Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

PRIA Fire Safety of Buildings ONLINE, 12 noiembrie 2020

PRIA Fire Safety of Buildings ONLINE, 12 noiembrie 2020

Priaevents organizează ediția a 4-a a conferinței PRIA Fire Safety of Buildings, de aceasta data ONLINE, in 12 noiembrie 2020, începând cu ora 10,30.  Evenimentul va fi transmis live pe Facebook PRIAevents și  live pe Teams aici: https://bit.ly/3ewJ4gg.


Partenerii Principali ai evenimentului sunt:  Prysmian, Groupama Asigurări și TeraSteel.
Partener este EFdeN.


Printre temele principale vor fi:
-Cum arată legislația actuală privind siguranța la incendiu în România. Ce s-a modificat în 2019 și
în 2020 până acum?
-Vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 care,  pentru
prima dată, include elemente importante despre siguranța la incendiu a clădirilor, în 2020? Când?
-Cât de importantă este alegerea cablurilor? Dar a materialelor de construcții?
-Care ar putea fi rolul asiguratorilor?
-Normativul de siguranță la foc 118/3 va fi modificat anul acesta?
-Eficiența energetică a clădirilor – status România 2020 și anii următori
-Clădirile verzi – ce proiecte de acest fel avem in România și care va fi ponderea lor în următorii ani?
-Cum vor colabora arhitecții, dezvoltatorii, constructorii, consultanții, proiectanții, asiguratorii și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța   la foc și  eficiența energetică?
-Ce e de făcut pentru creșterea siguranței la incendiu în clădirile de birouri? Parcurile industriale?  Laturile de magazine, școli, spitale, instituții publice, muzee? Rolul ISSU și DSU

Lectorii sunt:
Constantin NISTOR – Chief Commercial Officer, Prysmian
Sorin Liubimirescu – Corporate Manager, Groupama Asigurări
Robert STRUGARIU – Sef Serviciu Avizare, Autorizare și Reglementări, IGSU
Reprezentant, OAR
Răzvan OLARU – Arhitect soluții Fire & Safety, QuartzMatrix
Mihai MOIA – Director Executiv, ROENEF
Dorin BEU – Președinte, ROGBC Transilvania
Irinel GHEORGHE – Vicepreședinte, FPSC  
Corina FUGARU –  Health&Safety Coordinator, EFdeN
Reprezentant MLPDA
Reprezentant companie panouri
Reprezentant companie vată minerală
Moderator: Raluca VOIVOZEANU - CEO, PRIA Conferences

De ce este nevoie astăzi sa abordam siguranța împotriva incendiilor clădirilor?
Pentru ca modul nostru de viată s-a schimbat. Societatea se schimba, tehnologia se schimba, nevoile noastre se schimba.
Aceasta înseamnă că și casele noastre și clădirile de birouri, școlile, sălile de concerte, pub-urile etc, se schimba:

  • Trăim si muncim in clădiri din ce in ce mai înalte
  • Folosim noi produse si metode de construcție atât pentru casa cat si pentru birouri, scoli, grădinițe, săli de sport, stadioane, săli de concerte.

In consecința, comportamentul focului se schimba. In 1950, o camera era cuprinsa de flăcări in 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.
In Romania mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului si alte 600 sunt spitalizate in fiecare an. Știm ca natura clădirilor se schimba: industria construcțiilor dezvolta noi soluții inovatoare pe care regulamentul si regimurile de testare existente nu le-au depășit.

Cum facem clădirile din Romania mai sigure la incendiu?
Modificam drastic modul in care construim și totuși regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbări.
La acest eveniment vor participa: reprezentanți ai MLPDA, MAI, ISU, experți in domeniul incendiilor, pompieri, asociații profesionale din Romania, companii internaționale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț si ambasade, ONG-uri si asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului si Senatului, arhitecți, investitori, asiguratori, bănci, avocați si reprezentanți ai mass-mediei.


Pe de alta parte, eficienta energetica a clădirilor devine o necesitate in Europa, pentru a reduce facturile la încălzire si răcire a imobilelor, pentru confort dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globala. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeana au nevoie de eficientizare energetica si trebuie luate masurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu. Clădirile verzi si automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeana. Ministerul Mediului da startul programului Casei Eficiente Energetic si nu numai.


Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei.
Conferințele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei.

News

Recent Posts:

Marso Targu Mures si Total Trading inaugurează o nouă linie rapid ergonomică pentru service-urile de roţi, la distanţa de 1 an după ce a fost implementat acelaşi concept la punctul de lucru din Bucureşti. În cadrul evenimentului organizat joi, 4 iulie, invitaţi din ţară au avut ocaz...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească recunoscută pentru vehiculele sale utilitare robuste și performante, a lansat noua generație de autotractoare ATP Trucks. Aceste modele de generație a doua sunt proiectate pentru a oferi performanțe superioare, eficiență crescută și confort ...


Citeste mai mult

Hillhead s-a desfăşurat în perioada 25 – 27 iunie în UK în zona Buxton, la 3 ore de mers cu maşina înspre nord-vest de Londra. Hillhead este un târg anual care se desfăşoară într-o carieră dezafectată şi se afla anul acesta la a 42-a ediţie. După ...


Citeste mai mult

Agora Robotics, companie deep tech și pionier în domeniul roboticii, creată în România de specialiști în cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiei, a lansat Sweep – primul robot autonom dezvoltat și produs în România. Sweep este un robot ind...


Citeste mai mult