Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Lansarea istorică a anvelopelor marca Prometeon a fost celebrată pe fundalul piramidelor din Giza, Egipt

Lansarea istorică a anvelopelor marca Prometeon a fost celebrată pe fundalul piramidelor din Giza, Egipt

Prometeon a dezvăluit prima gamă de anvelope care poartă propriul brand de când compania a fost înființată în 2017. Pentru a marca tranziția către un brand de produs, Prometon Tire Group a organizat o ceremonie la umbra piramidelor din Giza, situate aproape de Cairo și la circa 200 km de locația unde este situată unitatea sa de producție. Lansarea coincide cu cea de-a 30-a aniversare a fabricii de anvelope Prometeon din Alexandria, Egipt.

Prometeon Tyre Group, companie lider în dezvoltarea, producția și comercializarea de anvelope pentru sectoarele industrial, agricol și OTR (Off-The-Road), a prezentat pe data de 09.05. 2024 primele anvelope, din Seria 02, care poartă pe flanc marca Prometeon. Această lansare reprezintă o schimbare istorică pentru companie, care a fost înființată în 2017, dar se bazează pe un secol de moștenire în producția de anvelope. Prometeon și-a marcat tranziția istorică către o marcă de produs prin organizarea unei ceremonii speciale la umbra piramidelor din Giza, în Egipt, pentru a înnobila această ocazie importantă.

“Astăzi este o zi cu adevărat istorică pentru Grupul nostru, deoarece marca Prometeon apare pentru prima dată cu cele mai inovatoare anvelope ale noastre, Seria 02. Intrăm într-o nouă etapă a parcursului Prometeon și putem privi înapoi la o moștenire care a generat peste 100 de ani de knowhow și producția a peste 150 de milioane de anvelope. Această lansare coincide cu cea de-a 30-a aniversare a fabricii noastre din Egipt, unde sunt angajați peste 2 000 de oameni, dintre care aproximativ 100 vor fi premiați în timpul festivităților noastre, deoarece au început să lucreze în fabrică de la înființarea acesteia, în 1994, și continuă să o facă și astăzi.” - Roberto RIGHI, CEO PROMETEON TYRE GROUP

În cadrul unui program intensiv de cercetare și dezvoltare au fost testate peste șase mii de anvelope și au fost parcurși peste 200 de milioane de kilometri în toate condițiile climatice și rutiere. Anvelopele Prometeon din Seria 02 vor fi produse inițial la uzina din Alexandria și vor fi puse la dispoziția piețelor din Egipt, alte țări din Orientul Mijlociu și Africa. Până la sfârșitul anului 2024, noile anvelope vor fi distribuite și în Europa, inclusiv în Marea Britanie, dar și în Turcia. Această lansare strategică subliniază angajamentul Prometeon de a se adapta la cerințele pieței locale, valorificând în același timp capacitățile globale de producție și cercetare și dezvoltare.

Roberto Righi, CEO al Prometeon Tyre Group, a declarat cu această ocazie: „Astăzi este o zi cu adevărat istorică pentru Grupul nostru, deoarece marca Prometeon apare pentru prima dată cu cele mai inovatoare anvelope ale noastre, Seria 02. Intrăm într-o nouă etapă a parcursului Prometeon și putem privi înapoi la o moștenire care a generat peste 100 de ani de know-how și producția a peste 150 de milioane de anvelope.” Și a mai adăugat: „Această lansare coincide cu cea de-a 30-a aniversare a fabricii noastre din Egipt, unde sunt angajați peste 2 000 de oameni, dintre care aproximativ 100 vor fi premiați în timpul festivităților noastre, deoarece au început să lucreze în fabrică de la înființarea acesteia, în 1994, și continuă să o facă și astăzi.”

Primele anvelope care poartă marca Prometeon sunt G02 ON-OFF și G210. G02 ON-OFF este proiectat pentru utilizare mixtă pe șantiere de construcții rutiere, în timp ce G210, oferind durabilitate, siguranță și performanțe îmbunătățite, este destinat aplicațiilor regionale grele, cu un accent special pe nevoile pieței locale. Gama de anvelope din Seria 02 va fi produsă inițial de Prometeon la unitatea de producție inovatoare și cu o dezvoltare din ce în ce mai sustenabilă din Alexandria, care este, de asemenea, sediul celei de-a patra unități de cercetare și dezvoltare a companiei, după cele înființate în Italia, Brazilia și Turcia. Fabrica din Alexandria a fost un punct central al investițiilor Prometeon în inovație și dezvoltare durabilă. O investiție de 85 de milioane de euro, inițiată în 2022, urmează să îmbunătățească capacitățile tehnologice și calitatea mediului până în 2026. De asemenea, locația acordă prioritate biodiversității, oferind o „oază verde” care hrănește peste 500 de specii de floră și faună pe cei 18 000 de metri pătrați ai săi.G02 ON-OFF MULTIAXLE ȘI DRIVE (Dimensiuni: 325/95R24 și 12.00R24)

Acest produs este conceput pentru a crește nivelul de rezistență și durabilitate pentru aplicații „on-off” severe, pentru utilizare mixtă pe drumuri asfaltate și șantiere de construcții și în condiții de uzură agresivă a benzii de rulare. Aceste anvelope sunt concepute să ofere o combinație de tracțiune, manevrabilitate și durabilitate pentru a face față cerințelor variate ale aplicațiilor „on-off”. Structura talonului a fost reproiectată și întărită și a fost dezvoltat un nou model al benzii de rul are pentru a îmbunătăți rezistența la rupere și a asigura o uzură uniformă. Noua structură a pachetului de centuri sporește robustețea carcasei și rezistența la temperaturi ridicate. Noua structură și un nou model al benzii de rul are contribuie la îmbunătățirea performanțelor.

Comparativ cu seria anterioară, se remarcă la dimensiunea 325/95 o creștere cu 10% a numărului de straturi ale carcasei anvelopei (s-a ajuns la 22PR), o creștere cu 15% a durabilității (datorită noului design și compoziției benzii de rulare), o creștere cu 10% a siguranței la rulare (datorită carcasei noului talon), și o îmbunătățire cu 10% a uzurii benzii de rulare la aceeași distanță parcursă.

FUNCȚIONARE EFICIENTĂ PE MAI MULTE AXE ALE UNUI VEHICUL (MULTIAXLE)

Anvelopă dezvoltată pentru toate axele camioanelor de construcții, optimizată pentru a asigura reșaparea, cu o rezistență la rupere și o uzură sporite în aplicații „offroad", fără a compromite confortul acustic și performanța în materie de kilometri parcurși pe drumuri asfaltate. Au fost proiectate pentru a rezista la sarcinile mai mari și la presiunile distribuite pe mai multe axe, oferind în același timp tracțiune și manevrabilitate adecvate.

PENTRU AXELE DE PROPULSIE (DRIVE)

Aceste anvelope sunt proiectate special pentru a oferi tracțiune și aderență maximă, în special pe terenuri variate, în condiții de sarcini grele, inclusiv drumuri asfaltate, terenuri accidentate și condiții off-road. Anvelopele „drive” sunt esențiale pentru a asigura mișcarea și tracțiunea adecvată a vehiculului. Dezvoltate pentru punțile motoare ale camioanelor de construcții, construcția lor a fost optimizată pentru a asigura un rulaj cu kilometraj sporit, posibilitatea de reșapare, rezistență la rupere, robustețe și tracțiune ridicată, chiar și în timpul c elor mai solicitante operațiuni de deplasare off-road.

G210 (Dimensiuni: 325/95 R24)

Această anvelopă a fost special concepută pentru aplicații solicitante, cu sarcini operaționale grele, în regim de exploatare regională intensă. Talonul și ansamblul de centuri au fost reproiectate și întărite cu structuri special concepute pentru a asigura un nivel ridicat de integritate, cu scopul de a îmbunătăți performanța chiar și în condiții extreme severe. Aceasta este prima anvelopă de pe piață cu un indice 24PR. Un nou model al benzii de rulare a fost dezvoltat pentru a optimiza performanța de rulare în
diverse aplicații. Există, de asemenea, un nou compus al benzii de rulare pentru a asigura o uzură mai redusă și un rulaj ridicat, cu o generare redusă de căldură.

În comparație cu concurența, se remarcă printr-o creștere cu 30% a durabilității (datorită structurii întărite a carcasei), o îmbunătățire cu 15% a rezistenței la uzură (datorită noului compus și design al benzii de rulare) și o îmbunătățire cu 20% a siguranței de rulare (datorită noului design al benzii de rulare).

UNITATEA DE PRODUCȚIE DIN ALEXANDRIA CELEBREAZĂ 30 DE ACTIVITATE ȘI GĂZDUIEȘTE CEL DE AL PATRULEA CENTRU DE CERCETARE ȘI DEZVOLTARE PROMETEON

În unitatea de producție Prometeon din Alexandria, cu o suprafață de 300 000 de metri pătrați, lucrează peste 2 000 de angajați. În acest an, Prometeon marchează cea de-a 30-a aniversare de la începerea
producției de anvelope, în 1994, perioadă în care s-au produs mai mult de 19 milioane de anvelope. În 2022, compania a investit 85 de milioane de euro într-un program de inovare tehnologică și dezvoltare durabilă programat să se încheie în 2026. Angajat față de biodiversitate, amplasamentul include o oază verde care se întinde pe aproximativ 18000 de metri pătrați și găzduiește mai mult de 500 de specii de plante și animale.

De asemenea, în aceeași locație din Alexandria se află și cea de-a patra unitate de cercetare și dezvoltare a Grupului Prometeon Tyre, care se concentrează pe inovarea produselor pentru aplicații locale.

News

Recent Posts:

Marso Targu Mures si Total Trading inaugurează o nouă linie rapid ergonomică pentru service-urile de roţi, la distanţa de 1 an după ce a fost implementat acelaşi concept la punctul de lucru din Bucureşti. În cadrul evenimentului organizat joi, 4 iulie, invitaţi din ţară au avut ocaz...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească recunoscută pentru vehiculele sale utilitare robuste și performante, a lansat noua generație de autotractoare ATP Trucks. Aceste modele de generație a doua sunt proiectate pentru a oferi performanțe superioare, eficiență crescută și confort ...


Citeste mai mult

Hillhead s-a desfăşurat în perioada 25 – 27 iunie în UK în zona Buxton, la 3 ore de mers cu maşina înspre nord-vest de Londra. Hillhead este un târg anual care se desfăşoară într-o carieră dezafectată şi se afla anul acesta la a 42-a ediţie. După ...


Citeste mai mult

Agora Robotics, companie deep tech și pionier în domeniul roboticii, creată în România de specialiști în cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiei, a lansat Sweep – primul robot autonom dezvoltat și produs în România. Sweep este un robot ind...


Citeste mai mult