Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

MB CRUSHER INNOVATION SPIRIT

MB CRUSHER INNOVATION SPIRIT

Sursele de energie reprezintă o problemă crucială pentru toate guvernele și un subiect discutat între majoritatea sectoarelor de afaceri, precum și de persoanele fizice. De mai bine de douăzeci de ani, MB Crusher lucrează alături de societăți specializate în excavări și săparea de șanțuri, din întreaga lume. Instalarea de gazoducte, apeducte, linii electrice, conducte pentru cabluri telefonice și de fibre optice, proiecte noi de energie regenerabilă – acestea sunt noile activități pentru aceste societăți specializate.

Cu un puternic spirit inovator, compania italiană MB Crusher a revoluționat industria de atașamente și a transformat punctele slabe ale întregului sector în avantaje competitive, toate acestea în deplin acord cu respectarea mediului. Obiectivul companiei a fost dintotdeauna proiectarea și construirea de atașamente pentru mașinile pentru construcții, cât mai autonome și mai profitabile, dar în același timp cât mai prietenoase cu mediul și cu lumea din jur. Aceste atașamente au fost gândite pentru a înlesni și de a ușura fluxul de lucru pe șantiere, în special pentru excavarea și săparea de șanțuri.

Utilizarea cupei de concasare MB BF70.2 S4 la instalarea unui apeduct în zona lacului Garda din Italia.
Freza cu tambur MB-PR700, montată pe brațul unui excavator Komatsu PC160, a fost soluția pentru instalarea unui apeduct în regiunea Rhône-Alpes din Franța, fără închiderea circulației.

Întregul sector industrial concentrat în jurul fabricării de atașamente pentru mașinile pentru construcții se află de fapt în centrul unei transformări globale și, în această situație, este important să fii un jucător activ, atât din punct de vedere al rentabilității, cât și al respectului față de mediu, așa cum au demonstrat clienții care au găsit cele mai bune soluții în atașamentele furnizate de MB Crusher, chiar dacă acestea au fost utilizate în condiții extreme de lucru.

Una dintre principalele cerințe ale societăților specializate de excavare și săpare de șanțuri este de a prelucra materialele excavate cât mai aproape de șantier și de a le reutiliza pentru a acoperi șanțul după ce conductele au fost așezate. Până în prezent, singura soluție era ca materialul excavat să fie transportat la o mare instalație de concasare și sortare pentru a fi prelucrat la granulația dorită, apoi materialul finit să fie adus înapoi pe șantier, pentru a acoperi șanțul. Acest proces tehnologic conduce la un trafic ridicat de vehicule grele, emisii poluante mai mari, consum de combustibil mai ridicat, un impact mai mare asupra mediului și oamenilor și, în cele din urmă, la costuri mai mari. Pe șantierele mari și izolate, instalațiile statice de concasare și sortare sunt amplasate cât mai aproape posibil, dar circulația vehiculelor și a materialelor rămâne încă necesară.

Atașamentele de la MB Crusher evocă exact contrariul. Ele sunt portabile și puternice, fiind concepute și fabricate pentru a concasa și sorta materialul excavat direct pe șantier. Este o idee tehnică de ultimă oră, de a aduce soluțiile de concasare/sortare la locul de muncă, eliminând necesitatea de a transporta materialul excavat în diferite locații. Tehnologia a completat restul: accesoriile MB Crusher sunt gata pentru utilizarea imediată și pot fi montate direct pe mașinile pentru construcții ce lucrează pe șantier. MB Crusher garantează funcționarea imediată și autonomia a atașamentelor, inclusiv întreținerea lesnicioasă. Cupa de concasare atașată la brațul excavatorului, colectează materialului excavat anterior de cupa excavatorului, apoi îl concasează, reducându-l la dimensiunea dorită. Atașând apoi la brațul excavatorului ciurul rotativ se poate sorta materialul concasat, rezultând astfel materialul de umplere a șanțului, care poate fi folosit imediat. Toate aceste activități au loc direct pe șantier, eliminând nevoia unor mașini mai mari de concasare/ sortare, care necesită suprafețe mai mari de amplasare pentru a funcționa. Astfel se asigură rentabilitatea lucrărilor.

Avantajele folosirii atașamentelor de la MB Crusher se dovedesc deosebit de importante pentru șantierele îndepărtate și izolate ori pentru șantierele din zonele aglomerate ale orașelor, pentru lucrările de săpare a șanțurilor din zone foarte greu accesibile sau pentru lucrări civile extrem de precise, cu restricții stricte, inclusiv în ceea ce privește drumurile majore care nu pot fi închise traficului. Un astfel de exemplu este construcția gazoductului din Vaca Muerta, regiunea Patagonia, Argentina, unde se află o acumulare subterană de hidrocarburi neconvenționale (petrol de șist și gaz de șist), estimată la 16,2 miliarde de barili de petrol și 308 trilioane de metri cubi de gaz.

Companiile angajate în săparea celor aproximativ 980 de kilometri de șanț pentru instalarea conductei au reușit ca, până în prezent, să sape deja 580 km folosind atașamentele MB Crusher. Din punctul de vedere al acestor companii, atașamentele MB Crusher s-au dovedit cele mai eficiente pentru efectuarea lucrărilor pe acest șantier de construcții uriaș, întins pe o mare suprafață deșertică, unde nu existau drumuri de acces. Cu ajutorul concasorului BF90.3 și a cupei de sortare MB-S18, s-a zdrobit și s-a sortat materialul excavat de-a lungul a kilometrii de șanț, pentru a realiza un rambleu viabil, reducând astfel considerabil timpul necesar pentru construcția gazoductului, precum și costurile de transport.

 

Machinery

Recent Posts:

Liebherr a prezentat noul său graifer GMM 50-5, destinat celor mai solicitante aplicații din industria de reciclare și manipulare a deșeurilor. Proiectat inteligent, graiferul tip portocală cu cinci gheare nu a fost dezvoltat doar pentru clienți, ci și mai ales în colaborare cu aceștia...


Citeste mai mult

Bazându-se pe succesul încărcătoarelor frontale compacte Cat® M-Series, noile încărcătoare frontale Cat® 906, 907 și 908 de următoarea generație se prezintă cu o cabină a operatorului reproiectată, care valorifică la maximum tehnologiile Cat exclusive ce îm...


Citeste mai mult

Cu instalațiile deplasabile de concasare și sortare din seria NW Rapid™, nu mai este necesar să se facă compromisuri între timp, mobilitate și capacitate de producție și se poate profita de noi oportunități de afaceri. Echipamentele deplasabile sunt concepute special pentru prod...


Citeste mai mult

Valoarea brandului Hyundai constă în promisiunea şi e fortul de a livra mai multă performanţă şi beneficii prin produsele şi serviciile oferite. Cu investiţii masive în calitate şi inginerie inovativă, Hyundai oferă clienţilor săi tehnologie superioară de nivel mondial, sus...


Citeste mai mult