Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

Macaralele Hyva EDGE Line „ridică miza” pe piața echipamentelor de ridicare

Macaralele Hyva EDGE Line „ridică miza” pe piața echipamentelor de ridicare

EDGE Line este noua generație de macarale hidraulice dezvoltate de compania olandeză Hyva. O dată cu adăugarea gamei EDGE Line, Hyva își extinde acoperirea produselor sale de la 9 la 66 tone capacitate de ridicare, acoperind astfel toate nevoile clienților.

Alături de siguranță, fiabilitate și ușurința în utilizare, inovația reprezintă catalizatorul care i-a adus companiei Hyva recunoșterea la nivel mondial în domeniul soluțiilor de ridicare de încredere, de mare flexibilitate și cu performanțe optime. Din acest punct de vedere, macarale hidraulice de ultimă generație din gama EDGE, montate în principal pe camioane,  îndeplinesc toate cerințele de ridicare, au implementate inovații de ultimă oră și se dovedesc a fi deosebit de fiabile, lucru demonstrat și de acordarea celei mai bune garanții din acest sector.

Îndeplinește toate cerințele de ridicare
Hyva EDGE Line oferă o gamă largă de variante și de accesorii: până la 8 variante în funcție de modelul macaralei, cu activare standard sau auxiliară a accesoriilor de la capătul brațului (prin intermediul furtunului hidraulic înfășurat pe un tambur sau atașat la glisiere), cu posibilitatea de a alege brațele și vinciul, cu scaun pentru operator situat la înălțimea coloanei sau cu platformă, pentru a asigura o vizibilitate mai bună a operatorului și multe altele.

De la macaralele pliabile telescopice și cele simplu articulate, pentru aplicații simple, până la la modelele pliabile articulate cu legătură dublă, ce oferă mai multă flexibilitate și performanțe superioare de ridicare. O configurație cu braț secundar de retragere scurt asigură o mișcare mai ușoară a sarcinilor mari pe o rază de lucru scurtă și încadrarea în gabaritul camionului. În schimb, o configurație telescopică asigură o acoperire rapidă a unei zone de lucru extinse, economisind timp, deoarece pentru macara nu există punct mort atunci când se rotește în ambele direcții. Sunt disponibile 5 configurații diferite de braț pliabil: cu braț telescopic (seria HT), cu braț simplu articulat (seria HB), cu braț articulat cu legătură dublă (seria HC), cu braț articulat cu legătură dublă și braț secundar de retragere scurt (HC-K) și cu braț articulat cu legătură dublă și rotire continuă a brațului (HC-e).

În total, gama EDGE oferă 44 de versiuni diferite de macarale, de la 9 la 66 de tone capacitate de ridicare, asigurând o disponibilitate de excepție pentru a susține orice operațiuni de ridicare necesare în sectorul macaralelor instalate pe un șasiu de camion.

Inovații de ultimă oră
Fiecare detaliu a fost proiectat cu scopul specific de a îmbunătății funcționarea macaralei și de a face munca operatorilor mai ușoară și mai confortabilă.

Panoul de control include comenzile pentru manevrarea macaralei și acționarea picioarelor de călare, acceptând toate versiunile de controale de pe toate modelele. Studii dedicate privind ergonomia postului de lucru și preferințele operatorilor au creat cea mai ergonomică poziție de lucru și o interfață ușor de utilizat, care facilitează o funcționare precisă și sigură a macaralei. Pe un afișaj intuitiv de 7 inci, în culori și cu contrast puternic, sunt vizualizate grafic toate informațiile necesare unei funcționări optime a macaralei.

Pe modelele CE, în conformitate cu Directiva EN12999, sunt disponibile standard sisteme de control al stabilității, pentru a îmbunătății siguranța și a evita riscul de răsturnare a camionului. Sistemul include limitatori de sarcină pentru a împiedica depășirea capacității nominale de ridicare, funcție de poziția de pivotare și de raza de lucru.

Este disponibil și un nou sistem electronic de control, primul pentru macaralele articulate montate pe camioane, care permite operatorului să verifice în avans capacitatea de ridicare a macaralei în funcție de stabilitatea vehiculului. Operatorul poate selecta sarcina la cârlig și, în funcție de poziția picioarelor de călare, sistemul calculează stabilitatea camionului de jur împrejur. O diagramă de încărcare dinamică, ce indică aria disponibilă pentru sarcina selectată și poziția reală de pivotare a brațului, este afișată pe ecran. Acest sistem optimizează stabilitatea camionului și asigură funcționarea în siguranță a macaralei, evitând condițiile de lucru la limită și eficientizând munca. Sistemul este ușor de utilizat și economisește timp prin creșterea gradului de conștientizare și de control ale operatorului.

Integrarea unui sistem de coborâre lină, ce folosește o supapă hidraulică specială, de balans, pentru a reduce oscilația brațului, facilitează precizia ridicată a operațiilor de descărcare și oprirea lină a încărcăturii la coborâre. De asemenea, introducerea în sistemul hidraulic a unei supape speciale, pentru reintroducerea în circuit a uleiului în timpul extensiei tronsoanelor brațului, determină o viteză mai mare de extensie, fără a compromite funcționarea în siguranță a macaralei. Este disponibil și un sistem ce compensează balansarea brațului, asigurând o mișcare lină a sarcinii.


Un sistem de control al ridicării crește capacitatea macaralei cu până la 10% prin reducerea vitezei de ridicare, atunci când macaraua este aproape de capacitatea maximă de ridicare, iar un alt sistem asigură o capacitate de ridicare constantă, în toate pozițiile brațului. Un senzor de încărcare, instalat la cârligul macaralei, citește sarcina de pe cârlig și transmite valoare prin semnal radio la afișajul panoului de lucru astfel încât operatorul să cunoască valoarea greutății  ridicate în timp real.
Totodată, macaralele din gama EDGE se dovedesc cel mai bune din categoria de dimensiuni medii, cu un unghi de pivotare de 425 grade. Astfel este îmbunătățită productivitatea în toate aplicațiile, în special acolo unde macaraua este instalată în partea din spate a vehiculului.

Macaralele din seria HC sunt cele mai polivalente macarale de acest gen de pe piață, putând lucra eficient în poziții neobișnuite. Această facilitate este asigurată de posibilitatea tehnică ca în timpul operării, brațul să beneficieze de un unghi negativ, la care se adaugă și posibilitatea de a monta la un unghi negativ extensia de braț, suplimentară.

Funcția „Magic Touch”, disponibilă ca opțiune, permite deplierea în poziția de lucru și replierea pentru transport, din orice poziție, în mod automat, a brațului macaralei.

Telecomanda – radio adaugă câteva avantaje de siguranță în timpul manipulării macaralei. Operatorul se poate deplasa liber în jurul camionului, urmând sarcina din cârlig și vizualizează zona de lucru de la distanță, limitând riscul de accidente.  În plus, prin vibrarea joystick-ului, operatorul este avertizat de iminența apariției unor riscuri potențiale, cum ar fi supraîncărcarea sau părăsirea intervalului de siguranță din diagrama de sarcină.

Macaralele din gama EDGE pot fi echipate cu o serie de accesorii suplimentare care sporesc foarte mult numărul de aplicații la care pot fi utilizate aceste macarale: o mare varietate de graifere, cupe cu clapetă, furci pentru baloți de paie sau paleți,  burghie de pământ și alte scule speciale de apucat și ridicat.

Cea mai fiabilă macara hidraulică
Procesul de concepție și de dezvoltare durabilă a produselor din cadrul companiei Hyva cuprinde teste complete pe prototip și încercări pe teren. Aceste teste, la care se adaugă și respectarea strictă a standardelor de fabricație de nivel mondial, face ca această companie să fie atât de încrezătoare în fiabilitatea dovedită a macaralelor sale încât să poată oferi o garanție extinsă de 3 ani pentru toate componentele macaralei și de 5 ani pentru piesele structurale. Acestea sunt cele mai bune condiții de garanție acordate în prezent pentru macaralele hidraulice din acest sector industrial.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult