Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

MECALAC MOBILITATE SUPREMĂ PE PATRU ROŢI

MECALAC MOBILITATE SUPREMĂ PE PATRU ROŢI

Excavatoarele pe roți din seria MWR reprezintă o asociere inovatoare între performanțele și punctele forte ale unui excavator pe șenile și mobilitatea supremă datorată unui șasiu rigid pe roți, cu toate cele 4 roți motoare și, opțional, directoare. Combinând mobilitatea, polivalența, stabilitatea, ușurința în exploatare, puterea de ridicare și rentabilitatea, aceste excavatoare pe roți îndeplinesc sarcini exigente de săpare la adâncime, încărcare, ridicare și manipulare, putând fi echipate cu o gamă largă de echipamente specifice de lucru.

Seria MWR îți păstrează caracteristicile fundamentale care au asigurat succesul conceptului Mecalac și, în același timp, beneficiază de ultimile tehnologii brevetate de Mecalac în materie de siguranță, flexibilitate, funcționalitate, capacitate de reacție și ergonomie, toate având la bază o idee simplă, în aparență. Mecalac oferă patru modele de excavatoare pe roți: 7MWR, 9MWR, 11MWR și 15MWR.  Se remarcă coborârea accentuată a centrului de greutate la noile excavatoare din seria MWR, în raport cu concurența. Prin soluțiile tehnice adoptate Mecalac a revoluționat 100% universul excavatoarelor pe pneuri. Integrarea totală a contragreutăților și a brațului în amprenta mașinii la sol, dar și repartiția de 50/50 a masei excavatorului pe axe, oricare ar fi unghiul de rotație a suprastructurii, au asigurat compactitatea și stabilitatea excavatoarelor din seria MWR.

Grație stabiltății incredibile a acestor excavatoare, în toate pozițiile de lucru și pe toate terenurile, activitățile logistice din incinta șantierelor de construcții devin mult mai eficiente. Oricare ar fi circumstanțele de lucru, aceste excavatoare își păstreză echilibrul, la fel de bine în deplasare, în timpul manevrelor de transfer, cât și în timpul fazelor de lucru, asigurând performanțe de ridicare ieșite din comun pe 360 de grade. Coborârea centrului de greutate nu are nici o repercursiune asupra înălțimii gărzii la sol, ceea ce reprezintă un paradox exclusiv „made in Mecalac”. Grație designului special al șasiului, care asigură o poziție mai coborâtă a suprastructurii și care, totodată, încorporează rezervorul de combustibil, mașina este stabilă și își conservă întreaga sa mobilitate pe orice teren, putând să depășească obstacolele cu ușurință și în deplină siguranță.

”Simplitatea este uneori greu de realizat, dar acolo se află puterea lui Mecalac. Am ajuns să optimizăm mașinile noastre și, prin extensie, șantierele de construcții urbane, fără a pierde din vedere obiectivele noastre fundamentale: simplitatea utilizării și autonomia clienților noștri. Astăzi, cu noile MWR am reușit cu succes acet lucru și suntem mândri să spunem că nu este o evoluție, ci o revoluție.” - ALEXANDRE MARCHETTA, VICE-PREȘEDINTE MECALAC GRUP SA

Noile excavatoare pe roți din seria MWR, la solicitarea clienților, pot fi echipate cu 4 roți directoare, ceea ce le asigură o manevrabilitate excepțională și o mobilitate maximă în spații restrânse. Cele 3 moduri de direcție selectabile permit ieșirea din orice situație. Totodată, aceste excavatoare sunt de 2,5 ori mai compacte decât un excavator pe roți clasic, fapt pentru care exploatarea lor pe șantierele din centrul orașelor se poate face la capacitate maximă și are un impact restrâns asupra mediului.

Brațul articulat din 3 segmente, cu frângere laterală, oferă garanția unei rentabilități optime de lucru grație unor performanțe de vârf, oricare ar fi exigențele și cerințele. Dacă marja de manevră este limitată, posibilitatea de a lucra cu brațul frânt asigură operarea în afara gabaritului excavatorului. Designul unic al brațului, asigură polivalență în operare și facilitează exploatarea excavatorului în mediul urban, acesta ocupând doar o bandă de circulație.

Brațul are 5 grade de libertate și este proiectat pentru aplicații specifice excavatoarelor, încărcătoarelor, manipulatorelor cu furci și macaralelor mici. Practic, 5 până la 8 tipuri de atașamente de lucru diferite pot fi utilizate cu un excavator din seria MWR pe șantierele de construcții: cupe de diferite tipuri și capacități, pentru excavare sau încărcare, suport cu graifer, furci port-paleți, suport și braț cu cârlig, dinte scarificator, suport ciocan hidraulic etc.

Construcția și cinematica deosebită a brațului ce echipează noile excavatoare din seria MWR, asigură o importantă plajă de lucru, inclusiv chiar lângă utilaj. Modul în care este stabilită ordinea de cuplare a cilindrilor hidraulici pentru acționarea brațului permite o coordonare precisă a mișcării cilindrilor, facilitând exploatarea utilajului, fie că operatorul este debutant, fie că este profesionist. Acest braț articulat, reprezentând produsul evoluției a zeci de ani de progres, este conceput pentru a dezvolta forțe de ridicare dintre cele mai mari de jur împrejurul mașinii (până la 3 tone la o înălțime de 3 m).

Totodată, brațul asigură o înălțime unică de basculare a cupei sau de ridicare a paleților, dar și posibilitatea de a depune p aleții sub nivelul solului, din spatele unei bariere de siguranță. În plus, echipat cu o cupă de încărcare, excavatorul poate realiza o încărcare fără deplasasarea excavatorului, doar prin mișcarea brațului. Echiparea brațului cu dispozitivul CONNECT, de cuplare rapidă a atașamentelor de lucru, concepție unică brevetată de Mecalac, favorizează polivalența utilajului și sporirea productivității. Dispozitivul se remarcă prin greutatea redusă, nivelul ridicat de integrare, ușurința în utilizare, el fiind ghidat din cabină, și perfecta siguranță asigurată, inclusiv de compensarea automată a jocurilor.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult