Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

NOUL EXCAVATOR DOOSAN OFERĂ CELE MAI BUNE PERFORMANŢE ÎN CLASA DE 100 DE TONE

NOUL EXCAVATOR DOOSAN OFERĂ CELE MAI BUNE PERFORMANŢE ÎN CLASA DE 100 DE TONE

Doosan a lansat noul excavator pe șenile de 100 de tone, DX10000LC-7 Stage V, cel mai mare model de excavator produs vreodată de companie, destinat aplicațiilor din minerit și cariere. DX1000LC-7, echipat cu un tren de rulare robust, oferă cea mai mare putere a motorului și cel mai ridicat debit hidraulic de pe piață, cele mai bune performanțe din clasă, o productivitate superioară și un control total al consumului de combustibil, pentru a oferi cel mai mic cost posibil pe tonă, toate acestea alături de o finețe extraordinară în operare.

La fel ca la toate celelalte excavatoare Doosan, s-a acordat multă atenție confortului și siguranței operatorului. DX1000LC-7 are o cabină nouă, foarte spațioasă, echipată cu comenzi și instrumente ergonomice. S-a acordat o atenție deosebită pentru a se asigura că zgomotul interior este menținut la un nivel minim, prin etanșarea îmbunătățită a compartimentului motor și utilizarea pe scară largă a materialelor de insonorizare.

Toate componentele și ansamblurile au fost proiectate, construite și testate pentru a asigura durabilitatea. Sistemele de filtrare cu mai multe trepte și alte caracteristici tehnice, cum ar fi: ap ărătoarele de șenile și apărătoarele cilindrilor pentru braț ul principal și balansier, sistemul centralizat de ungere automată și rulmenții e tanși ai elementelor de legătură ale șenilelor, sunt proiectate pentru a of eri fiabilitate superioară și o durată de viață lungă. DX1000LC-7 este ușor de întreținut, reducându-se astfel la minimum timpul de nefuncționare.

CEL MAI PUTERNIC MOTOR STAGE V DIN CLASA SA
Excavatorul DX1000LC-7 este echipat cu cea mai recentă generației de motor diesel Perkins. Noua versiune a motorului Perkins, 2806J, oferă o putere mare, 469 kW (629 CP), mai mult decât orice altă mașină din această clasă. Motorul cu șase cilindri îndeplinește reglementările de emisii UE Stage V, prin utilizarea tehnologiei de reducere catalitică selectivă (SCR), la care se adaugă utilizarea catalizatorul de oxidare diesel (DOC) și a filtrului de particule diesel (DPF). DPF-ul se regenerează automat la fiecare 25 de ore, excavatorul continuânnd să lucreze neafectat în această fază de regenerare. Operatorul poate verifica starea DPF-ului prin intermediul display-ului din cabină.

CEL MAI MARE DEBIT HIDRAULIC DIN CLASA 100 T
Puterea ridicată a motorului este combinată cu un sistem hidraulic Virtual Bleed Off (VBO) (D-ECOPOWER+) și controlată de un manipulator electric (FEH), ceea ce oferă cel mai bun debit hidraulic din clasa sa de (1569 l/min, prin 3 pompe hidraulice cu un debit de 523 l/min) și o presiune ridicată în sistem, de 360 bar, contribuind împreună la obținerea celor mai bune performanțe în clasa excavatoarelor de 100 de tone. Tehnologia Doosan (D-ECOPOWER+ și FEH) utilizează o pompă hidraulică de presiune controlată electronic într-un sistem hidraulic în buclă închisă, pentru a optimiza productivitatea și consumul de combustibil, în funcție de modul de lucru selectat. O supapă de control principală, centrată, închisă, minimizează pierderea de presiune, în timp ce pompa electrică de presiune controlată electronic gestionează și optimizează mai eficient puterea motorului.

Software-ul este utilizat pentru a reproduce electronic toate beneficiile unui sistem hidraulic cu centru deschis, cu pierderi foarte mici de energie. Sistemul hidraulic și puterea motorului sunt complet optimizate și sincronizate, reducând și mai mult pierderile în cadrul sistemului. Feedbackul îmbunătățit de la joystick către operator are ca rezultat un control superior al excavatorului și o oboseală mai redusă a operatorului. Accelerarea și decelerarea funcțiilor grupului de lucru al excavatorului sunt mai line, permițând operatorilor să efectueze mișcări repetitive de balansare și săpare cu mai puține mișcări bruște.

ALEGEREA MODURILOR DE CONTROL AL OPERĂRII: „BOOM” ȘI „SWING”
Pentru a oferi operațiuni optimizate atunci când lucrează cu excavatorul DX1000LC-7, operatorul are la dispoziție două moduri de control al operării – „Boom” (Braț) sau „Swing” (Pivotare) - acordând prioritate mișcărilor brațului sau, respectiv, mișcărilor de pivotare a turelei, astfel încât acestea să se poată potrivi cel mai bine modului în care este utilizat excavatorul în cadrul aplicației la care lucrează.
Vitezele de lucru mai mari ale excavatorului DX1000LC-7, sunt asigurate de sistemul hidraulic cu două supape cu bobină pentru cilindri brațului principal, «Boom Down Regeneration», ce asigură recuperare energiei hidraulice la coborârea brațului principal, sistem care reduce și consumul de combustibil. Sistemul hidraulic cu două supape cu bobină pentru cilindrul cupei mărește, de asemenea, debitul hidraulic și viteza de lucru a cupei, reducând din nou consumul de combustibil. De asemenea,
excavatorul DX1000LC-7 este prevăzut standard, pentru o siguranță sporită, cu o supapă de blocare a cilindrilor hidraulici ai brațului principal/balansierului (supapă pentru prevenirea spargerii furtunului hidraulic de presiune).

CONFORT SPORIT ȘI CONTROLABILITATE RIDICATĂ
Excelând deja în spațiu interior și ergonomie, noua cabină a modelului DX1000LC-7 este proiectată pentru a spori semnificativ confortul operatorului și ușurința în operare. Cabina are un nou scaun de înaltă calitate și oferă mai multe caracteristici standard decât alte utilaje de pe piață, asigurând un control sporit și precizie ridicată în toate aplicațiile. Noile caracteristici cheie ale cabinei includ:
• Un nou monitor color LCD de control, de 8 inch, tactil, care oferă mai multe informații prin intermediul unui ecran cu 30% mai mare;
• Un sistem stereo integrat în monitor (cu funcție de streaming Bluetooth);
• Un sistem de pornire fără cheie;
• Design interior îmbunătățit al cabinei, inclusiv:
• Performanțe superioare ale sistemelor de aer condiționat și dejivrare;
• Încălzire scaun (în 2 trepte);
• Camere video pentru o vizualizare de 360 de grade a zonei de lucru;
• Pachet complet de lumini LED;
• Bare de protecție laterală și pasarele de acces;
• Structură de protecție FOPS 2, obligatorie pentru operarea în cariere;
• Compresor de aer și pistol de aer pentru curățarea cabinei (opțional).

Patru camere video, cuprinzând o cameră frontală, două camere laterale și una în spate, reprezintă dotarea standard a excavatorului DX1000LC-7. Imaginile, ce sunt afișate pe un display separat de cel de control, oferă vizibilitate deplină de jur împrejurul excavatorului și permite operatorului să vadă zona de lucru din exteriorul excavatorului, de sus în jo s. Acest sistem este combinat cu un sistem AVM (Around View Monitoring) ca standard.

Proiectoarele de lucru cu LED-uri sunt, de asemenea, în dotarea standard pe DX1000LC-7. Ele oferă o iluminare cu până la 75% mai bună a spațiului de lucru din jurul excavatorului, asigurând o productivitate îmbunătățită în timpul serii și pe timpul nopții și ajutând la prevenirea accidentelor pe șantier.

Noul DX1000LC-7 are instalat din fabrică sistemul de ultimă generație de monitorizare wireless a flotei, DoosanCONNECT. Sistemul DoosanCONNECT oferă o soluție de management al flotei bazată pe web, care se dovedește foarte utilă pentru monitorizarea performanței și securității mașinilor și pentru stimularea întreținerii preventive.

ÎNTREȚINERE OPORTUNĂ
Sistemul de răcire din DX1000LC-7 oferă o capacitate de răcire superioară, la o turație redusă a ventilatorului și un necesar de putere mai mic pentru ventilatorul de răcire. În dotarea standard este disponibil un ventilator de răcire reversibil, care poate fi folosit și în sens invers pentru a elimina praful dintre celulele de răcire ale radiatorului și răcitorului de ulei, economisindu-se astfel timp și effort în lucrările de întreținere. Totodată, acest sistem tehnic face ca excavatorul DX1000LC-7 să se dovedească ideal pentru lucrul în aplicații dificile.

De asemenea, în completarea performanțelor de vârf, noul excavator DX1000LC-7 este proiectat pentru un timp maxim de funcționare pe șantier cu componente dovedite, de înaltă calitate, durabile, cum ar fi sistemele Bosch Rexroth MCV și Main Pump, un dispozitiv de pivotare a turelei Doosan Mottrol și un tren de rulare Berco, foarte robust. DX1000LC-7 dispune de un nou capăt frontal pentru sarcini grele, cu un total de două combinații frontale diferite posibile bazate pe brațul scurt de 7,2 m și cel lung de 8,4 m. Designul contragreutăților a fost modificat pentru a include un sistem de montare orizontal în excavatorul DX1000LC-7, mai ușor de asamblat/dezasamblat și cu o fiabilitate mai bună. De asemenea, pe noul excavator DX1000LC-7 este instalată standard o pompă ETP (Electric Fuel Transfer Pump). Cu ajutorul unei pompe ETP, operatorul poate alimenta utilajul din butoaie de tablă, rezervoare fixe sau canistre, prin simpla apăsare a unui comutator, economisind astfel timp și efort în lucrările de întreținere. Lățimea pasarelelor de pe DX1000LC-7 a fost mărită la 520 mm, oferind mai mult spațiu pentru întreținere, dar și mai multă siguranță în lucru.APLICAȚII ÎN CONDIȚII DIFICILE DE LUCRU
Noul excavator DX1000LC-7 este destinat în primul rând pentru a fi f olosit în aplicații de minerit și c ariere, putând încărca cantități mari de material în basculante articulate sau basculante cu șasiu rigid,
fără ca excavatorul să fie suprasolicitat. DX1000LC-7 poate fi operat și în proiecte mari de construcții și infrastructură, în special acolo unde cantități considerabile de material trebuie să fie excavate și depozitate sau încărcate în autobasculante de mare capacitate pentru a fi mutate. Cu această extensie a liniei sale de excavatoare, Doosan oferă acum excavatoare de la 1 la 100 de tone pentru a deservi un spectru larg de nevoi și aplicații ale clienților în construcții, minerit, închiriere, amenajări peisagistice, deșeuri, reciclare și demolare.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult