Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

JCB își extinde gama E-TECH de mașini cu emisii zero

JCB își extinde gama E-TECH de mașini cu emisii zero

JCB 19C-1E

Acum un an, JCB a lansat modelul 19C-1E, primul mini-excavator complet electric din industria construcțiilor, care a fost și prima mașină pentru construcții din noua generație de mașini electrice cu emisii zero la punctul de lucru, putând fi folosit și în interiorul clădirilor. Atunci, mini-excavatorul era prevăzut cu un post de operare deschis, dar acum, JCB a echipat mini-excavatorul 19C-1E cu o cabină complet închisă, cu geamuri mari, ceea ce îi va conferi un plus de atracție pentru clienții din țările cu un climat temperat, mai rece și mai umed. Spațioasa cabină este aceeași care echipează modelele convenționale de 1 – 2 tone de la JCB și este echipată cu un încălzitor electric ce oferă căldură instantaneu pentru dezaburirea geamurilor și încălzirea habitaclului.

Cabina, certificată ROPS / FOPS, este echipată cu geamuri din sticlă plană laminată, ușor de înlocuit. Parbrizul este format din două bucăți, 70 / 30, cu îmbinare clară, pentru o vedere neobstrucționată spre sol, asupra zonei de săpat. Gabaritul ultra-compact și vizibilitatea fără obstrucții în jurul mașinii, nu mai fac necesară instalarea oglinzilor retrovizoare. Pe cabină sunt instalate aceleași proiectoare de lucru cu LED și ștergătorul de parbriz utilizate la modelele convenționale. Cabina E-Tech oferă un mediu de operare uscat și confortabil pe parcursul întregii zile de lucru, iar ușa de acces prevăzută cu sistem de închidere adaugă siguranță mașinii.

Capacitatea superioară a bateriei permite operarea mini-excavatorului pe parcursul unui zile întregi de lucru, chiar și atunci când se lucrează cu încălzitorul electric și ceilalți consumatori electrici porniți și, ce este mai important, nu există nici un impact asupra performanțelor de săpare și de deplasare.

JCB 525-60E

La mai bine de 45 de ani de la introducerea pe piață a conceptului de stivuitor cu braț telescopic, JCB a lansat acum primul model electric al popularului său Loadall, modelul 525-60E.

„În calitate de lider pe piața mondială a stivuitoarelor cu braț telescopic, lansarea modelului JCB 525-60E Loadall duce mai departe electrificarea echipamentelor pe piețele generale de construcții, industriale și agricole, oferind o soluție de manipulare a sarcinii cu emisii zero și fără compromisuri de performanță sau productivitate. Suntem foarte încântați de perspectivele acestei mașini”, spunea Tim Bumhope, șel Departamentul de Inovare de la JCB.

Caracteristicile principale ale noului Loadall, includ:

  •     eficiență sporită la deplasare și ridicare, datorată utilizării a două motoare electrice, unul pentru deplasare și celălalt pentru funcționarea sistemului hidraulic;
  •     sistem de frânare cu regenerarea energiei, pentru încărcarea bateriei;
  •     eficiență sporită la manipularea sarcinii, datorată sistemului hidraulic cu regenerare la coborârea și retragerea brațului telescopic;
  •     capacitate completă de operare într-un schimb de lucru, cu o baterie litiu-ion de 96V;
  •     opțiuni diverse de încărcare a bateriei, inclusiv încărcare „on-board” și încărcare rapidă.

Motorul de tracțiune de 17kW transmite puterea de tracțiune la cele două axe motoare dovedite, cu roți directoare, prin intermediul unei cutii de transfer permanente, pentru tracțiune integrală. Un motor electric de 22 kW acționează pompa sistemului hidraulic, cu angrenaj și debit fix, de maximum 80 l/min. Motoarele electrice au o eficiență de 85%, comparativ cu un motor diesel care nu are o eficiență mai mare de 45%. Analiza extinsă a ciclurilor de funcționare a clienților, prin intermediul sistemului telematic JCB LiveLink și a studiilor, testelor și evaluării la fața locului, a permis specialiștilor de la JCB să optimizeze bateria mașinii pentru a satisface cerințele clienților.

JCB nu a făcut nici un compromis în ceea ce privește confortul operatorului. Cabina ROPS / FOPS este compactă, dar și spațioasă, amenajată ergonomic și proiectată pentru o funcționare fără oboseală, cu comenzi ușor de localizat. Cabina complet vitrată are un încălzitor de 2,2 kW, geamuri cu dezaburire/degivrare electrică și un scaun cu suspensie, încălzit, asigurând astfel confortul operatorului indiferent de temperatura exterioară.

JCB 525-60E are integrat același încărcător „on-board” ca pe celelalte mașini din gama E-tech, capabil să reîncarce bateria în 8 ore, folosind o sursă electrică standard de 240 V, 16A. Opțional poate fi utilizat un încărcător universal JCB, caz în care reîncărcarea se poate face rapid, în doar 35 de minute, în timpul pauzelor.

Modelul 525-60E a fost proiectat pentru a satisface nevoile actuale și viitoare ale clienților dintr-o varietate de sectoare industriale, oferind funcționare cu emisii zero și nivel de zgomot scăzut (92,2 dB(A)) pentru lucrul în interiorul clădirilor, în lucrările de construcție și întreținere subterane și în zonele urbane cu reglementări stricte privind emisiile.

Capacitatea maximă de ridicare este de 2.500 kg, cu o sarcină maximă de 2.000 kg la înălțimea totală de șase metri. Mașina a fost proiectată pentru a oferi timpi de ciclu de lucru similari cu cei ai modelului convențional, cu motor diesel, fără pierderi de performanță. Poate fi folosit cu furci, o gamă de cupe și multe alte accesorii JCB Loadall.

 

 

TERRA ROMÂNIA UTILAJE DE CONSTRUCȚII SRL
ECHIPAMENTE DE CONSTRUCȚII
Punct de lucru Tunari- Șoseaua de Centură, nr. 11, km. 7, Comuna Tunari, Jud. Ilfov
Call Center: 031 730 7301 (2,3,4) / 0372 383 772
Fax: 031 730 7307
E-mail: office.ro (at) terra-world.com
terra-service.ro (at) terra-world.com

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult