Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

MB CRUSHER INNOVATION SPIRIT

MB CRUSHER INNOVATION SPIRIT

Sursele de energie reprezintă o problemă crucială pentru toate guvernele și un subiect discutat între majoritatea sectoarelor de afaceri, precum și de persoanele fizice. De mai bine de douăzeci de ani, MB Crusher lucrează alături de societăți specializate în excavări și săparea de șanțuri, din întreaga lume. Instalarea de gazoducte, apeducte, linii electrice, conducte pentru cabluri telefonice și de fibre optice, proiecte noi de energie regenerabilă – acestea sunt noile activități pentru aceste societăți specializate.

Cu un puternic spirit inovator, compania italiană MB Crusher a revoluționat industria de atașamente și a transformat punctele slabe ale întregului sector în avantaje competitive, toate acestea în deplin acord cu respectarea mediului. Obiectivul companiei a fost dintotdeauna proiectarea și construirea de atașamente pentru mașinile pentru construcții, cât mai autonome și mai profitabile, dar în același timp cât mai prietenoase cu mediul și cu lumea din jur. Aceste atașamente au fost gândite pentru a înlesni și de a ușura fluxul de lucru pe șantiere, în special pentru excavarea și săparea de șanțuri.

Utilizarea cupei de concasare MB BF70.2 S4 la instalarea unui apeduct în zona lacului Garda din Italia.
Freza cu tambur MB-PR700, montată pe brațul unui excavator Komatsu PC160, a fost soluția pentru instalarea unui apeduct în regiunea Rhône-Alpes din Franța, fără închiderea circulației.

Întregul sector industrial concentrat în jurul fabricării de atașamente pentru mașinile pentru construcții se află de fapt în centrul unei transformări globale și, în această situație, este important să fii un jucător activ, atât din punct de vedere al rentabilității, cât și al respectului față de mediu, așa cum au demonstrat clienții care au găsit cele mai bune soluții în atașamentele furnizate de MB Crusher, chiar dacă acestea au fost utilizate în condiții extreme de lucru.

Una dintre principalele cerințe ale societăților specializate de excavare și săpare de șanțuri este de a prelucra materialele excavate cât mai aproape de șantier și de a le reutiliza pentru a acoperi șanțul după ce conductele au fost așezate. Până în prezent, singura soluție era ca materialul excavat să fie transportat la o mare instalație de concasare și sortare pentru a fi prelucrat la granulația dorită, apoi materialul finit să fie adus înapoi pe șantier, pentru a acoperi șanțul. Acest proces tehnologic conduce la un trafic ridicat de vehicule grele, emisii poluante mai mari, consum de combustibil mai ridicat, un impact mai mare asupra mediului și oamenilor și, în cele din urmă, la costuri mai mari. Pe șantierele mari și izolate, instalațiile statice de concasare și sortare sunt amplasate cât mai aproape posibil, dar circulația vehiculelor și a materialelor rămâne încă necesară.

Atașamentele de la MB Crusher evocă exact contrariul. Ele sunt portabile și puternice, fiind concepute și fabricate pentru a concasa și sorta materialul excavat direct pe șantier. Este o idee tehnică de ultimă oră, de a aduce soluțiile de concasare/sortare la locul de muncă, eliminând necesitatea de a transporta materialul excavat în diferite locații. Tehnologia a completat restul: accesoriile MB Crusher sunt gata pentru utilizarea imediată și pot fi montate direct pe mașinile pentru construcții ce lucrează pe șantier. MB Crusher garantează funcționarea imediată și autonomia a atașamentelor, inclusiv întreținerea lesnicioasă. Cupa de concasare atașată la brațul excavatorului, colectează materialului excavat anterior de cupa excavatorului, apoi îl concasează, reducându-l la dimensiunea dorită. Atașând apoi la brațul excavatorului ciurul rotativ se poate sorta materialul concasat, rezultând astfel materialul de umplere a șanțului, care poate fi folosit imediat. Toate aceste activități au loc direct pe șantier, eliminând nevoia unor mașini mai mari de concasare/ sortare, care necesită suprafețe mai mari de amplasare pentru a funcționa. Astfel se asigură rentabilitatea lucrărilor.

Avantajele folosirii atașamentelor de la MB Crusher se dovedesc deosebit de importante pentru șantierele îndepărtate și izolate ori pentru șantierele din zonele aglomerate ale orașelor, pentru lucrările de săpare a șanțurilor din zone foarte greu accesibile sau pentru lucrări civile extrem de precise, cu restricții stricte, inclusiv în ceea ce privește drumurile majore care nu pot fi închise traficului. Un astfel de exemplu este construcția gazoductului din Vaca Muerta, regiunea Patagonia, Argentina, unde se află o acumulare subterană de hidrocarburi neconvenționale (petrol de șist și gaz de șist), estimată la 16,2 miliarde de barili de petrol și 308 trilioane de metri cubi de gaz.

Companiile angajate în săparea celor aproximativ 980 de kilometri de șanț pentru instalarea conductei au reușit ca, până în prezent, să sape deja 580 km folosind atașamentele MB Crusher. Din punctul de vedere al acestor companii, atașamentele MB Crusher s-au dovedit cele mai eficiente pentru efectuarea lucrărilor pe acest șantier de construcții uriaș, întins pe o mare suprafață deșertică, unde nu existau drumuri de acces. Cu ajutorul concasorului BF90.3 și a cupei de sortare MB-S18, s-a zdrobit și s-a sortat materialul excavat de-a lungul a kilometrii de șanț, pentru a realiza un rambleu viabil, reducând astfel considerabil timpul necesar pentru construcția gazoductului, precum și costurile de transport.

 

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult