Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

MECALAC MOBILITATE SUPREMĂ PE PATRU ROŢI

MECALAC MOBILITATE SUPREMĂ PE PATRU ROŢI

Excavatoarele pe roți din seria MWR reprezintă o asociere inovatoare între performanțele și punctele forte ale unui excavator pe șenile și mobilitatea supremă datorată unui șasiu rigid pe roți, cu toate cele 4 roți motoare și, opțional, directoare. Combinând mobilitatea, polivalența, stabilitatea, ușurința în exploatare, puterea de ridicare și rentabilitatea, aceste excavatoare pe roți îndeplinesc sarcini exigente de săpare la adâncime, încărcare, ridicare și manipulare, putând fi echipate cu o gamă largă de echipamente specifice de lucru.

Seria MWR îți păstrează caracteristicile fundamentale care au asigurat succesul conceptului Mecalac și, în același timp, beneficiază de ultimile tehnologii brevetate de Mecalac în materie de siguranță, flexibilitate, funcționalitate, capacitate de reacție și ergonomie, toate având la bază o idee simplă, în aparență. Mecalac oferă patru modele de excavatoare pe roți: 7MWR, 9MWR, 11MWR și 15MWR.  Se remarcă coborârea accentuată a centrului de greutate la noile excavatoare din seria MWR, în raport cu concurența. Prin soluțiile tehnice adoptate Mecalac a revoluționat 100% universul excavatoarelor pe pneuri. Integrarea totală a contragreutăților și a brațului în amprenta mașinii la sol, dar și repartiția de 50/50 a masei excavatorului pe axe, oricare ar fi unghiul de rotație a suprastructurii, au asigurat compactitatea și stabilitatea excavatoarelor din seria MWR.

Grație stabiltății incredibile a acestor excavatoare, în toate pozițiile de lucru și pe toate terenurile, activitățile logistice din incinta șantierelor de construcții devin mult mai eficiente. Oricare ar fi circumstanțele de lucru, aceste excavatoare își păstreză echilibrul, la fel de bine în deplasare, în timpul manevrelor de transfer, cât și în timpul fazelor de lucru, asigurând performanțe de ridicare ieșite din comun pe 360 de grade. Coborârea centrului de greutate nu are nici o repercursiune asupra înălțimii gărzii la sol, ceea ce reprezintă un paradox exclusiv „made in Mecalac”. Grație designului special al șasiului, care asigură o poziție mai coborâtă a suprastructurii și care, totodată, încorporează rezervorul de combustibil, mașina este stabilă și își conservă întreaga sa mobilitate pe orice teren, putând să depășească obstacolele cu ușurință și în deplină siguranță.

”Simplitatea este uneori greu de realizat, dar acolo se află puterea lui Mecalac. Am ajuns să optimizăm mașinile noastre și, prin extensie, șantierele de construcții urbane, fără a pierde din vedere obiectivele noastre fundamentale: simplitatea utilizării și autonomia clienților noștri. Astăzi, cu noile MWR am reușit cu succes acet lucru și suntem mândri să spunem că nu este o evoluție, ci o revoluție.” - ALEXANDRE MARCHETTA, VICE-PREȘEDINTE MECALAC GRUP SA

Noile excavatoare pe roți din seria MWR, la solicitarea clienților, pot fi echipate cu 4 roți directoare, ceea ce le asigură o manevrabilitate excepțională și o mobilitate maximă în spații restrânse. Cele 3 moduri de direcție selectabile permit ieșirea din orice situație. Totodată, aceste excavatoare sunt de 2,5 ori mai compacte decât un excavator pe roți clasic, fapt pentru care exploatarea lor pe șantierele din centrul orașelor se poate face la capacitate maximă și are un impact restrâns asupra mediului.

Brațul articulat din 3 segmente, cu frângere laterală, oferă garanția unei rentabilități optime de lucru grație unor performanțe de vârf, oricare ar fi exigențele și cerințele. Dacă marja de manevră este limitată, posibilitatea de a lucra cu brațul frânt asigură operarea în afara gabaritului excavatorului. Designul unic al brațului, asigură polivalență în operare și facilitează exploatarea excavatorului în mediul urban, acesta ocupând doar o bandă de circulație.

Brațul are 5 grade de libertate și este proiectat pentru aplicații specifice excavatoarelor, încărcătoarelor, manipulatorelor cu furci și macaralelor mici. Practic, 5 până la 8 tipuri de atașamente de lucru diferite pot fi utilizate cu un excavator din seria MWR pe șantierele de construcții: cupe de diferite tipuri și capacități, pentru excavare sau încărcare, suport cu graifer, furci port-paleți, suport și braț cu cârlig, dinte scarificator, suport ciocan hidraulic etc.

Construcția și cinematica deosebită a brațului ce echipează noile excavatoare din seria MWR, asigură o importantă plajă de lucru, inclusiv chiar lângă utilaj. Modul în care este stabilită ordinea de cuplare a cilindrilor hidraulici pentru acționarea brațului permite o coordonare precisă a mișcării cilindrilor, facilitând exploatarea utilajului, fie că operatorul este debutant, fie că este profesionist. Acest braț articulat, reprezentând produsul evoluției a zeci de ani de progres, este conceput pentru a dezvolta forțe de ridicare dintre cele mai mari de jur împrejurul mașinii (până la 3 tone la o înălțime de 3 m).

Totodată, brațul asigură o înălțime unică de basculare a cupei sau de ridicare a paleților, dar și posibilitatea de a depune p aleții sub nivelul solului, din spatele unei bariere de siguranță. În plus, echipat cu o cupă de încărcare, excavatorul poate realiza o încărcare fără deplasasarea excavatorului, doar prin mișcarea brațului. Echiparea brațului cu dispozitivul CONNECT, de cuplare rapidă a atașamentelor de lucru, concepție unică brevetată de Mecalac, favorizează polivalența utilajului și sporirea productivității. Dispozitivul se remarcă prin greutatea redusă, nivelul ridicat de integrare, ușurința în utilizare, el fiind ghidat din cabină, și perfecta siguranță asigurată, inclusiv de compensarea automată a jocurilor.

Machinery

Recent Posts:

În ceea ce privește profilurile de fălci ale concasorului cu fălci, cele mai utilizate sunt fălcile cu profil Quarry (de carieră). De asemenea, Quarry este și camera de concasare cel mai des instalată din fabrică la noile livrări de concasoare cu fălci Nordberg din Seria C™.Cu ...


Citeste mai mult

Compania Develon, fostă Doosan Construction Equipment, a lansat noul excavator pe șenile DX140LC-7K de 14,6 tone, care înlocuiește modelul de succes DX140LC-7 al companiei.Chiar dacă performanțele și gama de lucru sunt aceleași ca la vechiul model DX140LC-7, noul utilaj încorporea...


Citeste mai mult

Miniîncărcătoare? Sunward! Miniexcavatoare, midiexcavatoare și excavatoare? Sunward! Nacele? Sunward!Sunward produce o gamă completă de echipamente de construcții, apreciate la nivel european datorită performanțelor pe care le asigură, precum și datorită unui excelent raport calitat...


Citeste mai mult

JCB și-a prezentat primul încărcător pe roți complet electric, care oferă cele mai bune performanțe din clasa sa și o utilizare pe întreaga durată a zilei de lucru, cu un nivel redus de zgomot și cu emisii zero, fiind ideal pentru lucrul în fermele de animale și în ...


Citeste mai mult