Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

MOBICAT MC 110(i) EVO2 DE LA KLEEMANN UN CONCENTRAT DE EFICIENŢĂ CU O GAMĂ LARGĂ DE APLICAŢII

MOBICAT MC 110(i) EVO2 DE LA KLEEMANN UN CONCENTRAT DE EFICIENŢĂ CU O GAMĂ LARGĂ DE APLICAŢII

O dată cu lansarea pe piață a noului MOBICAT MC 110(i) EVO2, compania Kleemann, parte a grupului Wirtgen, prezintă o noua generație de concasoare primare mobile cu fălci. Dezvoltarea în continuare a liniei dovedite MOBICAT 110 EVO, are avantajul de a oferi utilizatorilor tehnologii avansate pentru optimizarea muncii zilnice în toate domeniile. Accentul este pus pe rentabilitate, ușurință în operare și durabilitate.

ADAPTABILITATE MAXIMĂ – DE LA CONCASAREA ROCILOR LA RECICLARE
În timpul procesului de proiectare a noii generații de concasoare mobile cu fălci MC 110(i) EVO2, Kleemann s-a concentrat asupra cerințelor companiilor din industria de construcții și demolări, a companiilor de închiriere a concasoarelor și a operatorilor de cariere.

MOBICAT MC 110(i) EVO2 este conceput pentru prima etapă de concasare și este utilizat pentru roci naturale de duritate medie până la tare și abrazivă și în aplicații de reciclare.

CU UN DESIGN CONVINGĂTOR, PUNEREA ÎN FUNCȚIUNE ESTE MAI RAPIDĂ
În perioada dezvoltării ulterioare a modelului MC 110(i) EVO2, inginerii proiectanți din departamentul de dezvoltare al principalei fabrici germane Kleemann, cea din Göppingen, s-au concentrat pe optimizarea portabilității echipamentului și pe punerea rapidă în funcțiune, după instalarea pe șantier. Înălțimea de transport a fost redusă cu 20 cm, acum fiind doar de 3,40 m, lungimea și lățimea de transport sunt de aprox. 15.010 mm x 3.000 mm, iar masa operațională, pentru varianta de bază, variază între 42.500 kg și 49.000 kg, funcție de opționale. Schimbarea amplasamentului la alt șantier este acum mai ușoară, deoarece transportul poate fi efectuat cu remorci cu podea joasă. Procedura de pornire în sine, inclusiv timpul de instalare a obloanelor, transportoarelor cu bandă și buncărului de alimentare, durează doar 10 minute.

DISPONIBILITATE OPERAȚIONALĂ MAI MARE A ECHIPAMENTULUI
O caracteristică cheie a noului MOBICAT MC 110(i) EVO2 este un nou și e ficient sistem de suprasarcină, în două etape, pentru a preveni blocajele și compactarea materialelor care ar face necesară oprirea nedorită a concasorului. Dacă un material care nu poate fi concasat ajunge totuși în camera de concasare, sistemul de reglare a deschiderii fălcilor, CSS (Closed Side Setting), asigură deschiderea de două ori mai repede a fălcilor față de instalațiile anterioare sau, opțional, chiar și până la de 40 de ori mai r epede. Acest lucru crește disponibilitatea instalației, precum și, implicit, producția generală, iar Kleemann își demonstrează din nou competența cu soluții inovatoare pentru instalațiile de concasare.

CONCEPTUL DE COMANDĂ OPTIMIZATĂ UȘUREAZĂ OPERAREA CONCASORULUI
Cu noua generație a conceptului de operare digitală SPECTIVE, Kleemann oferă o nouă interfață de control numeric cu o structură intuitivă care revoluționează operarea cu caracteristicile sale extinse. Ecranul tactil de 12'' a fost optimizat pentru gestionarea și vizualizarea utilizatorilor. În plus, au fost integrate noi componente, cum ar fi o telecomandă radio și o telecomandă mică. De asemenea, noua soluție digitală SPECTIVE CONNECT oferă toate datele importante despre funcționarea instalație pe smartphone sau tabletă.

OPTIMIZAREA PROCESELOR ÎN FIECARE FAZĂ SPOREȘTE GRADUL DE UTILIZARE A INSTALAȚIEI ȘI PRODUCTIVITATEA
Kleemann a integrat o serie de noi tehnologii și îmbunătățiri în noul concasor mobil cu fălci, MOBICAT MC 110(i) EVO2. Capabil să accepte o dimensiune maximă a materialelor de alimentare de 990mm x 620mm x 370mm, noul ciur independent vibrator de pre-sortare, cu dublu etaj, separă efectiv granulatele fine de materialele mari, înainte ca acestea să ajungă în camera de concasare, crescând astfel capacitatea totală a instalației, în timp sistemul de alimentare continuă a acestuia (CFS - Continuous Feed System) asigură utilizarea la capacitate maximă a concasorului, rezultând o creștere de până la 10% a producției zilnice.

Acest lucru mărește capacitatea totală a instalației și protejează concasoarele cu con secundare, din a doua etapă de concasare. Comportamentul îmbunătățit al alimentării este garantat, pe de o p arte, de către falca mobilă, articulată și foarte lungă, în timp ce trecerea echilibrată a materialului spre camera de concasare asigură un flux optim de material. De asemenea, accesibilitatea la componente, sistemele tehnice și punctele de întreținere, a fost optimizată pentru o întreținere rapidă, sigură și convenabilă.

EFICIENȚA ENERGETICĂ ȘI CONCEPTELE DE SUSTENABILITATE
Cu soluțiile sale tehnice inovatoare, Kleemann pune accentul pe eficiența energetică pentru toate produsele noi și evoluțiile ulterioare. Sistemul direct de acționare a concasorului, motor diesel Scania de 240 - 248 kW, funcție de norma de poluare, a fost îmbunătățit din punct de vedere al consumului de combustibil și al costurilor de exploatare. Ventilatorul de răcire, cu putere variabilă, garantează o capacitate de răcire crescută, fiind activ doar atunci când este necesar și reducând astfel consumul de combustibil. Toate celelalte transmisii principale (ciururi, conveiere etc.) sunt electrice, alimentate de la un generator de 88 kVA. Sistem de pulverizare a apei, pentru reducerea prafului.

Prin tehnologiile sale inovatoare și orientate spre viitor, Kleemann dorește nu numai să țină seama de aspectele economice, ci și să ofere un exemplu în ceea ce privește sustenabilitatea.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult