Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

PIAŢA UTILAJELOR DIN INDUSTRIA BETONULUI SE AFLĂ ÎN PROCES DE CREŞTERE SUSŢINUTĂ

PIAŢA UTILAJELOR DIN INDUSTRIA BETONULUI SE AFLĂ ÎN PROCES DE CREŞTERE SUSŢINUTĂ

Odată cu ritmul de dezvoltare al sectorului de construcţii din România, cererea de utilaje şi echipamente din industria betonului este în creștere, fapt care determină pe producătorii din domeniu să modernizeze produsele cu caracteristici inovatoare, inclusiv digitalizarea, pentru a îmbunătăţi performanţele.

Piața utilajelor din industria betonului a înregistrat o rată de creştere de până la 20% pe plan mondial la toate toate categoriile de produse. Am stat de vorbă cu Carmil Gabor – Director General al Gabor Concrete – una din companiile relativ noi de pe pia ța distribuitorilor de utilaje şi echipamente din industria betonului din România, care a reuşit în doar câțiva ani să crească progresiv şi să câştige încrederea pieței.

Mașini&Utilaje: Cum v-ați adaptat la situația pandemiei de coronavirus, atât în 2020, cât şi în 2021?
Carmil Gabor: Începutul anului 2020 a fost marcat de efectul şoc al pandemiei, iar acest efect a fost tradus prin aspecte negative şi în industria betonului, cum ar fi încetinirea masivă a lanțului de furnizări provocată de închiderea temporară a fabricilor producătoare şi de reducerea forței de muncă activă, cauzată de impunerea măsurilor de prevenție şi izolare. Ulterior acestor efecte s-au adăugat creşterea continuă şi semnificativă a prețului la materia primă cum ar fi fierul, lemnul etc.

"Evoluţia Gabor Concrete în ultimii 3 ani a constat în primul rând în investiţii: am crescut numărul angajaţilor, am investit în utilaje, echipamemte şi ustensile pentru montaj şi demontaj utilaje din sectorul industriei betonului, toate aceste demersuri concretizându-se cu creşterea cifrei de afaceri la 2 mil. eurola sfârşitul anului 2021." - CARMIL GABOR, DIRECTOR GENERAL GABOR CONCRETE

Dar trebuie precizat că, în pofida acestor dificultăți, cerințele pieței din România au rămas satisfăcătoare în primul an. Complementar, noi aveam deja comenzi ferme la începutul pandemiei, comenzi care, deşi au fost livrate cu întârzieri moderate, au menținut activitatea noastră la un nivel aproape normal. În 2021, înțelegerea mecanismului pandemiei precum şi aplicarea corectă a măsurilor de prevenție au crescut încrederea deținătorilor de companii din industria betonului şi a condus la o redresare şi chiar la majorare a cererii de utilaje şi echipamente.


Mașini&Utilaje: Care sunt provocările pieţei de construcţii din România în vara anului 2021?
Carmil Gabor: Pe parcursul anului 2021 ne-am confruntat cu impedimente corelate cu respectarea termenelor de livrare, majorarea preţurilor la utilaje şi echipemente pentru industria betonului, disponibilitatea personalului specializat în montajul utilajelor după livrare, găsirea unor soluţii tehnico-economice viabile în condiţiile în care antreprenorii români au fost nevoiţi să se adapteze la majorările preţurilor din acest sector.

Mașini&Utilaje: Care este evoluţia Gabor Concrete în ultimii 3 ani?
Carmil Gabor: Evoluţia Gabor Concrete în ultimii 3 ani a constat în primul rând în investiţii: am crescut numărul angajaţilor, am investit în utilaje, echipamemte şi ustensile pentru montaj şi demontaj utilaje din sectorul industriei betonului, toate aceste demersuri concretizându-se cu creşterea cifrei de afaceri la 2 mil. euro la sfârşitul anului 2021.

Mașini&Utilaje: Cum lucraţi cu furnizorii Gabor Concrete în situaţia actuală mondială? (Provocări, termene de livrare, comunicare, operativitate)
Carmil Gabor: Furnizorii noştri sunt în cea mai mare parte furnizori externi, ceea ce face să ne confruntăm cu dificultăţi procedurale, în special în contextul importurilor din afara UE. Deasemenea, întâmpinăm uneori perturbări ale termenelor de livrare datorate lipsei materiei prime sau a lipsei de forţă de muncă. În orice caz, indiferent de circumstanţă, ajungem la un compromis comun prin comunicare reciprocă şi negogieri atât cu furnizorii cât şi cu beneficiarii care sunt clienţii noştri.

Mașini&Utilaje: Cum lucraţi cu clienţii Gabor Concrete în situaţia actuală? (provocări, încasări, comunicare, operativitate, finanţări)
Carmil Gabor: În ceea ce priveşte clienţii noştri, trebuie să ne adaptăm continuu la situaţia lor financiară şi să le sprijinim proiectele prin găsirea unor soluţii tehnice de calitate la costuri accesibile. În consecinţă am căutat şi am încheiat relaţii comerciale cu noi furnizori pe care i-am adăugat pe lista noastră tocmai cu scopul de a le prezenta clienţilor noştri o gamă variată de opţiuni şi produse.

Mașini&Utilaje: Care sunt tendinţele tehnice ale momentului?
Carmil Gabor: În momentul actual antreprenorii din România prospectează în principal raportul pret- calitate referitor la utilajele şi echipamentele utilizate în industria betonului. Iar când vorbim de caliate, nu mă refer exclusiv la calitatea materialelor prime folosite pentru construirea unei instalaţii, ci şi la productivitatea instalaţiei, eficienţa economică, consum energetic, etc. Tehnologizarea utilajelor are un rol important pe piaţa românească, dar nu trebuie să uităm de măsurile de siguranţă cu care trebuie prevăzut orice produs mecanic şi care devin fundamentale în procesul muncii şi pe piaţa din România.

Mașini&Utilaje: Care sunt obiectivele Gabor Concrete pentru următorii ani?
Carmil Gabor: Obiectivele noastre sunt în primul rând functional- operative, urmărind creşterea performanţei angajaţilor şi a gradului de motivare a acestora. Concomitent cu realizarea acestor idealuri, Gabor Concrete va prospera, sunt convins, şi din punct de vedere economic vom atinge un nivel de competitivitate superior prin extinderea listei de furnizori şi beneficiari din domeniu.

“În momentul actual antreprenorii din România prospectează în principal raportul preț-calitate referitor la utilajele şi echipamentele utilizate în industria betonului. Iar când vorbim de caliate, nu mă refer exclusiv la calitatea materialelor prime folosite pentru construirea unei instalații, ci şi la productivitatea instalației, eficiența economică, consum energetic etc. Tehnologizarea utilajelor are un rol important pe piața românească, dar nu trebuie să uităm de măsurile de siguranță cu care trebuie prevăzut orice produs mecanic şi care devin fundamentale în procesul muncii şi pe piața din România.” - CARMIL GABOR, DIRECTOR GENERAL GABOR CONCRETE

GABOR CONCRETE
Localitatea Doicești, Strada Coloniei,
judeţ Dâmboviţa
Al 2-lea punct de lucru:
localitatea Marginea (SV)
Tel: +40 748958640
E-mail: gabor.concrete@gmail.com
www.gabor-concrete.ro

Industry

Recent Posts:

Vizita la cursele din seria Superbike de pe circuitul de la Imola a reprezentat și o oportunitate de a discuta cu reprezentanții Prometeon despre evenimentul în sine, precum și despre experiența lor de până acum pe piața anvelopelor pentru vehicule comerciale și despre planurile p...


Citeste mai mult

Actuala criză a energiei a făcut ca valoarea costului de producție în parcurile eoliene, de 245 - 320 lei/MWh, să fie profitabil și fără subvenții pentru energii regenerabile de la Guvern. La ora actuală, prețul orar al energiei vândute pe piața spot este în creștere ac...


Citeste mai mult

La Skanska, una dintre cele mai mari companii de construcții din țările nordice, au început să sosească primele dintre cele patru noi instalații de foraj frontal pe roți de la Epiroc - un model Boomer E20 S și trei modele Boomer XE3. Dispunând de caracteristici funcționale avans...


Citeste mai mult

Epiroc joacă un rol esențial în îmbunătățirea serviciilor de foraj din Cehia. Compania Explosia duce performanța și sustenabilitatea forajului la un alt nivel în carierele din Republica Cehă.Cu câțiva ani în urmă, divizia Fospol a companiei cehe Explosia A.S. ...


Citeste mai mult