Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

La Bauma 2019 se prefigureaza din nou un veritabil succes pentru Mecalac

La Bauma 2019 se prefigureaza din nou un veritabil succes pentru Mecalac

Grupul Mecalac ofera o gama larga de echipamente de constructie compacte si inovatoare pentru santierele de constructii urbane. Motiv pentru care nu putem fi surprinsi ca si in acest an, ca si in 2016, Mecalac a fost nominalizat la premiul «Innovation Design 2019», de asta data pentru compactorul cu role tandem vibratoare TV1200, care va fi prezentat la Bauma 2019. Tot acolo va fi expus in premiera si noul incarcator «swing» AS 500.

Compactor cu role tandem vibratoare, TV1200
Compania franceza Mecalac si-a construit reputatia pe o anumita viziune a fabricarii masinilor pentru constructii urbane. Achizitionarea companiei Terex Coventry in 2017, a reprezentat pentru compania franceza o experienta care a ajutat-o  sa progreseze in mod favorabil, dezvoltand rapid si stralucit o gama completa de buldoexcavatoare, dumpere si compactoare cu role.

Celor de la Mecalac le place sa spuna ca una dintre directiile principale dupa care este orientata politica companiei este «inovatia utila pentru oameni». In acest sens, noul compactor cu role tandem vibratoare TV1200 este un exemplu de cum se imbina performantele, eficacitatea, confortul, manevrabilitatea si siguranta in avantajul utilizatorilor si a intregului santier.

Mecalac TV1200 se conduce acum exclusiv din joystick-ul amplasat pe consola din dreapta operatorului. Cu aceasta mare inovatiei, ce a dus la eliminarea volanului si a coloanei de directie, marca franceza imbunatateste manevrabilitatea si maniabilitatea masinii, adaugand si un plus de confort operatorului, prin imbunatatirea pozitiei de conducere.

Prin eliminarea coloanei de directie, a fost imbunatatita vizibilitatea la role si la suprafata de lucru, iar joystick-ul de pe consola din dreapta face compactorul ultra accesibil. Accesul la pozitia de conducere se poate face pe fiecare parte a compactorului, cu usurinta, iar treptele de acces au fost reproiectate pentru a se elimina orice risc de accidentare.

Cu aceasta solutie constructiva revolutionara, Mecalac face un pas urias spre noua generatie de compactoare cu role, imbunatatind interfata om / masina, urmand ca, de acum, compartimentul de cercetare si dezvoltare de la Mecalac sa implementeze modelul sau de joystick si pe urmatoarele modele de compactoare cu role Mecalac, ce vor fi produse la fabrica din Coventry.

Cu noul design realizat pentru compactorul cu role tandem vibratoare TV1200, Mecalac a reinventat arhitectura acestor masini pentru constructii pentru a imbunatati vizibilitatea, a facilita conducerea masinii si a raspunde cerintelor operatorilor. Spiritul inovator al celor de la Mecalac va face din compactorul cu role TV1200 o masina cu o linie estetica usor de recunoscut si care va fi cu siguranta apreciata. Elementele caroseriei au fost reproiectate, forma suportului rolelor este acum o parte a continuitatii capotei si o grila fata a fost adaugata. Designul exterior este adaptat specificului vehiculelor rutiere.

Datorita standardelor inovatoare in materie de ergonomie si constructie a masinilor pentru constructii moderne, sigure si simplu de folosit, operatorul isi are locul in centrul acestui nou design, confirmand inca o data know-how-ul Grupului Mecalac in domeniul inovarii.

Compactorul cu role tandem vibratoare TV1200 a fost nominalizat la categoria design a premiului pentru inovatie (Innovation Award 2019), organizat ca parte a Salonului International Bauma 2019, ce se va desfasura in luna aprilie la München.

Caracteristici tehnice principale, compactor cu role tandem vibratoare TV1200
Masa operationala, kg - 2.925
Latimea maxima, mm - 1.270
Lungimea totala, mm - 2.375
Raza de bracare, mm - 7.590
Viteza de deplasare, km/h - 10
Puterea motorului, kW / CP - 18,5 / 25,16
Latimea cilindrului rolei, mm - 1.200
Forta centrifuga, daN - 24 / 38
Frecventa vibratiilor, hz - 49 / 63
Sarcina statica liniara, kg/cm - 12,18
Amplitudinea oscilatiilor, mm - 0,6

Incarcator frontal «swing», AS 500
Mecalac este, la ora actuala, singurul constructor din lume care ofera toate solutiile constructive pentru incarcatoarele pe roti: peste 13 modele, de la incarcatoarele articulate la incarcatoarele cu sasiu rigid si patru roti directoare, clasice, cu brat telescopic sau inovatoarea versiune «Swing», cu brat monobloc pivotant la 1800, care a facut diferenta in ceea ce inseamna manevrarea si incarcarea materialelor.

Noul incarcator frontal Mecalac Swing AS 500, ce va fi prezentat in premiera la Bauma 2019, este un incarcator pe pneuri conceput pentru a lucra cu eficienta maxima. El este echipat cu un motor Deutz (UE Stage V), cu o cupa avand o capacitate de 500 litri si, in echipare standard, cu o linie hidraulica auxiliara.

Nimic nu a fost lasat la voia intamplarii la acest incarcator Swing AS 500. Mai intai designul care a fost complet reproiectat, intr-un stil inovativ, specific Mecalac. Forme rotunjite, mai pure si mai dulci in ochii trecatorilor din mediul urban. Pentru proiectantii de la Mecalac, AS 500 trebuia sa fie performant si, in egala masura, sa epateze prin formele armonioase. Noul model de incarcator «swing» contine detalii ce se dovedesc marcatori reali ai diferentei fata de celelalte modele.

Accesibilitatea si vizibilitatea au fost foarte studiate la acest model. Cabina, cu ferestre mari, cu tenta mai inchisa la culoare, asigura, alaturi de cele doua oglinzi retrovizoare mari, o vedere panoramica si este deosebit de spatioasa, fiind accesibila din ambele parti. Acoperisul partial vitrat se dovedeste de un real ajutor atunci cand se descarca la inaltime. Ansamblul de comenzi este dispus ergonomic, pentru a maximiza eficienta operatorului, scaunul acestuia este cu adevarat confortabil, iar sistemul de climatizare este foarte performant.

Pe santierele urbane, in spatii restranse, acolo unde contorizarea timpului de manevra se dovedeste esentiala, incarcatoarele Swing, acum si AS 500, se dovedesc un aliat pretios pentru utilizator. Compactitatea si agilitatea extrema, alaturi de posibilitatea de a conduce incarcatorul si de a manevrare si pivota simultan bratul, face posibila comprimarea ciclului de incarcare si constituie cheia productivitatii pe santiere in lucrarile zilnice cu un Mecalac Swing.

Pivotarea cu 1800 (± 900) a bratului permite evitarea a numeroase manevre, de multe ori periculoase, in santierele urbane. Pentru a incarca un camion ori o autobasculanta, fara a bloca circulatia, incarcatorul Swing AS 500 are nevoie doar de un spatiu de manevra cu latimea de 5 m, in acest spatiu fiind inclus si vehiculul de transport, deoarece poate descarca in lateral, cu bratul pivotat la 90o (schema A). Pentru a efectua aceleasi lucrari, un incarcator articulat din aceeasi clasa ar avea nevoie de un spatiu cu latimea de 10 m. De asemenea, raza de gabarit exterior la virare, cu patru roti directoare, este mult mai mica la incarcatorul Swing AS 500, decat la un incarcator articulat din aceeasi clasa, ceea ce garanteaza marea sa mobilitate chiar si in spatii limitate. Cu patru roti directoare si bratul pivotat la 900, incarcatorul Swing efectueaza o rotatie totala intr-o amprenta la sol cu 20% mai mica decat un incarcator articulat clasic (schema B). Aceste performante se datoreaza si stabilitatii exceptionale a incarcatorului, asigurata 100%, indiferent daca bratul este pe directia inainte sau este pivotat la 900, incarcarea cupei fiind aceeasi (schema C).

Caracteristici tehnice principale, incarcator pe roti Swing AS 500
Masa operationala, kg - 4.200
Putere motor, kW / CP - 30 / 40,8
Capacitate cupa, mc - 0,5 – 0,8

News

Recent Posts:

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania și CTE Solution Utilaje Specializate finalizează luna aceasta livrarea primei tranșe de 45 de vehicule multifuncționale Mercedes-Benz Unimog U423, alocate anului 2021,din cele 135 de vehicule contractate de Compania Națională de Administrare a Infrastru...


Citeste mai mult

Suntem mereu atenți la inovațiile tehnologice și cele mai noi tendințe, însă este deja un fapt cert că avansul tehnologic este extrem de mare, și pare că suntem luați cu asalt. Totul se electrifică, trebuie să fie cu 0 emisii, chiar la jumătatea lunii iulie Comisia Europeană a pub...


Citeste mai mult

Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteză București - Alexandria” l Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru proiectul „Drum Expres Cluj - Dej” l C.N.A.I.R. S.A. a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția legăturii dintre Oradea și ...


Citeste mai mult

La sfîrșitul lunii iunie 2021 s-au încheiat testele pentru blindajele THOR produse de Element pentru concasorul conic model KSD 1750. Testele au fost realizate într-o carieră din Siberia unde se procesează un material foarte abraziv - albitofir. În ciuda condițiilor difi...


Citeste mai mult