Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

JCB își extinde gama E-TECH de mașini cu emisii zero

JCB își extinde gama E-TECH de mașini cu emisii zero

JCB 19C-1E

Acum un an, JCB a lansat modelul 19C-1E, primul mini-excavator complet electric din industria construcțiilor, care a fost și prima mașină pentru construcții din noua generație de mașini electrice cu emisii zero la punctul de lucru, putând fi folosit și în interiorul clădirilor. Atunci, mini-excavatorul era prevăzut cu un post de operare deschis, dar acum, JCB a echipat mini-excavatorul 19C-1E cu o cabină complet închisă, cu geamuri mari, ceea ce îi va conferi un plus de atracție pentru clienții din țările cu un climat temperat, mai rece și mai umed. Spațioasa cabină este aceeași care echipează modelele convenționale de 1 – 2 tone de la JCB și este echipată cu un încălzitor electric ce oferă căldură instantaneu pentru dezaburirea geamurilor și încălzirea habitaclului.

Cabina, certificată ROPS / FOPS, este echipată cu geamuri din sticlă plană laminată, ușor de înlocuit. Parbrizul este format din două bucăți, 70 / 30, cu îmbinare clară, pentru o vedere neobstrucționată spre sol, asupra zonei de săpat. Gabaritul ultra-compact și vizibilitatea fără obstrucții în jurul mașinii, nu mai fac necesară instalarea oglinzilor retrovizoare. Pe cabină sunt instalate aceleași proiectoare de lucru cu LED și ștergătorul de parbriz utilizate la modelele convenționale. Cabina E-Tech oferă un mediu de operare uscat și confortabil pe parcursul întregii zile de lucru, iar ușa de acces prevăzută cu sistem de închidere adaugă siguranță mașinii.

Capacitatea superioară a bateriei permite operarea mini-excavatorului pe parcursul unui zile întregi de lucru, chiar și atunci când se lucrează cu încălzitorul electric și ceilalți consumatori electrici porniți și, ce este mai important, nu există nici un impact asupra performanțelor de săpare și de deplasare.

JCB 525-60E

La mai bine de 45 de ani de la introducerea pe piață a conceptului de stivuitor cu braț telescopic, JCB a lansat acum primul model electric al popularului său Loadall, modelul 525-60E.

„În calitate de lider pe piața mondială a stivuitoarelor cu braț telescopic, lansarea modelului JCB 525-60E Loadall duce mai departe electrificarea echipamentelor pe piețele generale de construcții, industriale și agricole, oferind o soluție de manipulare a sarcinii cu emisii zero și fără compromisuri de performanță sau productivitate. Suntem foarte încântați de perspectivele acestei mașini”, spunea Tim Bumhope, șel Departamentul de Inovare de la JCB.

Caracteristicile principale ale noului Loadall, includ:

  •     eficiență sporită la deplasare și ridicare, datorată utilizării a două motoare electrice, unul pentru deplasare și celălalt pentru funcționarea sistemului hidraulic;
  •     sistem de frânare cu regenerarea energiei, pentru încărcarea bateriei;
  •     eficiență sporită la manipularea sarcinii, datorată sistemului hidraulic cu regenerare la coborârea și retragerea brațului telescopic;
  •     capacitate completă de operare într-un schimb de lucru, cu o baterie litiu-ion de 96V;
  •     opțiuni diverse de încărcare a bateriei, inclusiv încărcare „on-board” și încărcare rapidă.

Motorul de tracțiune de 17kW transmite puterea de tracțiune la cele două axe motoare dovedite, cu roți directoare, prin intermediul unei cutii de transfer permanente, pentru tracțiune integrală. Un motor electric de 22 kW acționează pompa sistemului hidraulic, cu angrenaj și debit fix, de maximum 80 l/min. Motoarele electrice au o eficiență de 85%, comparativ cu un motor diesel care nu are o eficiență mai mare de 45%. Analiza extinsă a ciclurilor de funcționare a clienților, prin intermediul sistemului telematic JCB LiveLink și a studiilor, testelor și evaluării la fața locului, a permis specialiștilor de la JCB să optimizeze bateria mașinii pentru a satisface cerințele clienților.

JCB nu a făcut nici un compromis în ceea ce privește confortul operatorului. Cabina ROPS / FOPS este compactă, dar și spațioasă, amenajată ergonomic și proiectată pentru o funcționare fără oboseală, cu comenzi ușor de localizat. Cabina complet vitrată are un încălzitor de 2,2 kW, geamuri cu dezaburire/degivrare electrică și un scaun cu suspensie, încălzit, asigurând astfel confortul operatorului indiferent de temperatura exterioară.

JCB 525-60E are integrat același încărcător „on-board” ca pe celelalte mașini din gama E-tech, capabil să reîncarce bateria în 8 ore, folosind o sursă electrică standard de 240 V, 16A. Opțional poate fi utilizat un încărcător universal JCB, caz în care reîncărcarea se poate face rapid, în doar 35 de minute, în timpul pauzelor.

Modelul 525-60E a fost proiectat pentru a satisface nevoile actuale și viitoare ale clienților dintr-o varietate de sectoare industriale, oferind funcționare cu emisii zero și nivel de zgomot scăzut (92,2 dB(A)) pentru lucrul în interiorul clădirilor, în lucrările de construcție și întreținere subterane și în zonele urbane cu reglementări stricte privind emisiile.

Capacitatea maximă de ridicare este de 2.500 kg, cu o sarcină maximă de 2.000 kg la înălțimea totală de șase metri. Mașina a fost proiectată pentru a oferi timpi de ciclu de lucru similari cu cei ai modelului convențional, cu motor diesel, fără pierderi de performanță. Poate fi folosit cu furci, o gamă de cupe și multe alte accesorii JCB Loadall.

 

 

TERRA ROMÂNIA UTILAJE DE CONSTRUCȚII SRL
ECHIPAMENTE DE CONSTRUCȚII
Punct de lucru Tunari- Șoseaua de Centură, nr. 11, km. 7, Comuna Tunari, Jud. Ilfov
Call Center: 031 730 7301 (2,3,4) / 0372 383 772
Fax: 031 730 7307
E-mail: office.ro (at) terra-world.com
terra-service.ro (at) terra-world.com

Machinery

Recent Posts:

În ceea ce privește profilurile de fălci ale concasorului cu fălci, cele mai utilizate sunt fălcile cu profil Quarry (de carieră). De asemenea, Quarry este și camera de concasare cel mai des instalată din fabrică la noile livrări de concasoare cu fălci Nordberg din Seria C™.Cu ...


Citeste mai mult

Compania Develon, fostă Doosan Construction Equipment, a lansat noul excavator pe șenile DX140LC-7K de 14,6 tone, care înlocuiește modelul de succes DX140LC-7 al companiei.Chiar dacă performanțele și gama de lucru sunt aceleași ca la vechiul model DX140LC-7, noul utilaj încorporea...


Citeste mai mult

Miniîncărcătoare? Sunward! Miniexcavatoare, midiexcavatoare și excavatoare? Sunward! Nacele? Sunward!Sunward produce o gamă completă de echipamente de construcții, apreciate la nivel european datorită performanțelor pe care le asigură, precum și datorită unui excelent raport calitat...


Citeste mai mult

JCB și-a prezentat primul încărcător pe roți complet electric, care oferă cele mai bune performanțe din clasa sa și o utilizare pe întreaga durată a zilei de lucru, cu un nivel redus de zgomot și cu emisii zero, fiind ideal pentru lucrul în fermele de animale și în ...


Citeste mai mult