Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Next Auto

Nou Opel Vivaro-e: „E” pentru livrări fără emisii

 Nou Opel Vivaro-e: „E” pentru livrări fără emisii

Opel Vivaro-e este primul vehicul comercial 100% electric al producătorului german de automobile din Rüsselsheim și ajunge pe piață tocmai când livrările fără emisii devin o necesitate în multe domenii. Disponibil în trei versiuni de lungime și cu multiple variante de caroserie, noul model electric Vivaro-e permite profesioniștilor să beneficieze de o mobilitate excelentă, cu zero emisii. Noul Opel Vivaro-e este un model LCV pentru afacerile cu cele mai exigente cerințe. Registrele de comenzi urmează să fie deschise în această vară, iar primele livrări, spre finalul anului. Vivaro-e este produs în aceeași fabrică, pe aceeași linie de producție ca și versiunile cu motorizări diesel.

 „Fiind primul vehicul comercial ușor electric care a intrat pe segmentul de piață Van-D al autoutilitarelor mijlocii și care are o autonomie de până la 330 de kilometri în ciclul WLTP, noul Opel Vivaro-e stabilește standardele pentru utilizarea eficientă, fiabilitate și profesionalism ”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller.

În timp ce Vivaro-e este la fel de versatil și flexibil ca oricare alt Vivaro, sarcinile sale utile sunt comparabile cu cele ale LCV-urilor cu motoarele cu combustie internă: cu 1.275 kg, Vivaro-e oferă o sarcină utilă aproape la fel de mare ca varianta diesel 2,0 litri a modelului Cargo S (sarcină utilă maximă 1.405 kg). Vehiculul electric este, de asemenea, singurul vehicul utilitar electric produs din fabrică cu un cârlig de remorcă opțional care permite o capacitate maximă de remorcare de 1.000 kg.

Clienții Vivaro-e pot alege între două versiuni ale bateriei litiu-ion, în funcție de nevoile lor: o baterie de 75kWh pentru până la 330 km sau, pentru cei care utilizeză zilnic mai puțin vehiculului lor, o baterie de 50kWh cu o autonomie de până la 230 de kilometri, în ​​ciclul de testare WLTP1. Bateriile sunt formate din 18 și, respectiv, 27 de module și sunt poziționate sub spațiul de încărcare, astfel încât să optimizeze utilizarea. Un sistem sofisticat de frânare, regenerativ, care recuperează energia produsă la frânare sau decelerare, sporește și mai mult eficiența.

Cu 100kW (136 CP) și cuplu de 260 Nm, sistemul electric de propulsie al modelului Vivaro- e oferă performanțe superioare majorității vehiculelor comerciale electrice. Viteza maximă controlată electronic, de 130 km/h nu neglijează autonomia vehiculului. Plasarea bateriei sub compartimentul de încărcare oferă un centru de greutate mai jos, ceea ce favorizeză manevrele de viraj chiar și atunci când Vivaro-e este complet încărcat.

Mobilitate electrică simplificată: o varietate de opțiuni de încărcare, servicii „OpelConnect”

Îndeplinindu-și perfect rolul de partener de încredere pentru afaceri de diverse dimensiuni din varii sectoare, Vivaro-e este la fel de ușor de încărcat pe cât este de utilizat. Prin intermediul unui wall box, sau al unui cablu cu încărcare rapidă sau chiar al unui cablu pentru o priză domestică, fiecare Vivaro-e este pregătit pentru o varietate de opțiuni de încărcare.

Folosind o stație de încărcare publică de 100kW CC, încărcarea bateriei de 50kWh la o capacitate de 80% durează aproximativ 30 de minute (aproximativ 45 de minute pentru bateria de 75kWh). Opel oferă încărcătoare încorporate care facilitează variante rapide de încărcare și care asigură bateriei (acoperită de o garanție de opt ani / 160.000 km) o durată lungă de viață. În funcție de piață și de infrastructură, Vivaro-e dispune de un încărcător trifazat opțional de 11kW sau un încărcător monofazat de 7,4kW în varianta standard. Oferta de cabluri și wall box-uri variază în funcție de infrastructura energetică a fiecărei piețe.

Pentru a face utilizarea Vivaro-e și mai practică, „OpelConnect” și aplicația „myOpel” oferă soluții speciale pentru vehiculele electrice. Serviciile sunt disponibile prin aplicație. Cu funcțiile de control ale telecomenzii electronice „OpelConnect”, clienții își pot folosi smartphone-urile pentru a verifica starea de încărcare a bateriei sau programul de climatizare și timpii de încărcare. În plus, opțiunile „OpelConnect” variază de la apeluri eCall la numeroase alte servicii, precum starea vehiculului și informații despre acesta. Sistemul LIVE Navigation2 oferă informații despre trafic online, în timp real.

Vehicul electric pentru toate variantele de caroserie: crew cab, cabină platformă, transport persoane, cargo - până la 6,6 m3 volum de marfă

Opel a conceput modelul Vivaro-e pentru o varietate de caroserii, inclusiv crew cab, cabină platformă, varianta de transport persoane, cu sarcini utile de până la 1.275 kg și masa maximă autorizată cuprinsă  între 2.800 și 3.100 kg. Deoarece majoritatea variantelor au aproximativ 1,90 m înălțime, Vivaro-e poate fi parcat în centre comerciale cu parcări subterane joase. Datorită încărcării practice FlexCargo, pe partea pasagerului din față, capacitatea de încărcare de 4,6 m3 a versiunii S crește până la 5,1 m3. Aceasta permite transportul obiectelor cu o lungime de până la 3,32 m.

Versiunile de 4,95 m și 5,30 m, M și L, au capacități maxime de încărcare de 5,8, respectiv 6,6 m3. Scările sau panourile cu o lungime de până la 3,67 sau 4,02 m pot fi depozitate în siguranță, în timp ce multitudinea de spații de depozitare din cabină (dotată cu o frână de parcare electrică) găzduiește confortabil numeroase articole mai mici.

Ușile laterale glisante ale lui Vivaro-e oferă acces fără restricții în zona de încărcare sau în habitaclu. Deosebit de practice sunt ușile laterale glisante electrice care se deschid automat - este nevoie doar de o mișcare a piciorului pentru a deschide ușile din afara vehiculului.

Sisteme de asistență eficiente: de la frânare automată de urgență la alertă pentru somnolență

La fel ca variantele sale cu motoare cu combustie internă, Vivaro-e oferă o gamă de sisteme de asistență deosebit  de generoasă pentru această clasă. Pe lângă un afișaj Head Up Display, Vivaro-e include asistență pentru păstrarea benzii de rulare, recunoașterea semnelor de circulație, alertă pentru somnolență, pilot automat semi-adaptiv, alertă de coliziune frontală și frânare automată de urgență.

Senzorii cu ultrasunete față și spate avertizează șoferul cu privire la obstacole atunci când parchează și monitorizează unghiul mort. În funcție de nivelul de echipare, imaginea camerei retrovizoare de 180 de grade apare pe un ecran tactil de până la șapte inci.

Sistemele de infotainment Multimedia Radio și Multimedia Navi Pro ale Vivaro-e sunt dotate cu ecranul tactil de 7,0 inci. Ambele variante oferă conectivitate prin Apple CarPlay și Android Auto. Multimedia Navi Pro oferă suplimentar navigație cu vizualizare 3D.

Vivaro-e continuă nu numai ofensiva de electrificare a mărcii Opel, ci și povestea de succes a lui Vivaro care a început cu prima generație în 2001. Următorul Opel LCV electric, Combo-e, va fi lansat în 2021. Opel va oferi o versiune electrificată a fiecărui autoturism și model LCV până în 2024.

 
1. Autonomie determinată conform metodologiei de testare WLTP (R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1151). Autonomia reală poate varia în condiții de zi cu zi și depinde de diverși factori, în special de stilul de conducere personal, caracteristicile traseului, temperatura exterioară, utilizarea încălzirii și a aerului condiționat și a reglării termice înainte de inițierea conducerii autovehiculului.

2. Serviciile sistemului LIVE Navigation sunt gratuite timp de 36 de luni de la activare. Acestea vor fi tarifate după această perioadă.

 

 

Next Auto

Recent Posts:

Ford, liderul mondial pe segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor, prezintă astăzi noua autoutilitară E-Transit, un vehicul inteligent care le va oferi clienților productivitate superioară datorită sistemului de propulsie complet electric, soluțiilor software, serviciilor și...


Citeste mai mult

Mai mult de jumătate (54%) din mașinile hibride și electrice vândute la nivel global în trimestrul al treilea au fost cumpărate de consumatorii din Europa, urmați de cei din China, cu 30%, și din SUA, cu 16%, iar tendința va continua până la finalul anului, potrivit raportu...


Citeste mai mult

Restricțiile impuse de pandemia COVID-19 au schimbat opțiunile consumatorilor pentru mijloacele de mobilitate, majoritatea alegând să-și folosească propria mașină în locul transportului public sau al platformelor de mobilitate, arată raportul global Digital Auto Report 2020, real...


Citeste mai mult

Parteneriatul încheiat la începutul anului 2020 între Mercedes-Benz și ENGIE, companii ale căror strategii se axează pe importanța mobilității electrice și a sustenabilității, continuă în a doua parte a anului cu un nou beneficiu pentru clienții din România: ...


Citeste mai mult