Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

MANITOU PROVOACĂ VIITORUL CU NOILE SOLUȚII LANSATE LA BAUMA 2019

MANITOU PROVOACĂ VIITORUL CU NOILE SOLUȚII LANSATE LA BAUMA 2019

Grupul Manitou, lider mondial în domeniul echipamentelor tot-teren de manipulare a mărfurilor și lucru la înălțime, a prezentat, la salonul internațional Bauma 2019, o gamă largă de soluții conectate și sustenabile, dedicate industriei construcțiilor și exploatărilor miniere. Manitou s-a alăturat trendului urmat și de ceilalți mari producători și a lansat în premieră mondială linia de mașini electrice „Oxigen”.

Noua strategie „Oxigen” acoperă trei niveluri de dezvoltare a produselor: Oxygen: toate soluțiile cu emisii scăzute de carbon, destinate a fi comercializate; Oxygen Lab: un set de prototipuri și de soluții cu emisii reduse de carbon, în curs de testare/evaluare; Oxygen Concept: gama de încărcătoare concept și tendințele viitoare spre care grupul își va orienta soluțiile cu emisii reduse de carbon, iar scopul său este de a utiliza o energie alternativă sau hibridă, care să permită utilizarea mașinii în regim permanent sau temporar în modul zero emisii, de a stabili cel mai scăzut TCO posibil și de a reduce consumul energetic.

Manitou a prezentat prima nacela cu braț articulat 200 ATJ e Oxygen tot-teren și 100% electrică. Modelul oferă aceleași performanțe ca și versiunea echipată cu motor diesel. Platorma de lucru la înălțime este echipată cu o baterie cu plumb, reciclabilă 80%. Modelul 200 ATJ e Oxygen prezintă o autonomie superioară, putând lucra o zi normală de lucru cu o încărcare completă, chiar și dacă condițiile meteo sunt dificile. Prezentată în avanpremieră, această nacelă va fi comercializată la începutul anului viitor, urmând ca în cursul anului 2020 să fie lansată și o versiune hibridă a acestui model.

Încărcătorul rotativ cu braț telescopic MRT 2550 h Oxygen Lab este un prototip cu acționare hibridă, derivat din modelul MRT 2550. Prototipul prezentat la Bauma este capabil să funcționeze în mod 100% electric. El conservă aceleași caracteristici ca și versiunea echipată doar cu motor diesel (25 m, înălțimea de ridicare și o capacitate de ridicare de 5 t). În schimb, versiunea hibridă permite utilizarea în mod egal a celor două motoare, termic și electric, după necesități. Modul de lucru „cu emisii zero” îi conferă o flexibilitate totală pe toate tipurile de șantiere, zi sau noapte, în mediu urban, în int eriorul clădirilor sau în exterior.

Un alt concept avangardist prezentat de Manitou este încărcătorul cu braț telescopic MT 625 e Oxygen Concept. Proiectat pentru a fi pus în mișcare de un motor electric, acest încărcător compact dispune de o cabină reproiectată, cu noi interfețe intuitive în ajutorul operatorului. Materiale naturale, contemporane și durabile, cum ar fi lemnul, sunt de asemenea folosite în cabină, acesta fiind un exemplu al politicii ecologice a grupului. Răspunzând cerințelor legate de activitățile miniere, Manitou a prezentat la Bauma 2019 noi mașini dedicate. Noul MHT 12330 vine să completeze o gamă largă de astfel de încărcătoare telescopice care abordează diferitele probleme legate de exploatările miniere. Cu o înălțime de ridicare de 12 m, acest model de foarte mare capacitate poate ridica de la 33 t cu furci, până la 35 t, cu cârlig.

Echipat cu un motor Deutz UE Stage V, de 245 CP, la acest model cabina și comenzile de operare sunt identice cu cele din seria MHT, ceea ce îl face mai ușor de utilizat de un operator care a mai lucrat pe un încărcător MHT. O ofertă semnificativă de accesorii de lucru miniere sunt, de asemenea, disponibile, începând cu un dispozitiv de ridicare cu furci (lățime 2.900 mm), cu deplasare laterală, special conceput pentru acest încărcător, pentru manipularea încărcăturilor grele, de până la 33 t, inclusiv piese de schimb, și până la clema de anvelope, ce poate fi folosită pentru transportul anvelopelor de până la 12 t, pentru jantele de 63", folosite la basculantele rigide. Un alt accesoriu este și platforma de lucru la înălțime cu o capacitate de 1.200 kg, inclusiv 3 persoane, și care este prevăzută cu un dispozitiv de protecție conceput să reziste la un impact de până la 3 t.

Inspirată de modelele existente Gehl și Mustang Manitou a lansat la Bauma noua gamă de încărcătoare compacte, Manitou Compact Equipment, o gamă de mașini specifice pentru Manitou, ce a fost creată cu un obiectiv clar declarat, de extinderea a pieței pentru încărcătoare compacte pe întreg teritoriul Europei. Numeroasele aplicații includ demolarea, nivelarea și excavarea. Două modele din această gamă au fost expuse la Bauma 2019: modelele Manitou 1900R, cu roți și Manitou 2150RT, cu șenile.

La Bauma 2019, grupul Manitou a prezentat și 6 modele ale brandului Gehl, mai bine cunoscut peste ocean. Cu un nou design, ele au un aspect distinctiv și sunt mai ușor de identificat. Printre modificările majore, cabinele și echipamentele de lucru atașate sunt vopsite în negru, iar jantele în gri. Pe cabine și brațe au fost aplicate noi autocolante. Ca o dezvoltare ulterioară, încărcătorul articulat telescopic Gehl AL T-750 este de acum disponibil și în Europa.

Gama de încărcătoare telescopice MT a evoluat de asemenea. Noi modele, cu înălțimi de ridicare de la 11 m la 18 m, sunt disponibile pe piață cu motorizare corespunzând standardului UE Stage V. La aceste modele, capota motorului a fost reproiectată pentru optimizarea vizibilității operatorului în lateral. Un nou tablou de bord este disponibil, cu o interfață intuitivă. Au fost prezentate și câteva modele din binecunoscuta gamă de motostivuitoare tot-teren MC, pentru sarcini grele, disponibile în întreaga lume, cu excepția Americii de Nord.

Machinery

Recent Posts:

Odată cu lansarea cu succes a noii sale generații de mașini de frezat de mare capacitate din seria F, Wirtgen a adus îmbunătățiri durabile procesului de frezare din punct de vedere al performanțelor și eficienței. Mașinile inteligente ale Seriei F ajută operatorii să mențină un e...


Citeste mai mult

Noul excavator CAT® 352 UHD (Ultra High Demolation) ajunge ac olo unde alte excavatoare de demolare nu pot și of eră cea mai bună și div ersă gamă de instrumente de lucru. CAT® 352 UHD oferă caracteristici de configurare polivalente pentru gestionarea unei game largi de aplicații de ...


Citeste mai mult

Pentru un proiect de construcție din orașul Lier, Norvegia, compania Martin Rønning AS avea nevoie de o soluție t ehnică care să înlăture necesitatea transportului rocilor într-o locație îndepărtată pentru concasare/sortare și apoi de a readuce agregatele astfel ob...


Citeste mai mult

O dată cu lansarea noului model DX380LC-7 de 40 de tone, Doosan și-a completat familia de excavatoare de 30 – 40 de t one, cu norma de poluare UE Stage V. Împreună cu celelalte noi modele DX300LC-7 de 30 de tone și DX350LC-7 de 35 de tone, DX380LC-7 oferă o combinație de neegalat &...


Citeste mai mult