Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

NOUTĂŢI ÎN TRANSPORTUL AUTO DIN ROMÂNIA, ÎN ACTUALUL CONTEXT INTERNAŢIONAL

NOUTĂŢI ÎN TRANSPORTUL AUTO DIN ROMÂNIA, ÎN ACTUALUL CONTEXT INTERNAŢIONAL

Lipsa semiconductoarelor și cablajelor, livrările întârziate de materii prime și semifabricate, dar și costurile crescute ale energiei și combustibilului – determinate de blocajele globale din aprovizionare cauzate de pandemia mondială de coronavirus și de războiul din Ucraina, reprezintă în prezent o provocare pentru toți jucătorii din indus tria auto, fie că sunt parte a sectorului de producție, logistică sau aftermarket. Toate acestea necesită noi măsuri, iar subiectul durabilității este în fruntea tuturor.

În aceste context, Schmitz Cargobull, în cadrul unui turneu de promovare prin mai multe țări europene, a lansat oficial în România semiremorca aerodinamică EcoFLEX în prezența domnilor: Constantin Burcioi, Director Comercial Schmitz Cargobull România, Matthias Muffert, Head of Product Management Product Line General Cargo Schmitz Cargobull AG, George Badea, Regional Product Manager Schmitz Cargobull, și Sven Kruse, Product Manager Product Line General Cargo Schmitz Cargobull.

La evenimentul ce a avut loc pe 8 iunie , la sediul Schmitz Cargobull România, am fost și noi de față, printre ceilalți jurnaliști din presa de specialitate și numeroși clienți. Noul model de s emiremorcă cu prelată face parte din noua gamă de semiremorci EcoGeneration de la Schmitz Cargobull, care are ca scop regândirea durabilității în transportul auto. Conceptul EcoGeneration, disponibil în tr ei variante – EcoVARIO, EcoFlex și EcoFIX, conferă semiremorcii o formă aerodinamică și, prin reducerea rezistenței la înaintare, un consum de combustibil mai mic și r educerea amprentei de carbon. Lansată anul trecut, întreaga serie EcoGeneration a câștigat imediat premiul german pentru un de sign sustenabil, pentru anul 2022.

Semiremorca EcoFlex este ideală pentru transportul de mărfuri generale și băuturi. Forma aerodinamică care i se poate oferi în cazul lipsei încărcăturii sau când nu este încărcată la volum conduce la optimizarea consumului de combustibil. Conceptul are la bază ajustarea înălțimii utile a părții din spate a corpului semiremorcii, folosind binecunoscutul și consacratul sistem tehnic VARIOS.

Partea din spate a acoperișul, flexibilă, poate fi ridicată și coborâtă manual cu până la 50 cm, cu ajutorul unei pompe hidro-pneumatice, în timp ce înălțimea pe lateral este reglabilă cu ajutorul stâlpilor modulari. Cu ceva experiență, o singură persoană este suficientă pentru a face asta în maximum 15 minute, interval care include și ajustarea prelatei laterale la noua înălțime. Încărcarea și descărcarea se fac la fel ca la celelalte semiremorci cu prelată, atât din spate, cât și din lateral.

Testele făcute de Schmitz Cargobull la nivel internațional, inclusiv în România, au demonstrat că prin utilizarea semiremorcii EcoFLEX cu acoperișul coborât, economiile de combustibil pot ajunge până la 5% față de situația când înălțimea semiremorcii este aceeași din față până în spate. În plus, dacă se folosește și un a utotractor cu șa echipat cu pachetul aerodinamic și cu camere video, în loc de oglinzi retrovizoare, economia de combustibil poate ajunge la 10–12%.

Viitorul este la o rotație de roată.
Cu stimă,
Redactor Șef
Ing. Valeriu BEZDEDEANU
Audiență Generală AG

News

Recent Posts:

Bergerat Monnoyeur (BM), dealer Cat® de peste 90 de ani și parte a Grupului Monnoyeur, a organizat astăzi, 21 noiembrie 2023, la Marmorosch București conferința de presă ”Rezultate, realizări și provocări pe piața utilajelor de construcții” pentru a prezenta atât...


Citeste mai mult

IVECO a prezentat reînnoirea întregii game de produse și servicii dealerilor, partenerilor, clienților și presei internaționale în cadrul lansării desfășurate la Barcelona, Spania.Tema evenimentului, FII SCHIMBAREA / BE THE CHANGE, este o invitație de a fi alături de IVECO...


Citeste mai mult

Compania brașoveană ELMAS, lider în domeniul instalațiilor de ridicat din România, a lansat propriul serviciu de închiriere și pentru ascensoare,  mizând pe calitatea premium a produselor sale, condiție esențială pentru o funcționare sigură și eficientă. Prim...


Citeste mai mult

Familia No Dig din care facem parte deja de 8 ani ne-a purt at prin multe părţi ale lumii. La final de oc tombrie ne-a purtat pentru câteva zile în Turcia, la Istanbul. Este interesant de ob servat dinamica mondială la nivel de tehnologii de săpat fără șanţ deschis, coroborat cu ...


Citeste mai mult