Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

NOII CILINDRI COMPACTORI PENTRU TERASAMENTE DE LA AMMANN AU COSTURI DE EXPLOATARE REDUSE

NOII CILINDRI COMPACTORI PENTRU TERASAMENTE DE LA AMMANN AU COSTURI DE EXPLOATARE REDUSE

Ammann a anunțat lansarea pe piață a unei noi game de cilindri c ompactori pentru terasamente, care oferă un randament de compactare ridicat și avantaje substanțiale în materie de durabilitate și costuri de exploatare. Cilindri compactori pentru terasamente Ammann din noua serie ARS oferă, totodată, o serie de caracteristici care fac operarea intuitivă și sporesc manevrabilitatea și maniabilitatea mașinilor.

Cu noua generație de cilindri compactori ARS, Ammann propune noi soluții tehnologice, mai productive. Conforme celor mai recente standarde de poluare, aceste echipamente de compactare ies în evidență prin consumul redus de carburant și furnizarea de informații valoroase care elimină efectiv trecerile inutile pe suprafețele de teren ce trebuie compactate. Totodată, datorită construcției structurii articulate fără axă spate, cilindrii compactori din noua generație se dovedesc extrem de maniabili și au o foarte bună stabilitate în exploatare. Seria ARS oferă aceste noi caracteristici în plus față de forța puternică de compactare la care se așteaptă utilizatorii cilindrilor compactori de la Ammann. Disponibilitatea a două nivele de frecvență, de amplitudine și a două forțe centrifuge asigură capacitatea de compactare necesară și o productivitate excepțională a mașinilor în numeroase aplicații, indiferent de structura materialelor compactate și de grosimea de compactare.

DURABILITATEA ȘI COSTURILE DE OPERARE REDUSE
Eforturile în materie de dezvoltare durabilă sunt concentrate pe noua caracteristică ECOdrop, implementată pe întreaga gamă de produse Ammann. Dintre avantajele oferite de caracteristica ECO drop se evidențiază ameliorarea facilităților de întreținere a mașinilor, prin optimizarea dispunerii punctelor de întreținere și sporirea eficienței energetice a motoarelor, ceea ce permite reducerea costurilor cu carburantul.

Componentele hidraulice și cele vibratoare au fost, de asemenea, optimizate pentru a reduce cantitatea de fluide necesare funcționării sistemelor, păstrând în același timp o putere ridicată de ieșire. Noua serie de cilindri compactori de terasamente satisface cele mai stricte reglementări privind emisiile de gaze poluante. Pe modelul ARS 70 este montat motorul diesel Kubota V3307-CR-TE4. Motorul diesel Deutz TCD3.6L4 este montat standard pentru modelele ARS 110 și ARS 130, iar motorul Deutz TCD4.1L4 este standard pe ARS 150 și ARS 170.

MANIABILITATEA CILINDRILOR COMPACTORI ASR
Datorită conceptului inovator de transmitere a forței de tracțiune la roțile spate, prin intermediul a două motoare hidrostatice independente pentru fiecare roată, fără axă spate, fapt care a permis scăderea centrului de greutate prin poziționarea mai eficientă a motorului, radiatoarelor de răcire a fluidelor, a rezervoarelor de lichide și a componentelor hidraulice în compartimentul motor, designul cilindrilor compactori Ammann din seria ASR se dovedește extrem de compact. Tamburul de compactare este pus în mișcare de un motor hidrostatic separat. Toate aceste inovative noutăți constructive asigură o gamă unică de noi avantaje tehnice, dintre acestea evidențiindu-se scurtarea ampatamentului, o stabilitate remarcabilă, capacitatea de abordare a rampelor (peste 50%) și în special maniabilitatea echipamentului.

„Aceste modificări ajută operatorul să lucreze pe șantiere unde manevrabilitatea este esențială”, a declarat Medek. ARS 70, cel mai mic cilindru compresor de terasamente din noua linie de produse, este extrem de compact, dovedindu-se a fi și unul dintre cel mai maniabili de pe piaț ă. El este cu 845 mm (16%) mai scurt dec ât cel din generația precedentă și are o rază minimă de virare îmbunătățită cu 20% (de la 3.200 mm la de 2.580 mm). Totodată, este de remarcat repartiția optimizată a greutății, o stabilitate ameliorată și o nouă articulație fără întreținere. Pentru ceilalți cilindri compactori din noua serie ARS, raza medie de virare de 3.570 mm este mai mică cu 3% (o reducere medie de 100 mm față de generația anterioară), lungimea mașinii fiind redusă în medie cu 170 mm.

OPERARE INTUITIVĂ
Se remarcă construcția de calitate superioară a cabinei ce îi asigură operatorului siguranța și un confort deosebit în timpul lucrului. Nivelul de zgomot interior este deosebit de scăzut, iar cadrul ROPS integrat protejează spațiul vital al operatorului în caz de răsturnare a mașinii. Tabloul de bord multifuncțional al mașinii este acum integrat în volan, oferind operatorului o imagine de ansamblu rapidă și clară asupra principalilor indicatori de funcționare, ca de exemplu: presiunea uleiului, temperatura motorului, nivelurile de lichide etc.
Geamurile largi ale cabinei și obturările de vizibilitate reduse, asigură operatorului un câmp de vizibilitate pe 360O, răspunzând unor norme de sigur anță dintre cele mai stricte și optimizând astfel performanțele mașinii.

MENTENANȚĂ FACILĂ
Întreținerea echipamentului se face cu ușurință, prin ridicarea capacului cu deschidere largă ce acoperă compartimentul motorului. La modelele mai mari, ARS 110 – 170, cabina poate fi înclinată, ceea ce asigură un acces excepțional la principalele componente hidraulice, reducând semnificativ timpul de intervenție. Orificiile de umplere și de golire sunt grupate, pentru efectuarea rapidă și facilă a schimburilor de lichide. Toate filtrele principale și sistemul de răcire sunt extrem de accesibile.

CARACTERISTICI SUPLIMENTARE
Pe cilindri compactori pentru terasamente din seria ARS este implementat sistemul patentat ACEforce Intelligent Compactation, care măsoară gradul de compactare absolut și ameliorează eficacitatea și calitatea lucrării.

Machinery

Recent Posts:

Liebherr a prezentat noul său graifer GMM 50-5, destinat celor mai solicitante aplicații din industria de reciclare și manipulare a deșeurilor. Proiectat inteligent, graiferul tip portocală cu cinci gheare nu a fost dezvoltat doar pentru clienți, ci și mai ales în colaborare cu aceștia...


Citeste mai mult

Bazându-se pe succesul încărcătoarelor frontale compacte Cat® M-Series, noile încărcătoare frontale Cat® 906, 907 și 908 de următoarea generație se prezintă cu o cabină a operatorului reproiectată, care valorifică la maximum tehnologiile Cat exclusive ce îm...


Citeste mai mult

Cu instalațiile deplasabile de concasare și sortare din seria NW Rapid™, nu mai este necesar să se facă compromisuri între timp, mobilitate și capacitate de producție și se poate profita de noi oportunități de afaceri. Echipamentele deplasabile sunt concepute special pentru prod...


Citeste mai mult

Valoarea brandului Hyundai constă în promisiunea şi e fortul de a livra mai multă performanţă şi beneficii prin produsele şi serviciile oferite. Cu investiţii masive în calitate şi inginerie inovativă, Hyundai oferă clienţilor săi tehnologie superioară de nivel mondial, sus...


Citeste mai mult