacitate de ridicare de 1.900 kg până la o dis tanță de 2 m, ceea ce însemnă că încărcăturile paletizate pot fi încărcate până pe partea opusă a unei semiremorci cu perdele laterale. Capacitatea maximă de ridicare la o înălțime de 4,1 m es te de 3.000 kg. În plus, posibilitatea de a descărca încărcătura la 2 m în f ața stivuitorului elimină orice risc de deteriorare a încărcăturii paletizate sau a vehiculului, precum și riscul de ac cidentare a persoanelor atunci când se încarcă sau se descarcă vehicule utilitare ușoare, în special furgoane. O încărcătură paletizată de 1.600 kg pate fi plasată până la o distanță de 3 m f ață de JCB 30-19E, ceea ce permite operarea totală a vehiculelor cu șasiu extins. Pentru o eficiență maximă, acest model electric de stivuitor telescopic cu furcă poate încărca în doar două minute, cu ușurință și în siguranță, trei europaleți într-o camionetă.

News

Recent Posts:

ATP TRUCKS AUTOMOBILE, compania producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane din România, a anunțat lansarea de noi produse în portofoliu. Evenimentul a avut loc în cadrul festivalului CoBuild 2024 din județul Alba - manifestare dedicată sectorului utilaje...


Citeste mai mult

Divizia de construcții a grupului Maxagro, cunoscută și sub numele de Compania Drumuri și Poduri Banat, a inaugurat cea de-a treia stație de asfalt din portofoliu. Situată lângă Timișoara, în comuna Sânandrei, investiția reprezentată de stația de asfalt face din Drumuri ...


Citeste mai mult

Interviu cu Michal Kaminski, Manager de Calitate la Prometeon Tyre Group, un profesionist cu 30 de ani de experiență în industria anvelopelor, din care 25 de ani în domeniul calității produselor, și cinci ani pe linia de producție dintr-o companie producătoare de anvelope.Alegerea...


Citeste mai mult

JCB și-a extins gama de mini-excavatoare prin lansarea a două utilaje de 2,5 tone. Modelul JCB 25Z-1 este un mini-excavator a cărui turelă nu depășeșete la rotire lățimea peste șenile, el înlocuind modelul anterior 8025 ZTS, în timp ce modelul JCB 26C-1, cu turelă convenționa...


Citeste mai mult