Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

MITHRAS BUILD FOR MORE

MITHRAS BUILD FOR MORE

Segmentul de infrastructură rutieră a fost dintotdeauna unul extrem de controversat și mereu caracterizat de termeni de amânare. Întrebările cu privire la lucrările de infrastructură fie ele despre autostradă, fie despre infrastructura locală sau infrastructură pentru centre logistice și platforme industriale, sunt pe buzele tuturor.

Compania Mithras Build România este cea mai mare firmă de construcții specializată pe execuția de lucrări inginereşti de înaltă specializare, bazate pe dezvoltarea de noi tehnologii, precum reciclare la rece, stabilizarea şi îmbunătățirea solurilor şi reciclarea materialelor de construcții în vederea refolosirii lor.

Mașini&Utilaje: Cum a luat naștere compania Mithras Build și care au fost primele lucrări speciale de stabilizare a solului in situ?
Mithras Build: Compania activează din 2011 şi a fost creată în urma unei asocieri între 4 prieteni. De la început, am fost orientați spre implementarea ultimelor tehnologii folosite în construcții la acea vreme, aceasta fiind unica şansă de a ne diferenția într-o perioadă în care industria construcțiilor era în plină revenire după criza în 2008. Primele lucrări de stabilizare au fost realizate în cadrul proiectelor eoliene de la Vutcani din județul Vaslui.

Mașini&Utilaje: Care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpinați de-a lungul proiectelor voastre?
Mithras Build: Cea mai mare provocare după ce am ajuns la această cotă de piață este să nu dezamăgim, să păstrăm același nivel de calitate, să reuşim totdeauna să ne încadrăm în termenele de execuție şi să reuşim să creştem gradul de profesionalism al colegilor noştri.

Mașini&Utilaje: Câte echipamente de stabilizare și reciclare la rece aveți?
Mithras Build: Avem cel mai mare număr de truse din Europa de Est şi Centrală. Putem aborda orice tip de proiect indiferent de complexitatea acestuia, având o capacitate maximă de 150000 mp/zi.

Mașini&Utilaje: Care este cel mai mare proiect din portofoliul vostru? Dar cel mai provocator?
Mithras Build: Suntem implicați în foarte multe proiecte de infrastructură mare: autostrăzi, drumuri express, drumuri locale județene, aeroporturi, spații logistice şi comerciale iar pentru noi fiecare beneficiar este la fel de important. Tratăm toate proiectele indiferent de dimensiunea lor cu acceași seriozitate, pentru noi indiferent de mărimea proiectului el este provocator şi important.

Mașini&Utilaje: Cât de important este pentru voi noul trend de digitalizare a industriei construcțiilor și de ce?
Mithras Build: Mizăm pe acest nou trend, pentru noi este un domeniu foarte important şi încercăm să ținem pasul cu noile tendințe din digitalizare în special pe partea de monitorizare şi acuratețe a lucrărilor pe care le facem, utilizând cele mai tehnologizate echipamente în execuția lucrărilor. Utilizăm sisteme de ghidare 3D cu stații totale robotizate, drone, căşti de
augmentare virtuală şi am integrat modul de colaborare în sistem BIM.

Mașini&Utilaje: Care sunt soluțiile pe care le utilizați în lucrările de stabilizare și îmbunătățire a solurilor? Dar în lucrările de reciclare la rece?
Mithras Build: Abordăm soluțiile în funcție de specificul fiecărui proiect împreună cu partnerii noştri de la divizia de infrastructură împreună cu specialiştii din cadrul grupului Holcim România pentru optimizarea soluțiilor tehnice în vederea reducerii costurilor, timpilor de execuție şi a reducerii amprentei emisiilor de CO2.
În acest sens, un aport deosebit dealungul anilor de colaborare îl are dl. Ştefan Zghibarcea împreună cu echipa sa de consultanți tehnici. Împreună am reuşit să promovăm soluțiile sustenabile în construcții pentru a construi responsabil.

Mașini&Utilaje: Aveți în plan să vă extindeți și în afara României?
Mithras Build: Am început să colaborăm pe proiecte din Republica Moldova şi acum în Ungaria şi sperăm să continuăm dezvoltarea proiectelor şi în afara României şi de aceea încercăm să fructificăm orice oportunitate în acest sens.

Mașini&Utilaje: Un gând pentru cititorii noștri!
Mithras Build: O infrastructură durabilă şi sustenabilă are ca punct de plecare o fundație stabilă. Credem de asemenea că o infrastructură europeană reprezintă, intervalul dintre 2 stabilizări!

Industry

Recent Posts:

Mammoet este o companie specializată ce oferă soluții pentru orice provocare de ridicare sau transport greu și agabaritic. Provocările logistice din această industrie cresc zilnic, așa că Mammoet dispune de o rețea globală unică și o flotă de echipamente de neegalat. De peste două sute...


Citeste mai mult

Goodyear a pornit în turneul European Drive Results Tour iar pe parcursul anului 2022 va prezenta valoarea adăugată a ofertei Goodyear Total Mobility în majoritatea țărilor Europene, urmând calendarul Goodyear FIA European Truck Racing Championship precum și o serie de evenime...


Citeste mai mult

GABOR CONCRETE SRL prin intermediul furnizorilor săi internaționali și-a consolidat poziția de colaborator constant al marilor companii de construcții din România, își intensifică prezența în sfera utilajelor și echipamentelor pentru producția de prefabricate din beton pr...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane din România, anunță producția de serie pentru primul lot de autotractoare configurație 4x2, 480 CP, în varianta cu cabină joasă, cutie automată. În urmă cu exact un an, primul cap...


Citeste mai mult