Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

MAI MULTĂ MIȘCARE ÎN CELE MAI ÎNGUSTE SPAŢII

MAI MULTĂ MIȘCARE ÎN CELE MAI ÎNGUSTE SPAŢII

De 21 de ani, compania GET Erdarbeiten & Tiefbau GmbH oferă servicii cu valoare adăugată pe șantiere de construcții civile din domeniile demolării, drenajului și lucrărilor de terasament. Transportul de materiale în vrac și a mașinilor de construcții, precum și reciclarea mobilă a deșeurilor din construcții completează gama de servicii în continuă creștere oferite de compania de inginerie civilă cu sediu în localitatea Diez, din landul Renania-Palatinat, Germania.

GET Erdarbeiten & Tiefbau GmbH este o afacere de familie cu aproximativ 20 de angajați. Această companie este condusă de Heiko Gros, fondatorul afacerii, susținut de fiica sa Sabrina Gros și de fiul său Jura Gros. Împreună, ei gestionează proiecte pe o rază de până la 400 km în jurul sediului companiei.

În ultimii ani, situația concurențială specifică industriei din regiune s-a schimbat semnificativ, explică Heiko Gros: „Pe măsură ce industria construcțiilor continuă să prezinte o tendință clară de creștere, concurenții noștri din sectorul construcțiilor civile „răsar ca ciupercile”. Cu toate acestea, în calitate de companie tradițională consacrată, lucrăm în principal cu clienți pe termen lung și parteneri de licență sau ne dedicăm, așa cum facem în prezent, proiecte mai ample, cum ar fi o demolare majoră la un grup industrial care operează pe întreg teritoriul Germaniei.”

FLEXIBILITATEA FACE DIFERENȚA

„În tot acest timp, ne-am dorit să ne afirmăm pe piață și în ceea ce privește contractele din sectorul privat, cum ar fi demolările de locuințe unifamiliale”, adaugă Jura Gros, care este responsabil al acestui departament de afaceri la GET. „În activitatea de zi cu zi, într-o continuă mișcare rapidă, nu este vorba doar de o chestiune de fiabilitate și de respectare a graficelor, ci mai presus de toate de disponibilitate pe termen scurt și de o flexibilitate de mare anvergură. Din cauza penuriei de terenuri care predomină în general, mulți dezvoltatori privați decid să cumpere un teren pe care s-a dezvoltat un proiect, doar pentru a putea începe o nouă construcție direct pe același amplasament după demolare. Bineînțeles, o companie de inginerie civilă care oferă demolarea, reamenajarea și excavarea gropii de construcție dintr-o singură sursă are un avantaj clar în acest caz - și în mod ideal, deoarece nu mai este nevoie să se închirieze utilaje suplimentare pentru serviciul global.”

Fiind o companie care activează în mod tradițional în sectorul demolărilor și al lucrărilor de terasare, GET dispune de încărcătoare pe roți, excavatoare și camioane. Cu toate acestea, pentru a putea începe să recicleze deșeurile de construcții direct pe șantier, era necesar să se închirieze echipamente de prelucrare adecvate, ceea ce era costisitor și necesita mult timp, iar disponibilitatea limitată a acestora putea face și mai dificilă îndeplinirea comenzii la timp.

Prin urmare, Heiko Gros a luat decizia de a-și consolida poziția și în domeniul reciclării mobile a deșeurilor din construcții. Printr-o recomandare, el a intrat în contact cu compania Fischer-Jung Aufbereitungstechnik GmbH. În calitate de partener german principal al Metso Outotec, această companie, cu sediul în localitatea Krefeld, este specializată în vânzarea de instalații de concasare și sortare, precum și întreținerea și repararea acestora.PROCES FIABIL ȘI MANEVRABIL

În urma discuțiilor purtate, a fost luată în considerare o instalație care s-a apropiat cel mai mult de nevoile operaționale ale GET: concasorul mobil cu fălci Nordtrack J90 de la Metso Outotec.

„Concasorul trebuia să ne ofere un suport flexibil pentru prelucrarea generală a materialelor în vrac, cum ar fi resturile de construcție, pământul excavat și nisipul, fiind în același timp suficient de compact pentru a fi utilizat pe terenuri private restrânse și pentru a fi mutat cu ușurință de la un șantier la altul”, explică Sabrina Gros, care are ca sarcină organizarea proiectului. „Nordtrack J90 s-a dovedit atât de interesant pentru noi tocmai pentru că, datorită dimensiunilor sale ușor de gestionat și greutății relativ reduse, îl puteam transporta cu una dintre remorcile noastre cu platformă joasă normală și patru axe. În plus, șasiul său pe șenile îl face ușor de manevrat pe șantierul de construcții - în special acolo unde spațiul este cu adevărat limitat.”

Imediat după alegerea echipamentului de concasare, un concasor Nordtrack J90 pentru testare a fost disponibil pentru primele operațiuni la Fischer-Jung Aufbereitungstechnik. Echipat cu un sistem de pulverizare a apei pentru eliminarea prafului, cu un conveior suplimentar de descărcare laterală, precum și cu un separator magnetic pentru evacuarea impurităților rezultate din procesul de concasare, J90 a putut să își demonstreze performanțele în condiții reale.

După teste amănunțite, concasorul livrat s-a dovedit echipamentul ideal de lucru de zi cu zi, într-un mediu dur de demolare și prelucrare. Pentru a reduce decalajul în clasificarea solurilor și a materialelor de reciclare, la scurt timp după aceea, în timpul unui eveniment de prezentare în Ettringen, s-a luat decizia de a folosi o instalație de sortare mobilă - un Lokotrack tip ST2.3 de la Metso Outotec. Împreună cu J90, aceasta urmează să asigure în viitor o pregătire independentă a materialelor, consolidând astfel zona de afaceri.

La doar două luni după ce a cumpărat ambele mașini, Heiko Gros deja poate trage o concluzie: "Suntem foarte mulțumiți de performanța generală a Nordtrack J90. Caracteristicile sale ne permit nivelul de flexibilitate pe care ni l-am imaginat de la început, chiar și atunci când luăm comenzi pe moment. De asemenea, ciurul mobil Lokotrack ST2.3 și-a dovedit eficiența și va fi utilizat pentru moment într-o locație fixă pentru sortarea diferitelor materiale în vrac. Ambele mașini se completează foarte bine una pe cealaltă. De asemenea, aș dori să le mulțumesc celor de la Fischer-Jung Aufbereitungstechnik pentru sprijinul acordat: consultanță competentă, livrarea și punerea în funcțiune pe termen scurt a ambelor instalații, precum și pentru serviciile de instruire și activitățile de service, care ne-au convins imediat.”
 
Pentru a-și extinde în mod continuu gama de servicii, GET și-a planificat, de asemenea, să testeze o vreme o instalație pentru mărunțirea lemnului. De îndată ce rezultatele obținute cu mașina închiriată vor fi disponibile, se vor lua următoarele decizii operaționale.Machinery

Recent Posts:

Grupul Manitou, recunoscut la nivel mondial în domeniul echipamentelor specializate de manipulare și stivuire, a platformelor de lucru la înălțime și a utilajelor terasiere și de manipulare compacte, a anunțat la sfârșitul lunii februarie lansarea unei noi game de platforme ...


Citeste mai mult

HD Hyundai Construction Equipment (CE) a dezvăluit alte opt mini-excavatoare, cu greutăți de operare cuprinse între 1,7 și 5,5 tone, ce vor completă o gamă de 12 modele. Mini-excavatoarele din seria A, câștigătoare ale premiului RED DOT DESIGN, stabilesc noi niveluri de performan...


Citeste mai mult

Încărcătorul pe șenile este singura mașină pentru lucrări terasiere care poate face totul - curăță, încarcă, sapă, transportă, astupă și multe altele - chiar și în condiții de teren dificil, dur sau alunecos.Noul încărcător pe șenile Cat® 973 oferă o p...


Citeste mai mult

Un suflu energetic inovator impulsionează industria construcțiilor. Utilizarea pe scară tot mai largă a echipamentelor de concasare, sortare și transport acționate 100% de energia electrică este o veste bună pentru toată lumea. Investițiile în asemenea echipamente reprezintă o inves...


Citeste mai mult