Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

MAI MULTE FEMEI INGINER ÎN STRUCTURILE DE CONDUCERE DE LA SANDVIK

MAI MULTE FEMEI INGINER ÎN STRUCTURILE DE CONDUCERE DE LA SANDVIK

S-a dovedit că echipele în care există și femei sunt mai eficiente și aduc valoare afacerii, astfel că staff-ul companiei Sandvik, lipsit de prejudecăți, promovează în mod activ diversitatea și implicarea femeilor în activitatea companiei. Sectoarele industriale se confruntă cu o lipsă acută de femei inginer.

Urmare unor interviuri interne în cadrul companiei Sandvik, în rândul personalului de conducere de sex feminin din diferite țări și departamente ale companiei, au rezultat mai multe puncte de vedere în ceea ce privește activitatea în cadrul companiei a femeilor de profesie inginer și, totodată, având funcții de conducere. În continuare, vă prezentăm trei dintre femeile cu funcții de conducere din cadrul companiei Sandvik.

Anna Malycheva - licențiată în proiectare și producție industrială și master în economie industrială și management, la KTH Royal Institute of Technology din Stockholm
Anna Malycheva este manager de proiect la Sandvik. Practicarea meseriei de inginer în cadrul unei companii cu acoperire globală, așa cum este compania Sandvik, a dus-o pe Anna Malycheva în cele mai interesante locuri din lume. Prin proiectele inițiate de companie la nivel mondial, posibilitățile de a descoperi noi și noi locuri și culturi par să nu se epuizeze niciodată pentru Anna Malycheva.„Mă gândesc că, gestionarea proiectelor multiculturale este incredibil de interesantă și, cu toate că am senzația că mă pierd mereu, ajung să mă cunosc mai bine pe măsură ce proiectul avansează. Ca manager de proiect, expunerea la nivel mondial mă ajută să lucrez mai bine cu echipa mea și împreună vedem lucrurile din perspective noi care, de multe ori, contribuie la implementarea unor soluții mai bune. În acest moment, lucrez la punerea la punct a unei strategii de vânzare pe întreg globul sau, mai exact zis, pentru 50 de țări” - declara Anna Malycheva atunci când a fost intervievată.

Având în vedere experiența acumulată în cadrul companiei Sandvik, cum a contribuit aceasta la dezvoltarea abilităților și competențelor dumneavoastră de leadership în inginerie?
Toate provocările noastre tehnice privind mediul înconjurător la nivel mondial, depind de comunicare. În timpul pe care l-am petrecut la Sandvik, capacitatea mea de a conduce s-a concentrat pe comunicare. Strategia de punere în aplicare a proiectelor și a soluțiilor noastre tehnice își dovedește eficiența atâta timp cât ele sunt rezultatul realizărilor noastre generale și a deciziilor factorilor de conducere. Comunicarea generează energie, dorință de cumpărare și acumulare de cunoștințe. Niciun manual din lume nu poate descrie cât de provocator poate fi pentru o întreprindere un proces de schimbare a tehnologiei de producție, el trebuie experimentat.

Mașini & Utilaje: Aveți o amintire specială despre cum Sandvik a contribuit sau a afectat capacitatea dumneavoastră de lider?
Anna Malycheva: De când lucrez la Sandvik, m-am schimbat ca persoană și ca lider. Câteva amintiri speciale le am în vedere, iar una dintre ele este legată de un exercițiu pe care l-am făcut în perioada de pregătire pentru funcția de conducere. Am avut drept sarcină să oferim unei persoane din grup un scor de 10 puncte pentru o realizare efectuată pe parcursul unei zile. Considerând feedback-ul ca fiind absolut necesar dezvoltării personale, mi-am creat deprinderea să acord cel puțin unei persoane din grupul meu să îi ofer un scor de 10 puncte în fiecare zi, ca factor de laudă sau de încurajare. Dacă apreciem provocările noastre cotidiene, suntem de neoprit!

Matilda Gynnerstedt – Director Management Concept Produse, Sandvik Coromant
Mașini & Utilaje: Ce oportunități aveți în vedere în activitatea dumneavoastră, ca leadership în inginerie?
Matilda Gynnerstedt: Coordonarea activității mele este făcută doar de directori de sex feminin, până la cel mai înalt nivel, acela de președinte al companiei Sandvik Coromant. Eu, directorul meu, directorul directorului meu și, în sfârșit, președintele nostru, toate suntem femei. Un careu de dame! Pentru mine, asta înseamnă femeile și bărbații au șanse egale de accede la funcții de conducere în cadrul companiei noastre.


Mașini& Utilaje: Aveți o amintire specială despre cum Sandvik a contribuit sau a afectat capacitatea dumneavoastră de lider?
Matilda Gynnerstedt: Compania Sandvik asigură o pregătire foarte bună și apreciată a cadrelor de conducere. Am urmat etapele de pregătire pentru funcția de conducere imediat ce am devenit director, iar această pregătire m-a ajutat enorm în dezvoltarea mea ca leadership, precum și în a trece cu bine peste dificultățile apărute în diversele situații în care am fost angrenată în calitate de lider. Mi se pare uimitor faptul că, în cadrul companiei, se oferă cadrelor de conducere un cadru solid pentru a-și desfășura activitatea de lideri, dar și posibilitatea de a se dezvolta pe mai departe.

Nadine Crauwels – Președinte Sandvik Coromant
Nadine Crauwels, președintele Sandvik Coromant, spune că nu va lăsa niciodată ca dimensiunea și istoria companiei Sandvik să fie o scuză pentru a încetini dezvoltarea, dimpotrivă ea este o ferventă susținătoare a inovării și dezvoltării accelerate. Nadine Crauwels a devenit din mai 2017 noul CEO al companiei Sandvik Coromant și, încă de atunci, a vrut să aduc ă divizia producătoare de scule tăietoare în lumea digitalizată a producției, simțind permanent nevoia de a se mișca rapid, de a fi creativ și de a gândi în af ara tiparelor, pentru a avea succes. În continuare vă prezentăm concepția CEO-ului Sandvik Coromant despre cum trebuie condusă divizia sa în cadrul grupului Sandvik, rezultată în urma interviului.


Mașini & Utilaje: Cum ai descrie stilul tău de conducere?
Nadine Crauwels: Îmi place să văd oamenii crescând și cred cu tărie că oamenii excelează dacă le sunt oferite oportunități. Sunt o persoană exigentă când vine vorba de mine, cât și de ceilalți. Suntem o echipă formată din oameni extrem de talentați și trebuie să folosim eficient această calitate. Am un sentiment de urgență când vine vorba de viteza de reacție. Aceasta este
o provocare, dar nu voi lăsa niciodată dimensiunea și istoria noastră să fie scuză pentru a încetini lucrurile. Fiind inginer, am o conștientizare puternică a faptului că trebuie să facem lucrurile corect, dar trebuie, de asemenea, să mergem mai departe, să ne detașăm puțin din zona noastră de confort, să fim creativi și să îndrăznim să eșuăm.

Mașini & Utilaje: Ce face Sandvik Coromant pentru a-și extinde granițele?
Nadine Crauwels: Acționăm într-o perioadă caracterizată prin schimbări rapide. Suntem obișnuiți să înțelegem exact cum trebuie să sporim productivitatea clienților noștri și suntem obișnuiți să avem o concurență relativ constantă în jurul nostru. Odată cu digitalizarea, această arenă s-a schimbat. Noua tehnologie deschide continuu noi modalități de a oferi valoare clienților noștri, iar acest lucru ne oferă mai multe oportunități de a ne lărgi domeniul de aplicare. Digitalizarea deschide, de asemenea, calea pentru noi concurenți, cum ar fi companiile care se pricep să analizeze datele. Este o provocare și pentru noi înșine, trebuie să fim creativi și să gândim în afara tiparelor clasice pentru a avea succes.

Mașini & Utilaje: Ce face Sandvik Coromant unic, în acest nou mediu?
Nadine Crauwels: În afară de sculele inovatoare de clasă mondială, brandul nostru este construit pe încredere, relații strânse și cunoștințe în materie de fabricație. Tot ceea ce facem pentru viitor are la bază aceste valori, pe care însă le aplicăm într-un nou mod. Am extins oferta noastră pe lanțul valoric al clienților, oferind soluții digitale și găsind noi modalități de a comunica cu clienții, nu neapărat printr-o întâlnirepersonală cu vânzătorii. Rămânând fideli brandului nostru în călătoria noastră prin lumea digitală, conceptul nostru va continua să fie cu adevărat dificil de copiat.

Industry

Recent Posts:

Cu o tradiţie de peste 28 de ani, AIC Trucks dezvoltă permanent serviciile integrate pe care le oferă,bdovedind că este permanent aproape de client, reușind nu numai să asigure servicii de calitate de vânzare camioane noi sau uzate, respectiv de întreţinere și reparaţii, dar și...


Citeste mai mult

Mike Gidaspow, vicepreședinte al departamentului de produse, servicii și soluții Komatsu, și-a făcut timp pentru a discuta la începutul anului cu o echipă de jurnaliști de la „Equipment Today” despre industria construcțiilor, reflectând asupra anului 2023 și privind ...


Citeste mai mult

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult