Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

NOUL CONCASOR METSO MX3™ DUBLEAZĂ PRODUCȚIA CARIEREI CALWER, DIN BRAZILIA

NOUL CONCASOR METSO MX3™ DUBLEAZĂ PRODUCȚIA CARIEREI CALWER, DIN BRAZILIA

Calwer Mineração, unul dintre principalii producători de calcar din statul Santa Catarina, din sudul Braziliei, este prima companie braziliană și una dintre primele din lume care a implementat pe linia de pr oducție concasorul cu con Metso MX3™ Multi-Action.

Lansat oficial la Bauma 2019, concasorul cu con MX3™ Multi- Action, cu al său design unic optimizat în special pentru carierele de dimensiuni mici până la medii, reproduce caracteristicile familiei de concasoare MX, respectiv, productivitate mai mare și costuri de exploatare mai mici. Tehnologia sa de dozare, conform Metso, permite producției optimizate să maximizeze randamentul pentru obținere dimensiunilor dorite ale agregatelor. Un alt element cheie al familiei de concasoare MX este nivelul ridicat de automatizare al platformei Metso IC, ceea ce face ca operațiunile să fie mai sigure.

PRODUCȚIA DE NISIP PRELUCRAT S-A DUBLAT
Compania Calwer Mineraçao a achiziționat concasorul cu con MX3™ Mulți-Action pentru a produce în unitatea sa de producție de lângă municipiul Botuverá, statul Santa Catarina, nisip prelucrat pentru stațiile de betoane. Concasorul cu con MX3™ a fost instalat în februarie 2019, înlocuind un concasor de impact cu ax vertical Barmac VSI. Noul concasor cu con funcționează ca concasor terțiar, oferind avantaje importante de producție în ceea ce privește forma agregatelor produse și productivitatea operațiunilor. De când a fost instalat noul concasor cu con MX3™, producția de nisip prelucrat s-a dublat, iar consumul de energie necesar pentru funcționarea concasorului s-a redus semnificativ.

„Am dublat producția de nisip prelucrat, trecând de la 30 de tone/oră la 60 de tone/ oră. Am avut deja vârfuri de producție de până la 78 de tone/oră”m spunea José Augusto Werner, director și fondator al companiei Calwer Mineraçao. Un alt avantaj, evidențiat de director, este reducerea semnificativă, cu 70%, a consumului de energie al concasorului. În plus, MX3™ a contribuit la reducerea orelor lunare de funcționare cu 10 ore. „Am putut produce mai mult nisip, într-un timp mai scurt și cu costuri de energie mai mici” - concluzionă José Augusto.
 
Pentru compania Calwer Mineraçao, alegerea echipamentelor a fost strategică. Luând în considerare reducerea lucrărilor de construcții la nivel regional, compania a decis să reducă producția de pietriș și să se concentreze pe producție de nisip de calitate superioară pentru o prelucrare ulterioară, material de construcție încă puternic solicitat de piață. Cu concasorul MX3™, cariera livrează nisip prelucrat cu o compoziție chimică și fizică care le permite clienților să-și reducă costurile pentru producția de beton cu 5,5 EUR pe metru cub. În plus, nisipul prelucrat livrat de cariera Calwer crește rezistența la compresiune a betonului de la 5 la 7 Mpa. În consecință, compania Calwer Mineraçao a fost în măsură să vândă nisipul prelucrat la un preț ridicat, dar competitiv, iar calitatea înaltă a nisipului livrat face ca producția de beton să fie mai ieftină pentru clientul final.


OPTIMIZAREA PRODUCȚIEI ÎN FUNCȚIE DE CERERE
„Ceilalți producători de nisip prelucrat, care ne concurează pe piață, au dispuse unitățile de producție la 30 km, în medie, de stațiile de beton, ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate din distanță față de amplasamentul instalației noastră de concasare. Dar, deși sunt mai aproape, noi suntem mai competitivi pe o rază de 100 km de cariera unde este instalat MX3”, explică José Augusto.

„Productivitatea mai mare și costurile reduse de energie prevalează asupra valorii mărfii livrate”, adăugă directorul companiei Calwel. Pentru José Augusto, marja de profit poate fi mai mare atunci când piața devine mai activă. „Automatizarea este un alt mare beneficiu pe care îl aduce concasorul MX3”, spunea José Augusto. În unitatea de producție din Botuverá, Calwer Mineração are un singur operator ce deservește instalația de concasare MX3™, acesta ocupându-se de configurarea operațiunilor zilnice de producție și de stabilirea normelor de lucru.

Cu noul concasor cu con MX3™, ajustarea producție zilnice sau săptămânale, în funcție de cerințele pieței, devine mai ușoară. Un alt mare avantaj al instalației este gura de alimentare mai mare, care contribuie la sporirea producției și care a permis atingerea unor vârfuri de producție de până la 78 t/oră. „Gradul de automatizare a concasorului cu con MX3 este atât de mare încât nici nu vă dați seama că funcționează. Îl porniți și aproape că uitați că operațiunea este în desfășurare”, adăuga directorul companiei Calwer.

De asemenea, Jose Augusto Werner a remarcat că pentru optimizarea producției,, concasorul MX3™ a fost alimentat cu material concasat de un concasor secundar Metso HP2000™, dar și cu material trecut printr-un concasor primar și apoi sortat cu un grătar «grizzly». Acest proces tehnologic permite carierei să direcționeze pietrișul, care are o cerere redusă, spre etapa de prelucrare a nisipului care, pe o piață mai activă, asigură prețuri mai ridicate la livrare. În ceea ce privește dispunerea echipamentelor pe fluxul de producție, compania a poziționat altfel benzile transportoare, pentru o distribuție mai bună a materialelor ce alimentează concasoarele.

ANGAJAMENT PENTRU MEDIU ȘI COMUNITATE
Înlocuirea vechiului concasor cu ax vertical Barmac VSI cu noul concasor cu con MX3™ a eliminat nevoia de apă pentru răcirea ansamblului de rulmenți. Totodată, răcirea cu apă prezenta și unele efecte secundare nedorite, cum ar fi sporirea aderenței particulelor fine și agregatelor și creșterea umidității produsului final. Ca o consecință a acestor efecte secundare, ciururile erau afectate și, prin urmare, și calitatea produsului final. Eliminarea apei în acest proces tehnologic a adus, pe lângă eliminarea efectelor secundare, și un beneficiu important asupra dezvoltării durabile, care este un factor crucial în zilele noastre și unul în care întreprinderile și cetățenii, în general, acordă o mare atenție.

„Calwer acordă atenție dezvoltării durabile. În plus de economiile de apă și energie, noi refacem mediul în zona în care ne desfășurăm activitatea. Când am început operațiunile de balastieră, malurile râului care treceau pe lângă carieră noastră erau sterile. Astăzi, refacem vegetația riverană și putem vedea cum au revenit înapoi fauna și flora”, spunea José Augusto.

O altă acțiune importantă este angajamentul companiei Calwer Mineração față de comunitate. În fiecare an, elevii unei școli locale petrec o zi în carieră, având posibilitatea de a vedea cu proprii ochi și de a afla detalii despre cum sunt extrase și prelucrate mineralele. Compania își deschide porțile și pentru studenți, în special în zona carierei, pentru ca aceștia să ia cunoștință despre fluxul procesului tehnologic de producție. Aceste oportunități trezesc curiozitatea celor tineri și oferă posibilitatea de a contribui la educația locală.


PREGĂTIRI PENTRU ACHIZIȚIONAREA CELUI DE-AL DOILEA MX3™
Luând în considerare performanțele bune ale primului concasor cu con MX3™, cariera Calwer are în vedere achiziționarea unui al doilea concasor MX3™ pentru producerea de nisip pentru industria sticlei și a ceramicii. Noul concasor va fi instalat la unitatea de producție de lângă municipiul Lages, tot în statul Santa Catarina, urmând a înlocui trei mori cu ciocane.

„Echipamentele cu care operăm în prezent trebuie atent monitorizate pentru a produce nisip cu până la 500 ppm grad de contaminare cu fier datorat uzurii ciocanelor în procesul de sfărâmare a minereului. Acest lucru nu este acceptabil pentru industria sticlei și ceramicii”, explica José Augusto. El a menționat că un nou concasor MX3™ nu ar reduce doar această problemă, ci ar ajuta și la optimizarea costurilor de exploatare ale uzinei.

Alte argumente pentru achiziționarea încă a unui nou concasor cu con MX3™ sunt consumul mai mic de piese de de uzură și eficiența energetică a lui MX3™ pe tonă produsă, în comparație cu morile cu ciocane, cu toate că trebuie să avem în vedere că morile cu ciocane sunt mai indicate și mai eficiente în prelucrarea materialelor puțin abrazive. Cariera Calwer operează pe piața de amendamente de calcar pentru agricultură, a construcțiilor civile și deservește stațiile de beton și întreprinderile de ceramică, sticlă și mortar din statul Santa Catarina. Compania Calwer Mineração furnizează încă din 1945 produse care contribuie la dezvoltarea statului Santa Catarina.

Machinery

Recent Posts:

Grupul Manitou, recunoscut la nivel mondial în domeniul echipamentelor specializate de manipulare și stivuire, a platformelor de lucru la înălțime și a utilajelor terasiere și de manipulare compacte, a anunțat la sfârșitul lunii februarie lansarea unei noi game de platforme ...


Citeste mai mult

HD Hyundai Construction Equipment (CE) a dezvăluit alte opt mini-excavatoare, cu greutăți de operare cuprinse între 1,7 și 5,5 tone, ce vor completă o gamă de 12 modele. Mini-excavatoarele din seria A, câștigătoare ale premiului RED DOT DESIGN, stabilesc noi niveluri de performan...


Citeste mai mult

Încărcătorul pe șenile este singura mașină pentru lucrări terasiere care poate face totul - curăță, încarcă, sapă, transportă, astupă și multe altele - chiar și în condiții de teren dificil, dur sau alunecos.Noul încărcător pe șenile Cat® 973 oferă o p...


Citeste mai mult

Un suflu energetic inovator impulsionează industria construcțiilor. Utilizarea pe scară tot mai largă a echipamentelor de concasare, sortare și transport acționate 100% de energia electrică este o veste bună pentru toată lumea. Investițiile în asemenea echipamente reprezintă o inves...


Citeste mai mult