Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

METSO - 10.000 DE CONCASOARE CU CON VÂNDUTE, DIN SERIA HP!

METSO - 10.000 DE CONCASOARE CU CON VÂNDUTE, DIN SERIA HP!

În industria concasării, Metso a fost cel care a introdus o serie de ino vații moderne care au transformat radical evoluția procesării moderne a mineralelor. Una dintre acestea este, fără îndoială, gama de concasoare cu con Nordberg® HP, cea care a devenit un standard industrial printre concasoarele cu con de performanță și care, în acest an, sărbătorește cea de-a 30-a aniversare. Marcarea acestui eveniment a însemnat și producerea concasorului HP cu numărul 10.000, c are a fost predat producătorului francez de agregate și asfalt pentru dezvoltarea infrastructurilor urbane, Eurovia, într-un cadru festiv, la centrul Metso France SAS, din localitatea Mâcon.

NORDBERG® HP CU NUMĂRUL 10.000, LA EUROVIA - SUCURSALĂ A GRUPULUI VINCI
Seria HP reprezintă, cu siguranță, una dintre cele mai utilizate inovații ale companiei Metso. Este o tehnologie care a evoluat permanent de-a lungul anilor pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale clienților, asigurându-le acestora o producție sporită și de calitate superioară,
grație performanțelor dovedite și a rezultatelor demne de încredere. Acesta este și motivul pentru care concasoarele cu con HP au devenit un standard în industria de profil pentru diferite aplicații miniere și pentru producerea de agregate”, spunea la ceremonia de predare Arto Halonen, vicepreședinte la Metso Concasoare Agregate.

Concasorul cu con HP cu numărul 10.000 a f ost predat reprezentanților Eurovia, sucursala grupului VINCI. De la stânga la dreapta: Vincent Follet, director delegat echipamente, Didier Thevenard, director echipamente și Eric GueltonDE CE NORDBERG® HP?
Primele concasoare cu con din seria HP au fost produse în Milwaukee, Statele Unite ale Americii, la mijlocul anilor '80. Compania Nordberg USA, un predecesor al companiei Metso, a dorit să înțeleagă mai bine prioritățile clienților în procesul de concasare. Cercetările au arătat că prelucrarea mineralelor este puternic influențată de valorificarea parametrilor constructivi ai unității de concasare. Progresele tehnologice realizate în cadrul programului de cercetare Nordberg au redefinit performanța în concasare și au oferit baza pentru dezvoltarea unui nou tip de concasor cu con, introdus în fabricație în anul 1989: seria de concasoare cu con Nordberg®, de înaltă performanță, cunoscută astăzi ca HP.


Avantajul revoluționar al seriei Nordberg® HP a fost acela că, păstrând în același timp un reglaj similar, clientul era în măsură să obține un randament de lucru superior concasoarelor cu con Symons existentela acea vreme și care erau referința în procesul de concasare. Piața de agregate a evoluat rapid în anii '90, iar cererea de standarde de calitate mai stricte pentru agregate s-a accentuat. Cu acest prilej, concasoarele cu con din seria HP s-au dovedit a se situa în avangarda creației de noi standarde în ceea ce privește forma și calitatea produsului final.

Primul concasor cu con din seria HP a fost HP300. Acest concasor a fost livrat în iulie 1989 și a fost folosit ca concasor secundar într-o carieră din Georgia, Statele Unite ale Americii. De atunci au fost comandate numeroase concasoare cu con din seria HP, iar clienții au fost întotdeauna mulțumiți de performanțe, atât în tone pe oră, cât și forma produsului finit. Ulterior, concasoarele cu con HP au început să fie concepute și fabricate în centrul de dezvoltare, testare și producție din Mâcon, Franța. Producția s-a extins și în Brazilia, China și India. De la Mâcon, în 1995, a fost lansat pe piață primul model HP100, mai mic dar mai performant. HP s-a dovedit a fi un concasor polivalent, ideal pentru o gamă largă de aplicații fixe și mobile, mergând de la producția de balast până la nisipul manufacturier.

Astăzi, echipamentele mobile de concasare Lokotrack® LT200HP™ și Lokotrack® LT200HPS sunt deja mașini populare pentru dimensiunile lor compacte și eficiența dovedită. Tot la Mâcon, s-a dezvoltat și noua generație de concasoare cu con din seria HP, modelele HPX, introduse în fabricație în 2004 și având la bază caracteristicile de înaltă performanță ale serie HP originale, dar cu îmbunătățiri concepute pentru a răspunde cerințelor în continuă evoluție ale clienților.

Metso reușește să fie cu un pas în fața concurenței prin promovarea de tehnologii care să crească succesul afacerilor clienților săi. Această abordare face ca HP să-și mențină poziția de leader pe piață, fiind cel mai cunoscut și mai popular și, totodată, cel mai copiat concasor cu con din lume. Foarte puține concasoare de pe piață pot depăși un concasor cu con din seria HP de aceeași dimensiune. Capacitatea ridicată, calitatea finală a produselor, eficiența energetică și întreținerea facilă au ajutat seria HP de concasoare cu con de la Metso să-și construiască o reputație de neegalat în ultimii 30 de ani.

Concasoarele cu con Nordberg® HP prezintă o combinație unică între turație, excentricitate, forța de concasare și designul cavității de concasare. Designul cavității a demonstrat că oferă o capacitate mai mare de producție și o calitate superioară a produselor finale în toate aplicațiile de concasare secundare, terțiare și cuaternare. În comparație cu concasoarele cu con de dimensiuni echivalente, Nordberg® HP are o capacitate de producție mai mare, o densitate mai mare de materie primă în camera de concasare și un raport de reducere superior, care permite obținerea de produse finale cu o formă remarcabilă, cu randamente specifice, dar cu același consum de energie. Fiind acționat de un motor de ultimă generație, deosebit de eficient, concasorul cu con HP este o soluție tehnică eficientă și respectuoasă cu mediul pentru toate aplicațiile de concasare a rocilor. La toate aceste avantaje se adaugă un design robust, o disponibilitate fără concurență, până la 20% mai redus consumul energetic față de concurență și o întreținere rapidă și ușoară.

Experiența acumulată de-a lungul dezvoltării concasoarelor cu con din seria HP și miile de aplicații pentru clienții din întreaga lume au fost parte integrantă în inovațiile Metso, inclusiv în noua gamă de concasoare cu con MX Multi-Action. Tehnologia brevetată Multi-Action optimizează reglajele concasorului și compensează uzura în timp real, automat, fără vreo intervenție din partea operatorului. Tehnologia Mulți-Action, în comparație cu concasoarele cu con tradiționale, asigură cu 10% mai mult timp de funcționare datorită reglajului dinamic, scăderea cu 10% a costurilor operaționale, o durată de viață a căptușelilor de uzură cu 25% mai lungă generată de realizarea unei mișcări de măcinare ideale rocă contra rocă, datorată designului optimizat al camerei de concasare, a direcției cursei conului și a acțiunii de concasare eficient repartizată.

Totodată, se remarcă și posibilitatea obținerii unei producții selective, grație funcției Visiorock Compact care permite analizarea și monitorizarea continuă a granulozității agregatelor, furnizând un retur instantaneu între limitele acceptate. În plus față de toate aceste beneficii, noile modele de concasoare cu con MX se remarcă prin simplitatea constructivă și normele ridicate de securitate pe care le îndeplinesc.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult