Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

NovaTHOR: Protecție ecologică împotriva coroziunii și uzurii

NovaTHOR: Protecție ecologică împotriva coroziunii și uzurii

Pentru a proteja componentele concasorului împotriva uzurii premature spațiul dintre camera de concasare și manta trebuie umplut cu un material care atenuează șocurile. Element oferă o soluție superioară față de competitori și la un preț mai scăzut.Vă prezentăm produsul NovaTHOR® pe bază de rășină epoxidică.

Umplerea spațiului dintre camera de concasare și manta este un proces necesar pentru aproape toate concasoarele conice și giratorii. Rolul compusului este de a fi un amortizor între blindaje și cadru. Reduce sarcina de impact asupra pieselor de uzură și efectele negative asupra pieselor capitale.Companiile miniere utilizează în acest scop amestecuri pe bază de zinc, plumb sau rășini epoxidice.

Rășini epoxidice versus zinc

În zilele noastre din ce în ce mai multe companii miniere renunță la zinc și plumb în favoarea rășinilor epoxidice deoarece utilizarea zincului și a plumbului este periculoasă pentru sănătatea angajaților și a mediului înconjurător. În plus, zincul trebuie turnat fierbinte. Când se utilizează compusul bazat pe rășini epoxidice blindajele și piesele nu suferă un șoc de temperatură. Acest lucru păstrează rezistența blindajelor.

Un avantaj important al rășinilor este ușurința cu care se aplică acestea. Se amestecă și se toarnă amestecul pe o suprafață curată. Nu este necesară ungere.

Pentru a se instala blindajele și segmentele de blindaje ale concasoarelor conice este necesă utilizarea unei mase plastice care să îndeplinească cerințele stabilite de către producătorul echipamentelor. De aceea, pe baza experienței în dezvoltarea și producția de piese de schimb pentru concasoare produse de Sandvik, Metso, Uralmash, FLSmidth, Telsmith and Terex* , Element a creat un compus din două componente denumit NovaTHOR®. Produsul pe bază de rășină epoxidică este ecologic, sigur și ușor de utilizat și este la fel de eficient ca și umpluturile din zinc și plumb.

Henrik Haggblom, Manager Crushing and Screening Equipment la Element, a remarcat faptul că acest compus pe bază de rășini absoarbe în mod eficient energia și reduce vibrațiile datorită rezistenței la impact și a rezistenței la compresiune ridicate care permit evitarea deteriorării pieselor capitale când de exemplu un material neconcasabil trece prin concasor. Lucrările de reparații sau un ax de concasor sunt mult mai scumpe decât un set de compus. Potrivit lui Haggblom, NovaThor este potrivit chiar și în cele mai dure condiții de aplicare datorită gradului său excepțional de contracție și rezistenței la influențe de temperatură.

Rășini epoxidice: NovaThor este mai eficient și mai ieftin

În ceea ce privește analogii compusului NovaTHOR® (alte amestecuri pe bază de rășini epoxidice) produsul Element căștigă de fiecare dată, în primul rând datorită prețului său. Un set de NovaThor este considerabil mai ieftin față de alți compuși similari, în același timp acest compus este egal sau superior competitorilor săi în ceea ce privește parametrii tehnici. 

Mai mulți clienți au observat că NovaTHOR este mai vâscos comparativ cu competitorii săi, ceea ce este mai convenabil pentru umplere directă, în timp ce umple complet cavitățile. Amestecarea durează mai puțin, doar trei minute, iar amestecul se poate utiliza în 15 minute. În plus cu depozitarea pe termen lung de până la un an și jumătate, componenta A nu formează un precipitat, structura rămâne uniformă ceea ce contribuie la păstrarea tuturor parametrilor declarați” a spus Haggblom.

Utilizare

Regulile pentru umplerea cu compusul NovaTHOR sunt simple, dar este extrem de important să fie respectate.

În primul rând numai componenta A este amestecată în cazul în care s-a format un precipitat în timpul depozitării. În practică, chiar și atunci când este depozitat mai mult de un an și jumătate, componenta are o structură uniformă, dar pre-amestecarea elimină complet orice risc de delaminare.

După aceea trebuie să se amestece componentele A și B până când se obține o consistență uniformă. Viteza de rotație a mixerului trebuie să fie moderată, iar procesul ar trebui să dureze doar trei minute. Apoi se poate începe umplerea. Umplerea se va termina în 15 minute.

Element furnizează compusul NovaTHOR în eurogăleți care sunt potrivite pentru orice tip de transport și pot fi expediate împreună cu alte piese de schimb și de uzură aparținând mărcii Element.

Aplicați pentru blindaje Element aici sau contactați reprezentatul companiei în România: Florin.Halmajan@element.global, romania@element.global, telefon: 0040 743020281.

 

 

    

 

 

News

Recent Posts:

Lipsa semiconductoarelor și cablajelor, livrările întârziate de materii prime și semifabricate, dar și costurile crescute ale energiei și combustibilului – determinate de blocajele globale din aprovizionare cauzate de pandemia mondială de coronavirus și de războiul din Ucra...


Citeste mai mult

Ultimii ani, dominați de pandemia de Covid-19, au redus foarte mult interacțiunea directă dintre producători și cumpărători în toate sectoarele economiei. De asemenea, contextul economic actual și transformările prin care trece economia națională, cea europeană, dar și globală, f...


Citeste mai mult

Primul târg din țară destinat domeniilor schiabile din România a avut loc în acest weekend la Cheile Grădiștei Resort, în județul Brașov. Carpathian Mountain Fair a reunit peste 30 de expozanți din mai multe țări europene precum și reprezentanți ai unor domenii sch...


Citeste mai mult

Cefin Trucks a organizat o nouă ediție a evenimentului Camion Fest, întâlnirea tradițională a tuturor celor interesați de oferte speciale pentru achiziție/trade-in a vehiculelor comerciale rulate; Cefin Trucks anunță dezvoltarea unei noi divizii de camioane Ford Trucks rulate, M...


Citeste mai mult