Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

MB CRUSHER INNOVATION SPIRIT, Partea a II-a

MB CRUSHER INNOVATION SPIRIT, Partea a II-a

Sursele de energie reprezintă o problemă crucială pentru toate guvernele și un subiect discutat între majoritatea sectoarelor de afaceri, precum și de persoanele fizice. De mai bine de douăzeci de ani, MB Crusher lucrează alături de societăți specializate în excavări și săparea de șanțuri, din întreaga lume. Instalarea de gazoducte, apeducte, linii electrice, conducte pentru cabluri telefonice și de fibre optice, proiecte noi de energie regenerabilă – acestea sunt noile activități pentru aceste societăți specializate.

Cu un puternic spirit inovator, compania italiană MB Crusher a revoluționat industria de atașamente și a transformat punctele slabe ale întregului sector în avantaje competitive, toate acestea în deplin acord cu respectarea mediului. Obiectivul companiei a fost dintotdeauna proiectarea și construirea de atașamente pentru mașinile pentru construcții, cât mai autonome și mai profitabile, dar în același timp cât mai prietenoase cu mediul și cu lumea din jur. Aceste atașamente au fost gândite pentru a înlesni și de a ușura fluxul de lucru pe șantiere, în special pentru excavarea și săparea de șanțuri.

Respectarea mediului ambiant din jurul șantierului este un alt subiect delicat și important pentru care departamentul de cercetare și dezvoltare din cadrul MB Crusher a dedicat nenumărate resurse.

"Ceea ce propune MB Crusher este prioritatea de a menține echilibrul într-un teritoriu, păstrându-l cât mai nealterat."-DIEGO AZZOLIN DIRECTOR DE PRODUCȚIE LA MB CRUSHER

În fapt, acesta se referea la obligația ca același material excavat să fie reutilizat după prelucrare, pentru umplerea ulterioară a șanțului. Respectul față de mediul ambiant a fost extins și asupra orașelor și locuitorilor, care adesea suferă de pe urma prafului, a vibrațiilor și a drumurilor închise, pe perioade lungi de timp. Un exemplu în acest sens este Lacul Garda de lângă localitatea Torbole, Italia, o frumoasă destinație turistică unde orice proiect de construcție este supus la nenumărate restricții. Atunci când unul dintre drumurile principale a trebuit să fie traversat de un nou apeduct, soluția perfectă s-a dovedit a fi cupa de concasor MB BF70.2 S4. Compactă și robustă, acest accesoriu de la MB Crusher a redus materialul excavat la dimensiuni de până la 1 cm, operațiunea desfășurându-se la doar câțiva metri de șantier. Cu materialul astfel obținut s-a umplut șanțul ce traversa drumul, imediat după pozarea conductei, iar toată această activitate s-a desfășurat cu mai puțin praf, mai puțin zgomot și mai puține vibrații.

Capacitatea companiei MB Crusher de a crea atașamente revoluționare, de care să beneficieze șantierele de construcții, a contribuit, de asemenea, la dezvoltarea unei noi generații de freze cu tambur. Freza cu tambur dublu produsă de MB Crisher este singura de pe piață care folosește sistemul «Direct Motor Twin Drive». Acest sistem, cu două motoare hidraulice de antrenare, permite frezei să furnizeze cuplu motor independent pentru fiecare tambur, funcție de rezistența materialului asupra căruia acționează tamburul de frezare din stânga sau din dreapta. În același timp, sistemul «Power Boost» sporește forța de tăiere, iar sistemul «No Torsion» reduce tensiunea pe brațul excavatorului și, prin urmare, reduce uzura echipamentului și necesitatea de întreținere. Un exemplu în acest sens este freza cu tambur MB-R900 care, având în vedere aceste caracteristici, a fost aleasă pentru a săpa un șanț lângă un pod care leagă Buda și Pesta.

Pentru a reduce timpul și costurile de execuție, capetele de frezare de pe tamburi sunt ușor de înlocuit la fața locului, în mai puțin de o oră, fără a fi nevoie de tehnicieni specializați. Un astfel de tambur de frezare montat pe un excavator, oferă precizie de tăiere, adâncime de tăiere constantă și reduce deșeurile. Echipamentul include trei kituri de bază: unul pentru reducerea temperaturilor ridicate generate în timpul operării, un altul de rotire a frezei tambur, comandat direct din cabina operatorului și unul de acoperire a tamburului, pentru a reduce împrăștierea prafului în afara zonei de lucru.

Un alt proiect interesant, unde s-a folosit o freză tambur MB, este cel al construcției gazoductului Sucre – Potosi, din Bolivia. Șantierul, situat la 396 m altitudine, era situat într-o zonă aridă, cu drumuri rare și temperaturi care scădeau frecvent la – 8⁰ C. Solul de bază cu durități diferite, format din roci, în special granit, făcea foarte dificilă săparea unui șanț pentru instalarea conductei. Soluția pentru aceste probleme s-a dovedit a fi freza cu tambur MB-R800.

Prin utilizarea acestui echipament, șantierul a dobândit o mai mare autonomie, au fostcreate mai puține deșeuri și a crescut rentabilitatea proiectului. Un alt exemplu de folosire a frezei cu tambur MB-R, l-am întâlnit în inima Europei, acolo unde se află un drum cu un trafic foarte aglomerat, care face legătura între Paris și Marea Mediterană. Orice lucrare efectuată pe acest drum trebuia efectuată foarte rapid și eficient, pentru a evita închiderea sau blocarea traficului. Freza cu tambur MB-PR700 a fost soluția și în acest caz.

Lucrările de dezvoltare ale unui apeduct s-au făcut fără închiderea circulației, iar datorită păstrării turației, a frezării precise și a absenței vibrațiilor și a prafului, MB-PR700 a ajutat la reducerea globală a costurilor de administrare a șantierului. Un alt domeniu unde freza cu tambur MB-R poate fi folosită cu succes este cel al lucrărilor subacvatice. Un exemplu de acest gen îl reprezintă lucrările subacvatice pentru îndepărtarea stâncilor de pe fundul apei și a betonului fundației unui pod, efectuate cu freza cu tambur MB-R700 în râul Elba din Germania, la o adâncime de 1,52 m.

Pe întreg parcursul efectuării lucrării, freza MB-R700 a asigurat precizia și siguranța pentru sistemele hidraulice și mecanice, menținându-și turația și manevrabilitatea, în timp ce era cufundată complet în apă. Suplețea mișcărilor și puterea accesoriilor MB Crusher vin cu mai mult decât doar economii, ele pot contribui și la realizarea unei noi surse de venit. De exemplu, pentru instalarea a circa 690 km de conductă din Azebaidjan spre Turcia, trecând prin Georgia, care în viitor va fi extinsă înspre Grecia și Italia, 13 cupe - ciur MB-S18 S3 (de generația a 3-a) au sortat continuu materialul de pe toate locurile de excavare.

Un avantaj al acestor cupe-ciur constă în interschimbabilitatea panourilor sale modulare care permit o o selecție rapidă și eficientă a dimensiunilor materialului sortat. Alături de aceste avantaje există și posibilitatea creării de venituri suplimentare din vânzarea materialului cernut neutilizat. Compania MB Crusher evoluează în permanență, astăzi ea fiind prezentă alături și de companiile care lucrează în domeniul energiilor regenerabile. Recent compania italiană a fost implicată în proiectul pilot Wahle – Mecklar din Germania, care a necesitat îngroparea pe o lungime de circa 230 km a cablurilor electrice de înaltă tensiune ale unei noi rețele de alimentare cu energie. Finalizarea rețelei va conduce la creșterea capacității, a securității și stabilității furnizării de energie electrică.

Dacă compania MB Crusher nu era implicată în acest proiect, ar fi fost necesare lucrări de excavare mai ample, mașini specializate și o perioadă mai mare de lucru. „Suntem mândri să participăm la acest proiect ecologic, iar prin reducerea săpăturilor la minimum și reciclarea solului excavat putem reduce și impactul asupra mediului. Cupa de cernere MB-HDS a fost aleasă pentru a recicla materialul excavat direct pe locul de muncă, iar acest lucru a însemnat un pas inovator înainte” - declara Azzolin. „Avem nevoie să creăm locuri de muncă mai eficiente, care să utilizeze mai puține resurse și care să genereze mai puține deșeuri, protejând în același timp mediul înconjurător. Acesta este un obiectiv la care MB Crusher a răspuns oferind cea mai diversă gamă de atașamente din lume” - continua el.

Cupa de cernere MB-S18 S3 (de generația a 3-a), prin interschimbabilitatea panourilor sale modulare, permite o selecție rapidă și eficientă a dimensiunilor materialului sortat, dând posibilitatea creării de venituri suplimentare din vânzarea materialului cernut neutilizat.

Machinery

Recent Posts:

Wirtgen a lansat recent noul model de finisor de beton cu cofraje glisante SP 154i, cu care și-a actualizat familia de finisoare de beton mari. Noul finisor de beton a fost proiectat pentru a fi utilizat în principal pentru turnarea a două straturi de beton, pe autostrăzi și piste de aerop...


Citeste mai mult

Astăzi infrastructura în perfectă stare de funcționare este esențială. Mediul de afaceri și locuitorii nu mai doresc să nu beneficieze de mobilit ate din cauza drumurilor inaccesibile. Accesul facil și siguranța drumurilor sunt obiective ale oricărui administrator al parcului stradal...


Citeste mai mult

NOUL MOD DE A OPERA O INSTALAȚIE DE FORAJ DE LA DISTANȚĂOffice TeleREMOTE este un produs nou, conceput de Epiroc pentru controlul instalațiilor de foraj de suprafață SmartROC DTH MK I (bazat e pe platforma RCS 4), situate într-o altă locație față de postul de operare și control. Av&...


Citeste mai mult

Prezentată în premieră mondială, anul trecut la Bauma, LB 16 Unplugged es te o instalație electro-hidraulică de foraj pentru fundații adânci, c e poate fi deconectată complet de la rețeaua electrică, ea fiind alimentată cu baterii performante. Comparativ cu versiunea convențio...


Citeste mai mult