Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

NOUA CLASĂ DE MAȘINI DE FREZAT COMPACTE WIRTGEN SE DOVEDEȘTE DEOSEBIT DE PROFITABILĂ ȘI DURABILĂ

NOUA CLASĂ DE MAȘINI DE FREZAT COMPACTE WIRTGEN SE DOVEDEȘTE DEOSEBIT DE PROFITABILĂ ȘI DURABILĂ

Odată cu lansarea pe piața europeană a modelelor W 100 Fi, W 120 Fi și W 130 Fi, specialistul în mașini de frezat la rece Wirtgen prezintă trei mașini de frezat puternice și compacte, de ultimă generație, din clasa «un metru». Aceste mașini de frezat compacte sunt acum echipate cu aceleași tehnologii inovatoare dovedite ca și mașinile de frezat de mare capacitate din seria F, unice în acest sector al industriei.

MILL ASSIST ȘI WPT PENTRU PRIMA OARĂ PE FREZELE DIN CLASA «UN METRU»
Cele trei mașini cu încărcare frontală de 1,0 m, 1,2 m și 1,3 m sunt e chipate cu același motor diesel John Deere, prevăzut cu cea mai ecologică tehnologie de reducere a emisiilor de gaze de evacuare, care asigură conformitatea motorului cu standardele UE Stage 5/US EPA Tier 4 Final. În plus, motorul diesel oferă o putere de 265 kW (360,4 CP). Lucrând împreună, specialiștii de la Wirtgen și John Deere au reglat cu precizie caracteristica cuplului motorului pentru a răspunde cerințelor specifice ale procesului de frezare la rece. Ca rezultat, mașinile folosesc mult mai puțin combustibil, chiar și atunci când oferă cea mai mare productivitate și frezează la o adâncime maximă de 330 mm.

Mașinile sunt echipate cu mai multe sisteme de asistență digitală: asistența la frezare Mill Assist, Wirtgen Performance Tracker (WPT) și sistemul de nivelare Level Pro Active. În calitate de motor al inovației, cu aplicațiile instalate pe mașinile sale de frezat de mare capacitate, Wirtgen a redefinit deja noi parametri de referință în ceea ce privește frezarea economică și precizia de frezare. Acum, clienții săi din segmentul mașinilor de frezat la rece compacte beneficiază și ei de performanță ridicată de frezare, o înaltă eficiență și o documentație clară și cuprinzătoare a lucrărilor.

SISTEMUL MILL ASSIST PENTRU O FREZARE MAI EFICIENTĂ
În modul automat de lucru, sistemul Mill Assist stabilește întotdeauna strategia de operare cu cel mai favorabil raport între performanța de frezare și costurile de operare. Acest lucru nu numai că sporește performanța de frezare, dar reduce și consumul de motorină, apă și unelte de tăiere, precum și emisiile de CO₂. Operatorul mașinii de frezat compacte are de ales și între alte trei moduri de lucru: „ECO” (costuri optimizate), „Performanță optimizată” sau „Calitate optimizată a frezării”. Acest lucru face posibilă, de exemplu, ca prin apăsarea unui buton să se definească, pe o scară de la 1 (grosier) la 10 (foarte fin), calitatea modelului de frezare dorit. Mill Assist controlează automat sistemul de antrenare. În combinație cu motorul diesel, se poate realiza un spectru foarte larg de aplicații prin reducerea sau creșterea turației tamburului de frezat. Gama de turații reduse asigură reduceri semnificative ale consumului de combustibil și minimizează uzura sculelor de frezare. În intervalul superior de turații, se poate obține un model de frezare de înaltă calitate, chiar și în cazul ratelor mai ridicate de performanță pe suprafață.

SISTEMUL WPT PENTRU DOCUMENTAREA PRECISĂ A PERFORMANȚEI ȘI EFICIENȚEI
Sistemul Wirtgen Performance Tracker determină cu precizie și în mod automat performanța de frezare a suprafeței, volumul de frezare și valorile de consum de combustibil și de apă ale mașinii, toate acestea fără niciun inspector extern pe șantier. Toate datele importante de performanță și consum sunt afișate operatorului mașinii de frezat pe panoul de control, în timp real și, imediat după finalizarea lucrărilor de frezare, sunt trimise antreprenorului într-un raport generat automat, prin e-mail. WPT este o caracteristică opțională și poate fi, de asemenea, adaptată în orice moment la mașinile de frezat compacte deja operaționale.

RELOCARE RAPIDĂ PENTRU O GAMĂ LARGĂ DE LUCRĂRI DE FREZARE
Cu dimensiunile lor compacte și masele de operare optimizate, aceste modele de mașini de frezat la rece din clasa «un metru» se dovedesc perfecte pentru o multitudine de lucrări de frezare pe șantiere, mai ales că pot fi cu ușurință transportate de la un șantier la altul sau în incinta șantierului. Mașinile de frezat la rece compacte sunt extrem de manevrabile, fiind potrivite în special pentru lucrările de frezare unde spațiul este restrâns, cum ar fi în centrele orașelor sau în parcări.

Datorită productivității lor ridicate, acestea sunt ideale și pentru reabilitarea stratului de uzură a căilor de acces și îndepărtarea completă a pavajului pe șantiere de construcții mai mici sau mijlocii. Datorită capacității de a schimba rapid tamburele de frezat FCS, cu diferite poziții ale dinților de frezare și variate lățimi de lucru, mașinile de frezat la rece compacte de la Wirtgen pot fi, de asemenea, reconfigurate într-un timp scurt pe șantier, pentru cele mai diverse aplicații.

POST DE COMANDĂ ȘI CONTROL DE ULTIMĂ GENERAȚIE
Operatorul mașinii compacte de frezat la rece, dispune de un po st de comandă și control nou dezvoltat, ce se caracterizează prin confort, comenzi proiectate ergonomic, design modern și un aspect general ce denotă calitate. Pe lângă dimensiunile reduse, cele până la cinci camere video garantează operatorului o vizibilitate excelentă asupra tuturor zonelor importante de lucru, ceea ce reprezintă o caracteristică standard la mașinile de frezat Wirtgen.

Toate informațiile relevante despre mașina de frezat sunt afișate și pe noul a fișaj de operare de 5 inch, integrat în cotiera multifuncțională. O altă soluție inteligentă întâlnită la aceste modele compacte este accesul ergonomic al operatorului la platforma postului de comandă, din spatele mașinii de frezat, pe o scară care se reglează automat în raport cu înălțimea mașinii, în orice situație de lucru.

Motorul puternic furnizat de John Deere, cu o caracteristică de cuplu reglată cu precizie pentru a răspunde nevoilor specifice ale mașinilor de frezat la rece garantează productivitate și eficiență ridicate pentru fiecare proiect de frezare.

 

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult