Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

LIEBHERR ÎȘI PREZINTĂ NOILE SALE MODELE DE EXCAVATOARE COMPACTE CU ROȚI, ECHIPATE CU MOTOARE CE RESPECTĂ STANDARDUL DE EMISII UE STAGE V

LIEBHERR ÎȘI PREZINTĂ NOILE SALE MODELE DE EXCAVATOARE COMPACTE CU ROȚI, ECHIPATE CU MOTOARE CE RESPECTĂ STANDARDUL DE EMISII UE STAGE V

Indiferent dacă este vorba despre șantiere de construcții din centrul orașului, de construcția de drumuri sau de lucrări clasice de terasare, excavatoarele compacte cu roți de la Liebherr se dovedesc ideale în orice situație. Ca parte a tranziției la noua fază de limitare a emisiei de gaze poluante și particule - UE Stage V, Liebherr a integrat numeroase optimizări în etapa de modernizare a două dintre modelele de excavatoare compacte cu roți aflate în fabricație, ceea ce a contribuit la sporirea performanțelor lor și la o mai mare flexibilitate.

Cele mai mici modele de excavatoare cu roți Liebherr sunt A 910 Compact Litronic și A 912 Compact Litronic. A 910 Compact Litronic are o masă operațională cuprinsă între 12.100 kg și 13.100 kg, iar puterea dezvoltată de motor este de 85 kW (116 CP). Masa operațională a excavatorului A 912 Compact Litronic este cuprinsă între 13.000 kg și 14.200 kg, iar puterea dezvoltată de motor atinge 90 kW (122 CP).

CONSERVAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR
Motoarele Deutz cu 4 cilindri în linie instalate pe cele două excavatoare compacte cu roți sunt se dovedesc extrem de prietenoase cu mediul înconjurător, având un consum redus de combustibil. De asemenea, sistemul Liebherr – Power – Efficiency integrat pe noile excavatoare compacte cu roți asigură performanțe optime componentelor de antrenare, în orice situație de lucru.

Pentru a reduce consumul de combustibil, acest sistem permite funcționarea excavatoarelor la cel mai scăzut interval de consum specific de combustibil, dar cu o eficiență mai mare pentru aceleași performanțe. Pentru a respecta reglementările stricte de emisii de gaze poluant e prevăzute în UE Stage V, Liebherr a făcut apel la cea mai recentă tehnologie de tratare a gazelor evacuate de motor: sistemul inovator de tratare a gazelor de eșapament combină un catalizator de oxidare diesel (DOC) și un filtru de particule diesel (DPF) cu un c atalizator SCR pentru a reduce particulele diesel și oxizii de azot, asigurând astfel o protecție optimă a oamenilor și a mediului înconjurător împotriva substanțelor toxice din gazele de eșapament.

COMPACT ȘI CU PERFORMANȚE RIDICATE
Ca parte a tranziției la noua reglementare UE Stage V, modernizarea excavatoarelor A 910 Compact și A 912 Compact a inclus și mărirea contragreutăților din dotare. Cu contragreutăți mai mari, cele două excavatoare cu roți impresionează prin capacități de ridicare sporite cu până la aproximativ 100 kg, cu brațul întins la maximum. În același timp, contragreutățile mai mari asigură o stabilitate sporită a acestor excavatoare compacte cu roți și, prin urmare, o stabilitate mai bună chiar și în timpul mișcărilor rapide de lucru.

Pentru a spori și mai mult s tabilitatea, cele două excavatoare compacte cu roți sunt disponibile cu suporturi de sprijin diferite. Lama de sprijin, r obustă și cu ghidare radială, datorită zonei de contact extinse, oferă o stabilitate optimă pe sol moal e și nisipos, în timp ce pe teren solid, stabilizatorii laterali asigură o stabilitate perfectă. Controlul individual asigură alinierea excavatorului compact cu roți, în special pe terenuri denivelate.

De asemenea, pentru aplicații pe teren denivelat, suportul pentru lama divizată este adecvat datorită elementelor cu lamă controlabile individual sau împreună. Lama stabilizatoare, stabilizatorii laterali și lamele divizate sunt disponibile în combinații diferite. Șantierele de construcții din zonele urbane, mai ales din centrul orașelor, reprezintă o mare provocare pentru operatorii de excavatoare, datorită spațiilor limitate de lucru. Excavatoarele compacte cu roți de la Liebherr sunt proiectate cu o consolă spate a turelei redusă, fiind perfecte pentru asemenea aplicații. Raza de girație a consolei spate a turelei, la cele două excavatoare este de numai 1.675 mm.

În plus, raza de girație față a fost redusă cu 70 mm, oferind posibilitatea ca turela cu brațul pliat la maxim să se poată roti întrun cerc excentric cu diametrul mai mic de 5.000 mm, la ambele excavatoare. În ciuda dimensiunilor lor compacte, excavatoarele A 910/A 912 Compact Litronic dezvoltă forțe mari de excavare, chiar și pe un sol mai dur, putând fi astfel utilizate pentru orice aplicații, pe orice fel de șantier.

GÂNDITE PENTRU FLEXIBILITATE
Direcția pe toate cele 4 roți, disponibilă opțional, la fel ca și deplasare în lateral (mersul crabului), oferă celor două excavatoare o manevrabilitate și o flexibilitate semnificativ mai bună, în special pentru lucrul în spațiile înguste. Cu direcția pe toate roțile, raza minimă de viraj este de doar 4,17 m, față de 6,29 m, dacă se virează numai cu roțile față (în echiparea cu anvelope 9.00-20).

În aplicații care se desfășoară pe spații restrânse, excavatoarele cu roți Liebherr Compact se caracterizează prin productivitate și performanțe ridicate, datorită consolei spate scurte a turelei.Optimizarea capacității de încărcare, în combinație cu dimensiunile compacte ale oferă performanțe maxime și flexibilitate pe orice șantier de construcții.

Machinery

Recent Posts:

Wirtgen a lansat recent noul model de finisor de beton cu cofraje glisante SP 154i, cu care și-a actualizat familia de finisoare de beton mari. Noul finisor de beton a fost proiectat pentru a fi utilizat în principal pentru turnarea a două straturi de beton, pe autostrăzi și piste de aerop...


Citeste mai mult

Astăzi infrastructura în perfectă stare de funcționare este esențială. Mediul de afaceri și locuitorii nu mai doresc să nu beneficieze de mobilit ate din cauza drumurilor inaccesibile. Accesul facil și siguranța drumurilor sunt obiective ale oricărui administrator al parcului stradal...


Citeste mai mult

NOUL MOD DE A OPERA O INSTALAȚIE DE FORAJ DE LA DISTANȚĂOffice TeleREMOTE este un produs nou, conceput de Epiroc pentru controlul instalațiilor de foraj de suprafață SmartROC DTH MK I (bazat e pe platforma RCS 4), situate într-o altă locație față de postul de operare și control. Av&...


Citeste mai mult

Prezentată în premieră mondială, anul trecut la Bauma, LB 16 Unplugged es te o instalație electro-hidraulică de foraj pentru fundații adânci, c e poate fi deconectată complet de la rețeaua electrică, ea fiind alimentată cu baterii performante. Comparativ cu versiunea convențio...


Citeste mai mult