Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

O INSTALAŢIE COMPACTĂ DE SPĂLARE A NISIPULUI SP50 DE LA WEIR MINERALS SPOREȘTE CU 700% CAPACITATEA DE PRODUCŢIE ÎNTR-O CARIERĂ DIN UNGARIA

O INSTALAŢIE COMPACTĂ DE SPĂLARE A NISIPULUI SP50 DE LA WEIR MINERALS SPOREȘTE CU 700% CAPACITATEA DE PRODUCŢIE ÎNTR-O CARIERĂ DIN UNGARIA

Înființată în 2001 c a o afacere de familie, compania Pannonvest Kft. își desfășoară activitatea în cariera Pusztamiske, din vestul Ungariei. Compania produce o largă varietate de nisip și agregate pentru construcții prin extracție uscată. Materia primă este separată în diferite sorturi cu ajutorul echipamentelor de spălare și sortare.

Pentru îmbunătățirea calității agregatelor și furnizarea unei rate ridicate de recuperare conform standardelor impuse pentru materialele de construcții, conducerea companiei Pannonvest Kft. a luat hotărârea îmbunătățirii randamentului instalației de producție prin înlocuirea unei roți desecatoare cu eficiență scăzută.

Analizând cu atenție piața de profil, echipa de conducere a firmei Pannonvest a aflat că, la o carieră din vecinătate, procesul de recuperare a nisipului fin a fost recent îmbunătățit de Weir Minerals, folosind un hidrociclon Cavex®. După ce a aflat de succesul acestui proiect, conducerea carierei a luat hotărârea ca Weir Minerals să fie luată în considerare pentru a discutarea soluțiilor ce puteau fi aplicate și în cariera lor.

PROVOCAREA
În urma discuțiilor avute, concluzia a fost că Pannonvest Kft. necesită o soluție tehnică capabilă să producă cu eficiență maximă și în conformitate cu standardele europene o cantitate mai mare de nisip fin (0 – 1 mm). De asemenea, îndepărtarea argilei din materia primă excavată a fost considerată o provocare cheie pentru orice soluție tehnică adoptată, deoarece argila are un impact negativ asupra rezistenței nisipului și a capacității sale de coeziune cu alte materiale.

La producția betonului, prezența argilei în nisip poate crește cantitatea de ciment necesară. Tocmai de aceea, trebuia înlocuită roata desecatoare, care nu asigura îndepărtarea sigură a argilei și nici recuperarea eficientă a nisipului din nămol.

Echipa de specialiști de la Weir Minerals și Pannonvest Kft, pe șantier lângă SP50

”Experiența pe care am dobândit-o în parteneriatul cu Weir Minerals a fost fantastică. Ei au identificat cu succes problemele noastre, au evaluat procesul nostru de producție și au oferit o soluție tehnică care s-a dovedit a fi extrem de simplă de instalat și de pus în funcțiune. Serviciul prestat de echipa Weir Minerals și calitatea produselor lor sunt excepționale. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu ei la noile proiecte din viitor.”- TAMÁS MOLNÁR, PROPRIETAR ȘI DIRECTOR AL ȘANTIERULUI


SOLUȚIA
După ce s-a discutat despre cerințele proiectului, s-a inspectat linia de procesare și s-a analizat materia primă folosită, echipa de specialiști de la Weir Minerals a recomandat montarea unei instalații compacte monosort de spălare a nisipului SP50, cu o capacitate de producție de 50 de tone pe oră. Instalația SP50 de la Weir Minerals, încorporează tehnologii de vârf în procesarea umedă și protecția împotriva uzurii, precum:
• un robinet cu sertar Isogate® WS;
• o pompă centrifugală de suspensii Warman® WGR;
• un hidrociclon Cavex® CVX;
• un ciur pentru deshidratare Enduron® VD;
• furtunuri Linatex®;
• rezervor de șlam căptușit cu cauciuc Linatex®.

Instalațiile monosort de spălare a nisipului de la Weir Minerals, din seria SP, sunt proiectate pentru a fi port abile, ușor de instalat, de întreținut și de operat. Ele satisfac cerințele chiar și ale celor mai experimentați producători de nisip, dovedindu-se în același timp ușor de utilizat. După livrarea echipamentului, specialiști de la Weir Minerals supraveghează montajul instalației și finalizează punerea în funcțiune.

REZULTATELE
Instalația compactă monosort de spălare  a nisipului SP50 a fost livrată cu succes la fața locului, în termen. Datorită designului intuitiv, instalația a putut fi asamblată și pusă în funcțiune în doar câteva zile. Bineînțeles că alături de lucrătorii de la Pannonvest Kft. S-au aflat și specialiștii de la Weir Minerals. Utilizând roata desecatoare, Pannonvest Kft. reușea să producă aproximativ 50 de tone de nisip pe zi, de proastă calitate, evaluat la aproximativ 2,59 USD pe tonă. După introducerea în circuitul de producție a noii instalații de spălare a nisipului SP50 de la Weir Minerals, compania Pannonvest Kft. Este acum capabilă să producă 400 de tone pe zi de nisip spălat de înaltă calitate, în valoare de până la 5,18 USD pe tonă. Pannonvest Kft a calculat că eficiența economică sporită și calitatea superioară a nisipului și agregatelor oferite de noua instalație de spălare a nisipului de la Weir Minerals valorează aproximativ 25.865 USD pe an.

Mai mult, întrucât instalația de spălare a nisipului SP50 de la Weir Minerals poate prelucra materiale cu cantități mari de argilă. Pannonvest Kft este acum capabilă să extragă și să spele nisip din părțile neatinse anterior ale carierei. Având în vedere capacitatea crescută de producție și calitatea îmbunătățită a produselor finite, cei de la Pannonvest Kft. au estimat că amortizarea investiției lor se va realiza în circa doi ani.

PRODUSELE
Dezvoltate și proiectate de specialiști în procese tehnologice și inginerie și având la bază un know-how de 150 de ani, instalațiile compacte de spălare a nisipului de la Weir Minerals reprezintă soluții personalizate, eficiente, fiabile și robuste, construite pentru a oferi o calitate superioară nisipului prelucrat și pentru a ma ximiza recuperarea nisipului comercializabil, în condițiile minimizării costurilor de proprietate și a unui consum redus de energie.

Seria SP de la Weir Minerals este concepută pentru a elimina excesul de material fin sau material grosier într-un mod simplu, oferind rezultate de spălare excepționale și, în același timp, un produs curat, cu umiditate scăzută pentru transport sau stocare. Instalațiile din seria SP creează un tip de nisip care este descărcat folosind jgheabul de descărcare din partea din față a instalației.

Industry

Recent Posts:

Goodyear TPMS Heavy Duty este soluția care permite monitorizarea în timp real a presiunii și temperaturii anvelopelor, cât și localizarea vehiculelor. Include un GPS încorporat care le permite managerilor de flote să-și urmărească vehiculele, precum și să primească notifi...


Citeste mai mult

La un an de la semnarea parteneriatului între KEESTRACK şi CTE SOLUTION ca dealer unic pentru vânzarea de utilaje şi service echipamente KEESTRACK în România, poziţionarea acestui brand în piaţă de utilaje mobile de sortare-concasare începe să se consolideze...


Citeste mai mult

Hiarom Invest a livrat un utilaj destinat sudării cap la cap a șinei prin presiune și contact care include un camion 8X4 echipat cu toate componentele auxiliare necesare.Specializată în proiectarea, dezvoltarea și realizarea utilajelor cu deplasare atât pe șosea cât și pe ca...


Citeste mai mult

\HAMM a lansat pe piață o nouă generație de role tandem cu direcție pivotantă: seria HX. Aceasta înlocuiește seria DV+ anterioară și se remarcă prin comenzile intuitive Easy Drive, parametri de înaltă performanță, numeroase caracteristici de confort și funcționare durabil...


Citeste mai mult