Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

PENTRU ORICE DESTINAŢIE IVECO T-WAY 450

PENTRU ORICE DESTINAŢIE IVECO T-WAY 450

Cel mai nou camion Iveco dedicat pentru off-road a avut parte de o lansare cu adevărat spectaculoasă în România. Noul T-Way a fost prezentat concomitent în cadrul a trei evenimente organizate la Cluj, Suceava și București (Ilfov). Noi am fost alături de organizatori la TRQZ Lake, o locație aleasă excepțional de bine. În total, evenimentele de test drive au adunat aproximativ 250 de invitați.

Urmașul lui Trakker se bucură de o rezistență torsională superioară de 177 kNm. Acum, axa frontală se laudă cu o sarcină maximă de nouă tone, în timp ce reducția în butuc pe puntea spate este oferită pentru echiparea standard. Noul T-Way dispune de o suspensie a tandemului spate optimizată pentru a oferi o ma să totală cât mai s căzută, facilitând performanțele în r egim off-road. Garda la s ol a f ost și e a îmbunătățită, iar împr eună cu aceasta, unghiul de de gajare a crescut.

Camionul poate fi configurat în mai multe variante de putere, cea mai potentă fiind Cursor 13, care este propulsată de un motor cu șase cilindri în linie de 13 litri, ce dezvoltă până la 510 CP, cu 10 CP mai mult decât versiunea de top a vechiului Trakker. La eveniment au fost prezente două exemplare Iveco T-Way 450 cu transmisie manuală. Da, aceasta din urmă a devenit o raritate chiar și în segmentul camioanelor grele. Cutia ZF vine cu 16+2 rapoarte și se pretează excelent pentru condițiile grele de exploatare, fiind, în continuare, preferata șoferilor din breaslă.

Evident, noul T-Way poate primi și o transmisie automată de tipul Hi-Tronix cu 12 sau 16 trepte, însă pentru a comanda un camion dotat cu aceasta, clienții vor mai avea de așteptat până în toamnă. Atât versiunea manuală, cât și cea automată a lui T-Way 450 dezvoltă un cuplu maxim de 2200 rpm încă de la 870 rpm.

Puterea maximă este, așa cum sugerează și numele, de 450 CP. Traseul de test drive măsura aproximativ 1,5 km și a fost realizat de la zero în jurul lacului TRQZ, un loc unde, de regulă, participanții încing o sesiune aprigă de jetski, superjet sau se lasă purtați de wakeboard.

Terenul pe care l-a parcurs Iveco T-Way ar fi pus în dificultate orice fel de autoturism, SUV sau mașină de teren. Mai mult ca sigur, denivelările accentuate ar fi “pus pe burtă” orice fel de SUV modern cu veleități off-road. Cele mai dificile secțiuni ale traseului au fost parcurse la ralanti cu treapta întâi de viteză, iar condițiile de ședere din cabină erau cât se poate de liniștite și de confortabile. Aici trebuie să-i mulțumim cabinei care vine cu suspensie separată.

A urmat o urcare extrem de accentuată pe o pantă cu înclinarea de 30 de grade. În vârful acesteia, axa frontală a camionului 8x4, (care era încărcat!) s-a ridicat de la sol, pentru a coborî, mai apoi pe o secțiune complet inundată a traseului. Aici, garda la sol generoasă și-a arătat, din nou calitățile.

La sfârșitul probei, ne-am dat jos liniștiți din camion, ca și cum am fi parcurs un traseu lejer pe un drum asfaltat. Singurul indicator a traseului extrem de greu pe care l-am parcurs era noroiul care ajungea la un nivel de aproximativ un metru de la sol. Față de vechiul Trakker, T-Way oferă o poziție de conducere îmbunătățită. Volanul a fost complet revizuit și dispune acum de bază plată unică, pentru a putea acomoda fără probleme un șofer mai corpolent.

Puntea din spate a primit frâne pe disc, în timp ce greutatea totală a camionului a scăzut cu aproximativ 500 kg față de modelul Trakker. Vehiculul vine cu un sistem de frâmare EBS în standard, în timp ce sistemul ADAS (Sistem de Asistență Avansată pentru Șofer) este disponibil pentru întreaga gamă.

Iveco T-Way impresionează și prin sistemul Connectivity Box. Acesta permite telediagnosticarea și mentenanța predictivă de la distanță. Managerii de flotă vor putea urmări, în timp real, toți parametrii relevanți din funcționarea camionului, pentru a se asigura de faptul că vehiculul funcționează la eficiență maximă.

Industry

Recent Posts:

Goodyear TPMS Heavy Duty este soluția care permite monitorizarea în timp real a presiunii și temperaturii anvelopelor, cât și localizarea vehiculelor. Include un GPS încorporat care le permite managerilor de flote să-și urmărească vehiculele, precum și să primească notifi...


Citeste mai mult

La un an de la semnarea parteneriatului între KEESTRACK şi CTE SOLUTION ca dealer unic pentru vânzarea de utilaje şi service echipamente KEESTRACK în România, poziţionarea acestui brand în piaţă de utilaje mobile de sortare-concasare începe să se consolideze...


Citeste mai mult

Hiarom Invest a livrat un utilaj destinat sudării cap la cap a șinei prin presiune și contact care include un camion 8X4 echipat cu toate componentele auxiliare necesare.Specializată în proiectarea, dezvoltarea și realizarea utilajelor cu deplasare atât pe șosea cât și pe ca...


Citeste mai mult

\HAMM a lansat pe piață o nouă generație de role tandem cu direcție pivotantă: seria HX. Aceasta înlocuiește seria DV+ anterioară și se remarcă prin comenzile intuitive Easy Drive, parametri de înaltă performanță, numeroase caracteristici de confort și funcționare durabil...


Citeste mai mult