Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

Metso NW Rapid™ - Instalaţiile de concasare și sortare mobile de la Metso, acţionate 100% electric

Metso NW Rapid™ - Instalaţiile de concasare și sortare mobile de la Metso, acţionate 100% electric

Toți antreprenorii doresc să-și maximizeze profiturile într-un mod durabil. Pentru producătorii de agregate, provocarea cheie este de a minimiza cheltuielile și de a maximiza producția la cel mai mic cost posibil pe tona de agregate produsă. Dar care sunt toate aceste provocări de producție și cum pot fi soluționate cu ajutorul instalației de concasare portabile NW Rapid™?

Provocarea 1: Reducerea la minimum a costurilor și a timpului consumate cu transportul agregatelor la șantierele de construcții

Cu cât instalația de concasare și sortare este mai aproape de șantierele de construcții, cu atât costurile de transport a agregatelor sunt mai mici. Atunci când producția de agregate durează doar o perioadă de timp determinată de 1-2 ani, cum ar fi în cazul unor proiecte de aeroporturi sau baraje, o instalație de concasare și sortare care poate fi instalată în apropierea șantierului de construcție economisește atât costurile, cât și timpul de transport al agregatelor. Instalațiile de concasare și de sortare Metso NW Rapid™ montate pe roți sunt proiectate pentru o instalare și demontare ușoară a întregii instalații, cu posibilitatea de a fi relocate periodic.

În comparație cu unitățile mobile sau cu instalațiile staționare care rămân pe loc timp de zeci de ani, instalațiile portabile sunt semi-mobile. Soluția constă în configurarea rapidă a întregii instalații de concasare și sortare. Acest lucru este posibil datorită stațiilor de concasare prestabilite NW Rapid, a schemelor de flux și a planurilor de instalații predefinite, precum și datorită faptului că utilajele sunt proiectate special pentru un timp de instalare rapid și eficient, de ordinul săptămânilor în loc de luni.

Producătorii de agregate care pot livra agregate la fața locului sau în zona înconjurătoare a șantierelor de construcții dețin astfel un avantaj competitiv notabil. Acest lucru se datorează faptului că pot oferi companiei de construcții economii semnificative la costurile de transport agregate - ca să nu mai vorbim de beneficiile de mediu.

Provocarea 2: Extinderea activității și creșterea capacității de producție

Deoarece nevoile de producție ale producătorilor de agregate sunt diferite, echipamentul trebuie să fie flexibil pentru diferite proiecte. Toate instalațiile NW Rapid sunt proiectate pentru a fi alimentate de un excavator, de un încărcător frontal pe roți sau conveiere și autobasculante. Gama de produse cuprinde echipamente pentru producția de agregate pentru beton și construcții rutiere, balast și substraturi, precum și pentru aplicații de reciclare.

Flexibilitatea instalațiilor Metso NW Rapid™ provine din stațiile sale modulare de concasare, care pot fi aplicate într-o varietate de moduri. Stațiile de concasare secundară au concasorul și ciurul pe același șasiu, combinate cu conveiere separate de proces și de produs final, ceea ce face ca întreaga instalație să fie versatilă, menținând în același timp o amprentă mică la sol și fiind ușor de transportat. Designul modular al stațiilor de concasare face ca instalația să fie extrem de adaptabilă. Se pot adăuga module pe șantier sau se poate modifica echipamentul pentru a satisface diferite nevoi de producție.

Aceste caracteristici deschid noi oportunități de afaceri pentru contractorii de agregate și operatorii de cariere și oferă mai multă flexibilitate în aplicațiile de exploatare minieră.

Oferta Metso NW Rapid include instalații de concasare și sortare agregate cu o capacitate de producție de 250 și 350 de tone pe oră.

Provocarea 3: Asigurarea unei producții constante

Chiar și cel mai fiabil echipament are nevoie de întreținere și de piese de schimb pentru a menține procesul de producție la un nivel ridicat. Experții Metso care asigură asistența tehnică la nivel global - împreună cu distribuitorii locali specializați - oferă finanțare, întreținere, service, precum și piese de schimb și piese de uzură. În esență, tot ceea ce este necesar pentru a menține instalația în funcțiune - dar fără costuri de exploatare scăpate de sub control.

Provocarea 4: Îmbunătățirea sustenabilității și a nivelului de siguranță

Pentru activități mai ecologice, echipamentele electrice reprezintă o bună alegere, în special dacă se poate utiliza o sursă de energie regenerabilă. Toate instalațiile NW Rapid sunt acționate electric, ceea ce face ca exploatarea lor să fie mai responsabilă în raport cu mediul înconjurător. De asemenea, echipamentele acționate electric sunt mai ușor de întreținut, ceea ce reduce și mai mult costurile de operare. În plus, atunci când rețeaua nu este disponibilă, întreținerea unui singur generator diesel mare pe amplasament este mai puțin solicitantă decât întreținerea mai multor motoare diesel în fiecare unitate.

Dar mai important decât eficientizarea activității de concasare și sortare, este siguranța operațiunilor. Controlul procesului de producție este o caracteristică standard în instalațiile portabile NW Rapid. Se poate controla întregul proces cu un computer din camera de control. Un control de la distanță a procesului crește siguranța angajaților, deoarece procesul poate fi reglat din camera de control fără a-l opri.

Gama de produse NW Rapid™ este concepută pentru a respecta standardele UE în materie de sănătate, siguranță și mediu. Există, de asemenea, caracteristici de siguranță suplimentare, adăugate de Metso, cum ar fi dispozitive de ridicare dedicate pentru schimbarea pieselor de uzură și platforme fiabile pentru accesul în siguranță la locurile de întreținere.

Machinery

Recent Posts:

Grupul Manitou, recunoscut la nivel mondial în domeniul echipamentelor specializate de manipulare și stivuire, a platformelor de lucru la înălțime și a utilajelor terasiere și de manipulare compacte, a anunțat la sfârșitul lunii februarie lansarea unei noi game de platforme ...


Citeste mai mult

HD Hyundai Construction Equipment (CE) a dezvăluit alte opt mini-excavatoare, cu greutăți de operare cuprinse între 1,7 și 5,5 tone, ce vor completă o gamă de 12 modele. Mini-excavatoarele din seria A, câștigătoare ale premiului RED DOT DESIGN, stabilesc noi niveluri de performan...


Citeste mai mult

Încărcătorul pe șenile este singura mașină pentru lucrări terasiere care poate face totul - curăță, încarcă, sapă, transportă, astupă și multe altele - chiar și în condiții de teren dificil, dur sau alunecos.Noul încărcător pe șenile Cat® 973 oferă o p...


Citeste mai mult

Un suflu energetic inovator impulsionează industria construcțiilor. Utilizarea pe scară tot mai largă a echipamentelor de concasare, sortare și transport acționate 100% de energia electrică este o veste bună pentru toată lumea. Investițiile în asemenea echipamente reprezintă o inves...


Citeste mai mult