Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

PRIA - COMPETITION IN CONSTRUCTION

PRIA - COMPETITION IN CONSTRUCTION

La conferința Pria Competition in Construction în 14 octombrie discutam despre modalitățile prin care o companie care se află într-un caz de excludere din procedurile de achiziție publică poate să se reabiliteze și despre blacklist, care va cuprinde denumirea operatorilor economici care au fost implicați în investigații privind trucarea de licitații


PRIAevents și Consiliul Concurentei România vă invită la prima dezbatere despre concurențaîn sectorul construcțiilor, și anume, videoconferința PRIA COMPETITION IN CONSTRUCTION, în 14 octombrie 2020 on- site la Radisson Blu și  LIVE  pe Facebook PRIAevents de la ora 10,30.


În cadrul acestei ediții focusul va fi pe:

  • Concurența în sectorul construcțiilor;
  • Achiziții publice și concurența;
  • Licitații;
  • Certificarea firmelor din construcții;
  • Care este viziunea si rolul consultanților / Propunerile mediului de afaceri. Exemple din alte țări membre UE?


Lectorii care au dat curs invitației noastre sunt: Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței, Eugen Cojoacă, Președinte, ANAP(*tbc), Cristian Erbașu, Președinte, FPSC, Mihaela Ion, Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații, Ramona Pentilescu, Managing Associate, Popovici Nițu Stoica și Asociații.


În cadrul celor 11 ediții Pria Competition organizate de PRIAevents și Consiliul Concurentei România, am abordat aspecte importante despre concurența în sectorul construcțiilor și despre licitații.
Tot împreună, în premieră în România, am organizat Pria Public Procurement  în luna noiembrie 2017, unde am dezbătut mai amplu subiectul licitațiilor.
Iată că a venit și anul 2020, mai precis data de 26.08.2020 în care temele dezbătute în anul 2017 redevin actuale.

În data de 26 august 2020, Consiliului Concurenței (”CC”) și Agenția Naționala pentru Achiziții Publice (”ANAP”) au emis Opinia Comună referitoare la modalitățile prin care o companie care se află într-un caz de excludere din procedurile de achiziție publică poate să se reabiliteze.
Așadar, concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

Totodată, pentru a veni în sprijinul autorităților care fac evaluarea, Consiliul Concurenței va publica pe pagina proprie de Internet o listă actualizată (blacklist) care va cuprinde denumirea operatorilor economici care au fost implicați în investigații privind trucarea de licitații, deciziile de sancționare din ultimii 3 ani, precum și mențiuni cu privire la modalitatea de cooperare a acestora cu autoritatea națională de concurență.
De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie
Dacă sunteți antreprenori sau manageri ai companiilor multinaționale, dacă reprezentați asociații sau patronate, vă așteptăm la Radisson în limita locurilor disponibile sau să ne urmăriți online deoarece atingem subiecte cheie pentru activitatea dumneavoastră.  

În cadrul conferinței PRIA Competition in Construction 2020 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența neloială, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.
Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

News

Recent Posts:

Divizia de construcții a grupului Maxagro, cunoscută și sub numele de Compania Drumuri și Poduri Banat, a inaugurat cea de-a treia stație de asfalt din portofoliu. Situată lângă Timișoara, în comuna Sânandrei, investiția reprezentată de stația de asfalt face din Drumuri...


Citeste mai mult

În cadrul unui show desfășurat la centrul JCB World Headquarters, din Staffordshire, Regatul Unit (UK), JCB a dezvăluit presei de specialitate noile sale produse lansate în acest an. Noul dumper electric 3TE JCB își extinde oferta de dumpere 100% electrice de șantier cu șas...


Citeste mai mult

Libertatea lansează o nouă provocare pentru toți colecționarii pasionați de automodelism, sub forma unei machete la scara 1/8, pe care fanii celui mai îndrăgit automobil românesc din toate timpurile și-o pot construi singuri.Dacia 1300 reprezintă o bornă importantă a istoriei a...


Citeste mai mult

În fața unui peisaj economic în continuă schimbare, industria carierelor și balastierelor din România se confruntă cu presiuni crescânde asupra eficienței și rentabilității operațiunilor. Pentru a aborda aceste provocări complexe și a-și menține competitivitatea,...


Citeste mai mult