Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Next Auto

OPTIMISM ȘI AMBIȚIE, COMBINAȚIA CÂȘTIGĂTOARE ÎN BUSINESS - Interviu Ana Maria Popa, Shell Lubricants Business Unit Manager

OPTIMISM ȘI AMBIȚIE, COMBINAȚIA CÂȘTIGĂTOARE ÎN BUSINESS - Interviu Ana Maria Popa, Shell Lubricants Business Unit Manager

Manager de business cu experiență, cu un istoric demonstrat în industria petrolului și a energiei, o persoană puternică, un profesionist calificat în negociere și managementul marketingului cu remarcabile abilități analitice, Ana Maria Popa, Shell Lubricants Business Unit Manager în cadrul companiei Elgeka Ferfelis România ne-a acordat un interviu în exclusivitate atât despre experiența ei personală din spatele volanului, cât și despre diferențiatorii mărcii Shell în materie de lubrifianți.

Next Auto: Care este experiența ta profesională și care este experiența ta la volan?
Ana Maria Popa: Am carnet de conducere încă din timpul liceului și lucrez încă din facultate, deci am ceva experiență. În prezent sunt Business Unit Manager Shell Lubricants la Elgeka Ferfelis România și mă ocup de dezvoltarea strategiilor de afaceri pentru furnizarea, comercializarea și vânzarea de lubrifianți Shell în R omânia și Republica Moldova.

Next Auto: Cum te-ai descrie în 3 cuvinte? Cum arătă pentru tine “o zi normală” de lucru? Cât timp petreci în trafic zilnic?
Ana Maria Popa: M-aș descrie ca fiind o persoan optimistă, ambițioasa și organizată. Ziua mea de lucru es te în general plină și nu prea știu când trece. Este un du-te vino între birou și vizite la clienți, ceea ce face că timpul petrecut în trafic să fie destul de important.

Next Auto: Având în vedere că şofatul a devenit o necesitate, cum reuşeşti să treci mai uşor peste traficul din Bucureşti?
Ana Maria Popa: După cum spuneam, petrec destul de mult timp în maşină, dar în general încerc să îl consider ca pe un timp personal – ascult muzica preferată sau mai recuperez la telefon cu oamenii dragi. Asta dacă nu sunt urgențe la muncă sau acasă.

Next Auto: Conduci un Hyundai ix35, ce te-a determinat să alegi acest model? Care sunt cele trei maşini care îți plac cel mai mult?
Ana Maria Popa: Având în vedere că Shell produce uleiul de prima umplere şi after market pentru Hyundai, alegerea a venit natural, Shell furnizează uleiul de prima umplere şi pentru Ferrari dar…deh, nu m-am încadrat în buget. Maşina mea “all time favorite” este Ferrari, dar mă descurc excelent cu Hyundai-ul meu, maşina de care m-am îndrăgostit pur şi simplu fiindcă este puternică, super confortabilă şi are foarte multe accesorii care îți fac viața mai plăcută când petreci mult timp în trafic.

Next Auto: Iei în considerare achiziționarea unui model electric în viitorul apropiat?
Ana Maria Popa: Sincer mă interesează subiectul dar până când nu vom avea o infrastructură corectă pentru a funcționa eficient cu o maşină electrică nu cred că pot lua în calcul o asemenea opțiune.

Next Auto: Cum poți deveni membru şi care sunt beneficiile Shell Partner Club?
Ana Maria Popa: Oportunitatea de a folosi brandul Shell prin programul “Service Autorizat Shell” este extrem de valoroasă pentru service-urile independente, dar trebuie gestionată cu atenție astfel încât să ne asigurăm că standardele profesionale Shell sunt respectate. Ne adresăm aşadar cu acest program service-urilor independente, cu bună vizibilitate în trafic şi cu referințe foarte bune din partea clienților. Acest program oferă un echilibru între nevoile Shell şi cele ale service-urilor independente, iar beneficiile apar pe toate nivelurile şi anume:
• Profitabilitate crescută obținută prin training-uri de “up-sell” şi “cross-sell” cât şi prin atragerea de noi clienți;
• Creşterea traficului în service obținută prin semnalistica Shell Helix, promoții şi prin mediul de lucru professional;
• Creşterea încrederii clienților prin îmbunătățirea cunoştințelor şi cu ajutorul unui mediu profesional şi curat. Mai mult, un service modern, curat şi primitor, combinat cu servicii profesionale conferă beneficii sporite clienților: experiență plăcută, încredere profesională, satisfacție crescută a clientului.

Next Auto: Care este abordarea Shell visa- vis de sustenabilitate? Ne poţi da cateva key-notes?
Ana Maria Popa: Pentru Shell sustenabilitate inseamnă furnizarea de energie intr-o manieră responsabilă, cu respect faţă de oameni, faţă de siguranţa lor şi faţă de mediu. Abordarea Shell vis-a-vis de sustenabilitate este integrată in activităţile de business la trei niveluri diferite:
1. O AFACERE SIGURĂ, EFICIENTĂ, RESPONSABILĂ ŞI PROFITABILĂ
Acesta este fundamentul abordării Shell vis-a-vis de sustenabilitate. Protejarea şi respectarea oamenilor – angajaţii săi, contractorii şi vecinii – este fundamentală pentru modul in care Shell işi desfăşoară activităţile de business. Această abordare presupune standarde globale, procese şi instrumente pentru gestionarea siguranţei, a mediului şi a modului in c are colaborează cu comunităţile.
2. BENEFICII MAJORE ÎN LOCURILE ÎN CARE OPEREAZĂ
Shell se mandreşte cu planificarea afacerilor sale pe termen lung, in aşa fel incat să poată juca un rol pozitiv in comunităţile in care işi desfăşoară activitatea şi la nivelul intregii societăţi.
3. CONTRIBUŢIA LA UN VIITOR ENERGETIC MAI SUSTENABIL
Atingerea obiectivului privitor la un viitor energetic mai sustenabil necesita o tranziţie energetică, tranziţie ce va permite societăţii per ansamblu să işi reducă emisiile, să combată schimbarea climatică, extinzand in acelaşi timp şi beneficiile economice şi sociale ale energiei pentru toată lumea.

Next Auto: Care sunt diferenţiatorii mărcii Shell in materie de lubrifianţi vis-a-vis de concurenţă?
Ana Maria Popa: Shell Lubricants a anunţat la nivel mondial lansarea noii generaţii de ulei de motor, Shell Helix Ultra cu Tehnologia Shell PurePlus – cel mai avansat ulei de motor al mărcii, oferind un ulei de bază obţinut din gaz natur al. Shell Helix Ultra foloseşte un proces revoluţionar de lichefiere a gazului (GTL) pentru a obţine ulei de bază, pur, sintetic, care oferă un nivel ridicat de curăţare şi protecţie. Tehnolgia Shell PurePlus transforma gazele naturale in ulei de bază pur, fără impurităţile găsite in uleiul brut, pentru a fi utilizat la obţinerea lubrifianţilor sintetici premium. Acest ulei de bază de avangarda este ulterior imbunătăţit cu aditivi unici Shell pentru a crea cel mai avansat ulei de motor full sintetic al mărcii: Shell Helix Ultra cu Tehnologia PurePlus. Uleiurile de bază cu tehnologia PurePlus au, in mod constant, o vascozitate mai redusă, la temperaturi scăzute (-25 pană la -40oC), astfel incat acestea incep ungerea motorului imediat, odată cu pornirea la rece. Aceste proprietăţi se traduc in beneficii importante de performanţă pentru motor, inclusiv o curăţare imbunătăţită, protecţie la uzură şi economie de combustibil.

Next Auto

Recent Posts:

Ford, liderul mondial pe segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor, prezintă astăzi noua autoutilitară E-Transit, un vehicul inteligent care le va oferi clienților productivitate superioară datorită sistemului de propulsie complet electric, soluțiilor software, serviciilor și...


Citeste mai mult

Mai mult de jumătate (54%) din mașinile hibride și electrice vândute la nivel global în trimestrul al treilea au fost cumpărate de consumatorii din Europa, urmați de cei din China, cu 30%, și din SUA, cu 16%, iar tendința va continua până la finalul anului, potrivit raportu...


Citeste mai mult

Restricțiile impuse de pandemia COVID-19 au schimbat opțiunile consumatorilor pentru mijloacele de mobilitate, majoritatea alegând să-și folosească propria mașină în locul transportului public sau al platformelor de mobilitate, arată raportul global Digital Auto Report 2020, real...


Citeste mai mult

Parteneriatul încheiat la începutul anului 2020 între Mercedes-Benz și ENGIE, companii ale căror strategii se axează pe importanța mobilității electrice și a sustenabilității, continuă în a doua parte a anului cu un nou beneficiu pentru clienții din România: ...


Citeste mai mult