Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

Noua generație de concasoare cu con Nordberg HP200e™ de la Metso Outotec - o evoluție a gamei de concasoare cu con pentru performanțe superioare

Noua generație de concasoare cu con Nordberg HP200e™ de la Metso Outotec - o evoluție a gamei de concasoare cu con pentru performanțe superioare


Cel mai popular si modern concasor cu con din lume, Nordberg® HP, trece printr-o nouă evoluție. Noul concasor cu con Nordberg® HP200e™ oferă performanțe în ceea ce privește debitul, producție mai mare a anumitor fracțiuni de agregate și timp de funcționare mai bun într-un mod mai sustenabil. El oferă performanțe îmbunătățite, întreținere mai ușoară și mai sigură și o serie de alte îmbunătățiri, ceea ce îl face alegerea perfectă pentru operațiunile de procesare agregate și de minerit

Ca urmare a dezvoltării continue a tehnologiei concasoarelor cu con, Metso Outotec a introdus un nou concasor cu con, HP200e™, pe piețele de agregate. Acesta oferă într-un mod sustenabil mai multă performanță, fiabilitate și disponibilitate, datorită cinematicii și noilor modele de camere de concasare. Noile blindaje sunt montate în concasoare fără rasina de fixare, ceea ce face ca întreruperile pentru întreținere să fie mai scurte, iar înlocuirea blindajelor să fie mai rapidă, mai sigură și mai puțin periculoasă pentru mediu.

Evoluția performanțelor
Evoluția performanțelor se datorează a patru factori: cinematica, camerele de concasare, forța de concasare și puterea nominală. Performanța noului concasor HP200e este mai mare cu până la 15-20% (în comparație cu concasorul HP200 tradițional) atunci când este utilizat în aplicații secundare și mai mare cu până la 10-15% atunci când este utilizat în aplicații terțiare.

Noul concasor cu con HP200e™ poate fi adaptat la aplicația dorită, prin alegerea unei cinematici optime. Există trei variante cinematice alternative disponibile:
1. Cinematică îmbunătățită pentru performanțe maxime în ceea ce privește capacitatea și gradul de concasare.
2. Cinematică convențională pentru performanțe standard HP200, pentru a atinge același nivel de performanță ca și până acum cu concasorul HP200. Se utilizează atunci când se confruntă cu limitări în circuit sau când puterea disponibilă este limitată.
3. Amplitudine redusă pentru un randament redus. Pentru a fi utilizat atunci când se limitează în continuare debitul pentru restul circuitului, atunci când se reglează concasorul pentru o aplicație specifică sau atunci când se limitează puterea și forța.

Evoluție în acoperirea aplicațiilor
Totodată, concasorul cu con HP200e™ asigură o acoperire sporită a aplicațiilor, fiind prevăzute noi camere specifice de concasare, cu design îmbunătățit:
● Camere de concasare cu blindaje de tip C (grosier), pentru concasarea secundară
● Camere de concasare cu blindaje de tip F (fin), pentru concasarea terțiară
● Camera de concasare cu blindaje de tip EC (extra grosier), introdusă ca o nouă opțiune de cameră în cadrul acestei clase de dimensiuni, Camera de concasare C (grosier) dezvoltată în continuare
● Camera de concasare cu blindaje de tip F (fin) si NF (Fracțiune mica) pentru a maximiza randamentul fracțiilor tipice de agregate (de exemplu, 4-8 mm si 8-16 mm)
● Camera de concasare cu blindaje de tip F-Sand (fin-nisip) pentru producția de nisip specific

Evoluție în funcționare
Concasoarele cu con HP200e sunt prevazute cu blindaje alezate in dimensiuni exacte, pentru o fixare optima a acestora, eliminand necesitatea folosirii rasinei de fixare (epoxy).
Acest lucru economisește timp la înlocuirea blindajelor, deoarece nu este nevoie de o perioadă de timp pentru solidificarea rasinei de fixare, iar logistica este mai ușoară, deoarece nu mai este nevoie de aprovizionarea, depozitarea și transportul acesteia.

Procesul de instalare a blindajelor devine mult mai sigur, deoarece nu mai este nevoie să se manipuleze, să se amestece și să se toarne rasina de fixare.  Deoarece nu este nevoie de rasina de fixare, această soluție tehnică este mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Dispozitivul de ridicare a ansamblului mobil (head) oferă o siguranta sporita, fiind conceput special pentru ridicarea și manipularea în siguranță a ansamblului mobil. Piulița cu caneluri și asamblarea cu știfturi ușor de inlocuit facilitează întreținerea cilindrilor de deblocare a camerei de concasare. Nu este necesară utilizarea adezivului Locktite pentru blocarea piuliței și nu este nevoie de căldură pentru îndepărtarea piuliței, ceea ce reprezintă un avantaj în materie de siguranță.

Durata de viață sporită a blindajelor se datorează sistemului de franare (anti-rotire) a ansamblului mobil, care încetinește turația acestuia la functionarea in gol. Monitorizarea opțională a balansului inelului îmbunătățește protecția utilajului.

Compatibilitate mare a pieselor între cele două generații de concasoarele
Majoritatea pieselor de schimb și a pieselor de uzură ale noului HP200e™ și ale concasorului conic HP200 sunt compatibile, ceea ce permite obținerea de beneficii economice, operaționale și de mediu pentru operatorii cu flote mixte. Blindajele existente, cu rasina de fixare pot fi utilizate și în HP200e™.

Metso Outotec asigură un sprijin și o disponibilitate puternică pe piața aftermarket pentru concasoarele HP200e™. Majoritatea pieselor de schimb de la actualul HP200 și de la noul HP200e™ sunt comune, ceea ce va permite continuarea asistenței globale pentru piese de schimb pentru noile unități. Metso Outotec a stabilit un stoc de pornire pentru piesele specifice HP200e™ în Europa și America de Nord. Mai mult, o gamă completă de camere de concasare HP200e™ va fi disponibilă în principalele locații de depozitare pentru piețele de comercializare. De asemenea, Metso Outotec oferă un kit de modernizare pentru corpul mobil si blindajele concasoarelor cu con HP200 existente, permițând instalarea camerelor fără suport și oferind clienților aceleași beneficii pentru sănătate, siguranță și mediu ca și în cazul noului model HP200e™.

Lansarea noului concasor cu con  Nordberg HP200e™
Noul HP200e™ a fost prezentat publicului larg, pentru prima oară, în perioada 14 - 18 martie, la CONEXPO-CON/AGG 2023, sub motto-ul „Evoluție în mișcare”.

„Evoluția tehnologiei concasoarelor cu con de la Metso Outotec aduce beneficii multiple și reprezintă o adevărată revoluție pentru producătorii de agregate în ceea ce privește performanța, timpul de funcționare, mentenanța și acoperirea aplicațiilor”, a declarat Ilkka Somero, manager de produs, concasoare cu con Nordberg HP de la Metso Outotec.

„Beneficiile concrete includ performanțe îmbunătățite: cu +10% mai multă mișcare a ansamblului mobil al concasorului, cu +20% mai multă putere electrică, cu +20% mai multă forță de reductie, noi camere de concasare mai eficiente, un sistem de franare (anti-rotire), a ansamblului mobil, pentru prelungirea duratei de viață a blindajelor, îmbunătățiri ale capabilității de service și un dispozitiv de ridicare a anasamblului mobil, pentru ridicarea și manipularea în siguranță. De asemenea, din punct de vedere ecologic, noile concasoare HP200e reprezintă o soluție mai prietenoasă cu mediul, deoarece nu necesită rasina de fixare (epoxy). Suntem cu adevărat fericiți să putem oferi clienților noștri această ultimă evoluție a tehnologiei noastre de vârf în materie de concasoare” continuă el.

Machinery

Recent Posts:

Keestrack are o reputație solidă în ceea ce privește echipamentele inovatoare și eficiente din punct de vedere al costurilor, fiind într-o căutare continuă a celor mai bune performanțe la cel mai mic cost pe tonă produsă.Producătorul de echipamente mobile de concasare și sorta...


Citeste mai mult

În lume, milioane de kilometri de drumuri poartă semnătura BOMAG. Timp de peste 60 de ani, istoria companiei BOMAG a fost sinonimă cu istoria construcției de drumuri. Cu know-how-ul acumulat, BOMAG a stabilit ritmul pentru întreaga industrie de infrastructură rutieră.Societatea Gen...


Citeste mai mult

Compania FPM.BV continuă să-și consolideze poziția în domeniul utilajelor industriale, extinzându-și portofoliul pentru a răspunde cererii crescute din domeniul construcțiilor și al agriculturii. Cu o experiență de peste 19 ani în industrie și un angajament ferm față d...


Citeste mai mult

Compania Keohane Readymix din comitatul irlandez Cork, este o afacere de familie ce se desfășoară de-a lungul a trei generații. Compania s-a dezvoltat rapid fiind astăzi un furnizor prosper de beton gata de amestec, blocuri de beton, agregate și nisip. Toate materialele de construcție sunt pr...


Citeste mai mult