Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

PRIAevents și Consiliul Concurenței vă invită la Pria Competition Conference în 16 martie 2022, de la 10,00

PRIAevents și Consiliul Concurenței vă invită la Pria Competition Conference în 16 martie 2022, de la 10,00

Ca la fiecare început de an, PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția și vă invită la cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business, PRIA COMPETITION, în 16 martie 2022, de la 10,00. Evenimentul va avea loc în regim hybrid.

În cadrul acestei ediții vor fi 2 sesiuni în cadrul cărora se prezinta următoarele:

  • Importanța unei abordări europene sau internaționale asupra celor mai importante aspecte legate de concurență
  • Vom prezenta Raportul Anual de Concurență al României 2021
  • Vom face un forecast  privind concurența în 2022
  • Prezentăm exemple, studii de caz, analize pentru sectoare de business precum: mediu, Pharma, energie, IT&C, transport, construcții, asigurări, bănci, leasing, retail, agricultură, industrie și nu numai
  • No-poaching agreements
  • Tendințe privind concentrările
  • Riscurile in licitații
  • Contractele de distribuție în lumina noilor modificări
  • Concurența și asociațiile de business

Partenerii principali ai acestui eveniment sunt  Schoenherr, Popovici Nițu Stoica & Asociații, 360Competition și Kinstellar.

Dupa cum știți, concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales ca î această ediție aducem in prim plan si abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție regăsim: concurența și sectoarele cheie precum financiar - bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.
Lectorii care au acceptat invitația sunt:

  • Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței România
  • Alexander Winterstein, Head of Unit, DG Competition; project leader Competition policy and the European Green Deal
  •   Tomasz Chróstny, President of the Office of Competition and Consumer Protection Poland
  • Georgiana Bădescu, Partner, Schoenherr
  • Mihaela Ion, Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații
  • Adrian Șter, Partner, 360Competition
  • Cătălin Graure, Managing Associate, Kinstellar Romania
  • Cristian Erbașu, Președinte, FPSC
  • Gerald Flintoacă-Filip – Secretar General, PRISA

Representative of environmental, energy, automotive, pharma, banking association

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență, a achizițiilor publice și ajutoarelor de stat, dar  asupra concurenței neloiale.
În cadrul conferinței PRIA Competition Romania 2022 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Pentru mai multe detalii și înregistrare accesați: https://priaevents.ro/pria-competition-conference16-martie-2022/.
Pentru detalii despre toate evenimentele noastre accesați: www.priaevents.ro

News

Recent Posts:

IVECO, nume de referință în industria vehiculelor comerciale, anunță deschiderea unui nou punct de vânzare și service în orașul Deva, alături de partenerul Dutch Truck Services. Alături de echipa IVECO Romania, Dutch Truck Services și AIC Services, la ceremonia de inaugura...


Citeste mai mult

Evenimentul unde se dezbat și analizează ultimele tendințe în administrarea eficienta a flotelor auto revine cu o noua ediție pe 19 septembrie, la Crowne Plaza Bucharest. Fleet Management Conference va aduce în prim-plan cele mai bune practici pentru creșterea performanțelor flotei...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, anunță livrarea cu succes a primului lot de 10 autobuze electrice ATP Bus către orașul Vișeu de Sus, marcând un moment important în angajamentul către o mobilitate urba...


Citeste mai mult

Podul suspendat de la Brăila, cel mai mare din România și cel mai mare de peste Dunăre, a intrat deja în topul celor mai lungi poduri din Europa, ocupând locul cinci cu o lungime totală de 1974 de metri și fiind al treilea pod suspendat după deschiderea centrală dintre pilon...


Citeste mai mult