Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

POWERSCREEN, EXPERTUL TĂU ÎN CONCASARE ȘI SORTARE

POWERSCREEN, EXPERTUL TĂU ÎN CONCASARE ȘI SORTARE

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.

Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi cunoştinţe folosite pentru a dezvolta un mediu de lucru mai sigur şi mai eficient pentru toţi.

În ultimii 50 de ani Powerscreen s-a concentrat pe ce au nevoie clienţii astfel încât să aibă succes în industriile şi în aplicaţiile lor. Inovaţiile Powerscreen schimbă continuu piaţa şi stabilesc standardul industriei pentru calitate, fiabilitate şi siguranţă a echipamentelor de concasare şi de sortare. Această inovaţie neobosită poate fi observată şi astăzi în cele mai noi progrese ale tehnologiei hibride Powerscreen, care utilizează energie alternativă pentru a acţiona echipamentele.

Echipamentele mobile Powerscreen au ajuns în prezent să fie folosite în producţia agregatelor, în industria minieră şi în reciclarea materialelor din demolări. Cele trei categorii de aplicaţii au stat la baza conceperii echipamentelor Powerscreen.

Procesarea agregatelor din cariere reprezintă cea mai importantă activitate în care se recomandă folosirea echipamentelor Powerscreen, pentru a furniza materia primă pentru realizarea materialelor de construcţii. Acestea se folosesc în toate lucrările de infrastructură de la drumuri şi poduri şi până la construcţii industriale şi clădiri. Astfel, rocile, nisipul şi pietrişul trebuie concasate şi sortate pentru a putea fi folosite în producţia produselor finite.

Gama completă de echipamente mobile de concasare şi sortare Powerscreen este concepută pentru a prelucra materiile prime şi a le aduce la dimensiunile necesare pentru a fi utilizate în producţie.

O altă aplicaţie importantă pentru echipamentele Powerscreen este reciclarea materialelor provenite din demolări, care devine o necesitate dar şi o activitate din ce în ce mai profitabilă. Astfel, Powerscreen a conceput o serie de echipamente de concasare şi sortare dedicate reciclării din demolări.

Powerscreen oferă soluţii de reciclare pentru diferite tipuri de materiale. Orice, de la deşeuri provenite din construcţii şi demolări la sol contaminat, composturi şi alte materiale organice pot fi procesate de echipamentele de concasare şi sortare Powerscreen.Utilizarea echipamentelor mobile de concasare şi sortare pe şenile Powerscreen în reciclare a evoluat în direcţia prelucrării materiilor prime reciclate în materiale secundare derivate din betoane uzate, asfalt, deşeuri din argilă de porţelan până la sticlă şi deşeuri de construcţii şi demolări din diverse surse. Echipamentele Powerscreen pot fi utilizate pentru reducerea şi separarea materiilor prime reciclate în agregate sau nisipuri secundare utilizabile. Alte procese potrivite pentru echipamentele Powerscreen pot include dimensionarea prin sortare a solurilor, a composturilor şi a scoarţei de lemn pentru a alcătui materialul finit care poate fi utilizat în parcuri, terenuri de sport, terenuri de golf şi zone de grădină.

Pentru cele mai dificile nevoi de concasare şi sortare, Powerscreen a dezvoltat o gamă specială de echipamente capabile să facă faţă celor mai dure materiale. Aceste echipamente au fost concepute special pentru concasarea şi sortarea materialelor şi mineralelor din industria extractivă sau cea minieră precum: rocile dure, calcarul, cărbunele etc.

Pentru a putea acoperi toate nevoile clienţilor din cele 3 domenii de activitate (producţia agregatelor, reciclarea din demolări şi industria minieră), Powerscreen a dezvoltat o gamă completă de concasoare: cu fălci, cu impact, cu con.

Concasoarele cu fălci Powerscreen sunt proiectate pentru a face faţă cu succes nevoilor primare de concasare ale clienţilor din industria minieră, de exploatare şi reciclare. Aceste echipamente sunt printre cele mai avansate şi fiabile de pe piaţă şi sunt extrem de productive într-o varietate mare de aplicaţii. Modelele din această gamă beneficiază de productivităţi cuprinse între 200 tone pe oră şi 600 tone pe oră.

Gama de concasoare cu impact Powerscreen este ideală pentru obţinerea unei forme cât mai bune a agregatelor, inclusiv pentru producerea de nisip, reconcasarea betonului şi reciclarea sticlei. Gama include atât concasoare cu ax orizontal, cât şi concasoare cu ax vertical. Concasoarele cu impact pot avea productivităţi cuprinse între 250 tone pe oră şi 500 tone pe oră.Concasoarele cu con Powerscreen folosesc abraziunea pentru a obţine materiale cu o cubicitate cât mai bună. Sunt utilizate în mod frecvent pentru aplicaţiile de concasare secundară, terţiară sau cuaternară şi pot avea productivităţi cuprinse între 230 tone pe oră şi 590 tone pe oră.

Toate concasoarele Powerscreen beneficiază de unităţi de acţionare Stage V iar anumite modele pot fi dotate şi cu acţionare hibridă. Acestea pot fi dotate opţional cu generator de bord sau pot fi conectate direct la reţeaua electrică.

Pentru aplicaţiile de sortare Powerscreen a dezvoltat staţii de sortare înclinate, staţii de sortare orizontale, două game diferite de scalpere şi gama de ciururi rotative Phoenix.

Sortatoarele mobile înclinate din seria Powerscreen Chieftain sunt concepute pentru sortarea agregatelor şi a nisipului. Toate utilajele Chieftain sunt proiectate pentru a fi uşor transportate, instalate, operate şi întreţinute.

Seria de staţii de sortare orizontale Powerscreen include modelele H6203, H6203R şi Powertrak 750. Modelele H6203 şi H6203R sunt ideale pentru procesarea unor volume mari de materiale aderente (coezive) şi sunt adecvate aplicaţiilor de sortare a agregatelor naturale sau concasate, în timp ce Powertrak 750 este o unitate mobilă autonomă de scalpare, de capacitate ridicată.

Scalperele Powerscreen Warrior sunt echipamente de înaltă capacitate, rezistente, versatile, capabile să cearnă şi să separe o mare varietate de materiale în cele mai dificile şi solicitante aplicaţii, incluzând: reciclare, agregate, compost, sol vegetal, cărbune, deşeuri din demolări, chiar şi minereu de fier.
Seria Powerscreen Titan satisface nevoia unei game secundare de scalpere şi oferă soluţii rentabile în aplicaţii cu volum mare, acolo unde nu sunt necesare toate caracteristicile modelelor Warrior echivalente. Eficiente în agregate, biomasă, deşeuri din construcţii, demolări şi reciclare.

Ciururile rotative Powerscreen Phoenix sunt extrem de eficiente în separarea: solului, compostului, deșeurilor, agregatelor, deșeurilor C&D, a lemnului tocat și a altor materiale. Tamburul rotativ induce o acțiune de răsturnare care este optimă pentru separarea materialelor dificil de sortat. Schimbarea ușoară a tamburului, benzile transportoare radiale și componentele durabile garantează că aceste ciururi rotative reprezintă o soluție fiabilă şi uşor de utilizat

Gama de echipamente Powerscreen este completată de benzile de transport materiale mobile. Acestea sunt proiectate să funcţioneze împreună cu toate echipamente de concasare şi sortare Powerscreen. Utilizarea benzilor de transport permite o stocare mai bună şi reduce manipularea materialelor la faţa locului.Din 2021 toate echipamentele Powerscreen sunt comercializate în România de către IRCAT-CO SRL. Puteţi afla mai multe detalii despre echipamentele de concasare şi sortare Powerscreen pe www.ircat.ro şi www.powerscreen.ro.

Machinery

Recent Posts:

Alegerea unui tocător de crengi nu este o sarcină ușoară, mai ales pentru că oferta este destul de vastă în acest sector. Trebuie să luați în calcul forța și viteza de tocare a materialului lemnos, ușurința în operare și rezistența la uzură. Forst este un tocător de...


Citeste mai mult

Excavatoarele CASE au fost întotdeauna foarte apreciate pentru fiabilitatea lor excelentă, cea mai bună potrivire din sector între viteză și controlabilitate, confort optim și consum foarte scăzut de combustibil. Lansate în UE la începutul lunii martie 2023 și în...


Citeste mai mult

Stewart Gregory, director comercial la compania FAUN-Zoeller (FZ UK), prezintă argumentele pro pentru echipamentul Rotopress. Din interviurile revistei britanice LAPV (Local Authority Plant & Vehicles).Text: Ing. Valeriu BEZDEDEANUEchipamentul Rotopress de colectare a deșeurilor produs de comp...


Citeste mai mult

Toți antreprenorii doresc să-și maximizeze profiturile într-un mod durabil. Pentru producătorii de agregate, provocarea cheie este de a minimiza cheltuielile și de a maximiza producția la cel mai mic cost posibil pe tona de agregate produsă. Dar care sunt toate aceste provocări de prod...


Citeste mai mult