Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

METSO OUTOTEC ȘI-A EXTINS GAMA DE ECHIPAMENTE DE CONCASARE ȘI SORTARE LOKOTRACK®, ADĂUGÂND DOUĂ NOI CONCASOARE MOBILE ÎN GAMĂ

METSO OUTOTEC ȘI-A EXTINS GAMA DE ECHIPAMENTE DE CONCASARE ȘI SORTARE LOKOTRACK®, ADĂUGÂND DOUĂ NOI CONCASOARE MOBILE ÎN GAMĂ

Prin extinderea gamei Lokotrack® sunt acoperite cerințele producătorilor de agregate și mai mult. Lokotrack LT200HPX™ și Lokotrack LT220GP™ sunt cele două noi concasoare mobile cu con ce au fost lansate în premieră de Metso Outotec în cadrul evenimentului live de studio virtual «Lokotrack Liveroom 3600 online experience», care a fost transmis online pe data de 27 octombrie 2021, dată de la care noile modele Lokotrack® sunt disponibile la nivel mondial.

Descrise ca fiind „compacte, dar eficiente”, noile echipamente mobile de concasare sunt proiectate să funcționeze cu agregate de construcție și să ofere cu 30% mai multă capacitate de lucru și un plus de flexibilitate în comparație cu modelele anterioare.

EFICIENȚĂ SUPERIOARĂ ÎN PRODUCȚIA DE AGREGATE
Jarmo Vuorenpää, Directorul Metso Outotec Finlanda, a descris cele trei caracteristici pe care compania sa a dorit să le atingă o dată cu realizarea noilor modele de concasoare mobile Lokotrack®:

„Prima caracteristică este performanța înaltă – există un ciur de presortare foarte eficient care oferă clientului mai multe proceduri de lucru ce îi permit să proceseze mai mult material, fie trecând materialul fin printr-un bypass, fie să creeze un alt produs din acesta”, a spus Vuorenpää la prezentarea online live.

A doua caracteristică o reprezintă aspectul siguranței și al ușurinței de operare. Ambele mașini au platforme de serviciu extinse și accesibile. De asemenea, sunt foarte compacte, așa că, în ciuda dimensiunii și greutății, sunt ușor de mutat de pe un șantier pe altul.

„În al treilea rând, avem o fiabilitate extraordinară, care reprezintă cheia succesului. Trebuie să aveți încredere în aceste mașini, că vor funcționa zi de zi. Am depus mult efort în proiectare, inclusiv în a crea un șasiu robust, benzi transportoare largi, un design detaliat, așa încât, până la urmă totul se reduce la sprijinul pe care îl oferim în plus față de aceste lucruri.”

Noile modele lansate în premieră au multe caracteristici noi care au fost gândite pentru a îmbunătăți eficiența afacerilor clienților. Ele sunt proiectate cu același design de șasiu nou, ușor de utilizat și bazat pe feedback-ul clienților, sunt puse în mișcare de același motor Cat C9.3B, iar clienții pot să aleagă între două tipuri de concasoare cu con ce pot fi instalate pe șasiu, concasorul cu con Nordberg HP200 sau GP220 – ambele fiind potrivite pentru concasarea pietrelor dure și, în plus, ei pot opta pentru diverse caracteristici funcționale în funcție de cerințele lor specifice de activitate.

Lokotrack® LT200HPX™ este echipat cu un ciur de presortare eficient, cu două etaje, care asigură o capacitate mai mare. Șasiul rezistent și benzile transportoare largi garantează un randament ridicat, iar acționarea directă a concasorului cu curele trapezoidale asigură un consum redus de combustibil. Exploatarea, întreținerea și transportul sunt facilitate de platforme extinse de deservire care se pliază
pentru transport. Concasorul LT200HPX™ poate lucra în combinație cu concasoarele cu fălci Lokotrack LT106 și LT116 și cu echipamentele mobile de sortare Lokotrack ST3.8 și ST4.8.

Lokotrack® LT220GP™ oferă putere suplimentară de zdrobire și poate fi echipat cu un ciur de presortare cu două etaje sau cu un alimentator cu bandă. În producția de agregate de mare capacitate, concasorul mobil cu con LT220GP™ lucrează foarte bine cu concasoarele mobile cu fălci Lokotrack LT120/LT120E și cu ciurul mobil Lokotrack ST4.10, pentru producția de agregate de capacitate mare.

În timp ce LT200HPX™ are o greutate operațională de 42 t, iar LT200GP™ cântărește 38,5 t, ambele au dimensiuni de transport de 19 m în lungime, 3 m lățime și 3,5 m înălțime. Potrivit lui Metso, dimensiunea compactă a concasoarelor permite antreprenorilor să mute unitățile între diversele locații, pe semiremorci cu platformă joasă.

Concasoarele sunt disponibile cu transportoare principale cu bandă H12-10 sau H12-12 care, pe lângă o capacitate mare, oferă și o înălțime de descărcare reglabilă care permite combinarea concasoarelor cu alte mașini, dar și facilitatea de a putea fi coborâte la nivelul solului pentru un acces și o întreținere ușoare.

Disponibile la nivel mondial, opțiunile suplimentare pentru concasoarele Lokotrack includ un sistem de pulverizare cu apă de înaltă presiune, încapsularea prafului pentru transportoarele cu bandă, filtre de bypass pentru ulei hidraulic și de ungere și o pompă de combustibil pentru conectare la autobasculante.

„Noile modele și oferta noastră completă afișată în «Lokotrack Liveroom», demonstrează concentrarea noastră pe îmbunătățirea operațiunilor clienților producători de agregate și a rezultatului final al activității lor”, a declarat cu ocazia lansării celor două modele, Kimmo Anttila, Vicepreședinte, Lokotrack Solutions - Metso Outotec. „Cu aceste noi modele cu o capacitate de 300 tone pe oră și o greutate de transport de circa 40 de tone, clienții au și mai multe opțiuni și flexibilitate pentru a alege din gama noastră de concasoare cu con. Gama de aplicații pentru aceste modele este un punct de mândrie pentru companie, iar Lokotrack se dovedește o alegere durabilă și pregătită pentru viitor pentru orice tip de producție de agregate”, a adăugat Kimmo.

PORTOFOLIU EXTINS DE SERVICII ȘI ASISTENȚĂ
Metso Outotec oferă servicii extinse și asistență pentru piese pentru Lokotrack, inclusiv, de exemplu, liste și kituri de recomandări pentru piese de schimb și de uzură, service complet pentru încărcarea pieselor de schimb în container, inspecții și garanții extinse și soluția de monitorizare de la distanță Metrics. Portofoliul de servicii prezentat în «Lokotrack Liveroom 3600 online experience» se adresează nevoilor clienților producători de agregate, în ceea ce privește protecția echipamentului, disponibilitate, performanță și upgrade. Aceste servicii sunt menite să ajute echipamentele de concasare și sortare Lokotrack să funcționeze la nivelurile lor optime.

 

Machinery

Recent Posts:

Gama de încărcătoare frontale pe pneuri „DL-7” de la Doosan este o linie completă de utilaje de generație viitoare, echipate cu motoare noi și puternice compatibile cu standardul Stage V, care oferă o productivitate mai mare, o eficiență sporită a consumului de combustibil...


Citeste mai mult

Nacela autopropulsată de tip foarfecă Sunward SWSL 1212HD este un model performant și eficient, perfect pentru piața din România. Renumitul producător Sunward a creat această nacelă electrică pe baza a 3 principii cheie: structură compactă, ușurință în operare și siguranț...


Citeste mai mult

Două mașini CASE, un încărcător frontal 721 G și un încărcător compact pe șenile TV450, au fost antrenate recent într-o operațiune unică în Florența: pregătirea unui arene de jocuri în inima orașului, în decorul evocator și impresionant al pieței Sa...


Citeste mai mult

O întrebare cheie atunci când dimensionăm parcul auto. Bineînteles, nevoile sunt clare și atât de diferite, iar o soluție de mijloc poate părea dificil de găsit. Cu toate acestea, soluția există și este chiar accesibilă: utilajele multifuncționale ce folosesc o gam...


Citeste mai mult