Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

MINI-EXCAVATOARELE CAT® VOR LUCRA MAI EFICIENT CU NOILE SISTEME CU ROTATOR BASCULANT ALE ATAȘAMENTELOR DEZVOLTATE DE CATERPILLAR

 MINI-EXCAVATOARELE CAT® VOR LUCRA MAI EFICIENT  CU NOILE SISTEME  CU ROTATOR BASCULANT  ALE ATAȘAMENTELOR DEZVOLTATE DE CATERPILLAR

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a repoziționa mașina.

Divizia de scule de lucru de la Caterpillar anunță lansarea pe piață a unor noi modele de sisteme cu rotator basculant (TRS) pentru mini-excavatoarele Cat® 302.7 până la 310, din noua generație. Noile modele TRS4 și TRS8 S45, la care se adaugă modelele actualizate TRS6 permit uneltelor de lucru atașate să se rotească la 360 de grade și să se încline cu 40 de grade dintr-o parte în alta. Acest lucru permite excavatorului compact să ajungă la mai multe zone de lucru dintr-o singură poziție, în timp ce manevrează uneltele peste, sub și în jurul obstacolelor atunci când excavează, nivelează șanțuri, sortează materiale reciclabile sau plasează conducte.

"Ceea ce este interesant la rotatoarele noastre basculante este faptul că sunt foarte bine integrate în utilaj. Nu avem niciun afișaj suplimentar care trebuie montat în cabină. Nu trebuie să adăugăm niciun modul de control al motorului suplimentar sau altceva utilajului, care să ocupe spațiu. Instalarea acestui sistem este foarte rapidă și ușoară." - DANIEL COHEN, SPECIALIST ÎN APLICAȚII DE PRODUS LA CAT

Noile modele TRS multiplică polivalența mini-excavatorului și sunt disponibile în diverse configurații pentru a se potrivi oricărei aplicații.

Concepția sistemului include o interfață superioară care conectează TRS la mașina purtătoare și o interfață inferioară care conectează diverse unelte de lucru la TRS. Conexiunile interfeței superioare pentru TRS4, TRS6 și TRS8 includ posibilitatea de a alege între un cuplaj hidraulic de tip S sau un cuplaj cu știfturi, în timp ce opțiunile interfeței inferioare includ cuplajul cu știfturi Pin Grabber sau cuplajul de tip S.

Pe toate modelele TRS este integrată standard funcția hidraulică auxiliară TRSAux1, la partea inferioară. Aceasta permite instalarea unui graifăr cu gheare integrat atunci când modelul TRS este atașat la suport prin intermediul sistemului de cuplare de tip S.
Modelele TRS6 și TRS8 dispun și de un conector auxiliar standard TRSAux2 la partea inferioară, pentru a conecta o varietate de instrumente hidraulice diferite. Senzorii pentru aceste modele TRS funcționează în combinație cu software-ul pentru mini-excavatoare Cat® și cu o varietate de diferiți furnizori externi de referință pentru aplicații de lucru 2D și 3D.

AVANTAJE FUNCȚIONALE DE PE URMA DESIGNULUI

Designul compact al TRS4, TRS6 și TRS8 permite mini-excavatorului să mențină forțe de săpare ridicate. O cutie de viteze TRS ranforsată, cu un inel pentru rulmenți special conceput, distribuie forțele de lucru pentru a reduce solicitările asupra TRS și a mașinii gazdă. Un sistem de lubrifiere fără întreținere pentru sistemul de rotație distribuie eficient căldura.

Sistemul de rotație cu cuplu mare poziționează rapid atașamentele de lucru, iar un mecanism de autoblocare integrat permite săparea la orice unghi necesar. Punctele de ungere pentru modelele TRS sunt reduse la minimul necesar și oferă o ungere rapidă și eficientă a tuturor articulațiilor care necesită lubrifiere.

Supapele de menținere a sarcinii integrate pentru cilindrul de înclinare cu dublă acțiune mențin presiunile de reținere și împiedică mișcarea cilindrului sub sarcină.

Construcția cilindrului încorporează pistoane călite și rulmenți care nu necesită întreținere, iar suprafețele sale rezistente la zgârieturi și coroziune nu necesită, de asemenea, întreținere.
Un kit de control integrat, care se instalează la distribuitor și care include joystick-uri special concepute, poate fi utilizat pe șantier și se potrivește tuturor combinațiilor de braț principal și balansier, oferind un control intuitiv al rotatorului basculant și al graifărului cu gheare integrat. Pe monitorul rotatorului basculant operatorul sunt oferite indicații cu privire la poziția atașamentului, iar un senzor de conectare/deconectare garantează că atașamentele de lucru sunt fixate prin intermediul unui mecanism de blocare de siguranță cu indicator. Activate de un buton de pe joystick, toate modelele TRS oferă o funcție de agitare a cupei pentru a facilita împrăștierea uniformă a materialelor.

APLICAȚII ALE MODULELOR TRS

Modelele TRS4 sunt concepute pentru utilizarea eficientă a mini-excavatoarelor Cat® 302.7, 303, 303.5 și 304, în timp ce modelele TRS6 sunt compatibile cu modelele Cat® 305.5CR și 306 CR. Modelele TRS8 sunt concepute pentru a fi utilizate cu modelele Cat® 307.5, 308, 308.5, 309 și 310.

Machinery

Recent Posts:

Pentru TERRA România Utilaje de Construcții, companie care face parte din grupul austriac TERRA Holding, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de construcții din Europa, 2022 a fost mai ales despre consolidare, stock management ( controlul stocurilor) într-o piață cu evol...


Citeste mai mult

În munții arizi din sudul Perului, compania Anglo American a trecut la următorul pas în industria minieră: un gigantic complex de exploatare a cuprului, la suprafață, este exploatat în mare parte cu roboți.Pe un drum de mină prăfuit din munții Anzi, un o basculantă rigid...


Citeste mai mult

Conveierele mobile cu bandă MOBIBELT de la Kleemann asigură o organizare mai flexibilă a proceselor de lucru pe șantiere, fiind utilizate pentru eficientizarea proceselor logistice. Aceste conveiere mobile extind în mod flexibil raza de acțiune a instalațiilor de concasare și sortare ș...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult