Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

PRIMUL DINTR-O NOUĂ GAMĂ DE EXCAVATOARE VOLVO EC300E HIBRID SE DOVEDEȘTE MAI CURAT, MAI ECOLOGIC ȘI MAI EFICIENT

PRIMUL DINTR-O NOUĂ GAMĂ DE EXCAVATOARE VOLVO EC300E HIBRID SE DOVEDEȘTE MAI CURAT, MAI ECOLOGIC ȘI MAI EFICIENT

Adesea, cele mai bune idei sunt cele mai simple, iar specialiștii de la Volvo CE au dovedit încă o dată acest lucru. Noul model de excavator pe șenile hibrid de la Volvo, EC300E, reduce emisiile de CO2 cu până la 17%, ceea ce îl face o alegere mai respectoasă pentru mediu, în special atunci când se lucrează în zone construite. Totodată, atunci când este folosit în aplicații de excavare și descărcare – în special cele la care brațul se află la o înclinație de 900, EC300E Hibrid se dovedește a fi cu până la 20% mai eficient în ceea ce privește consumul de combustibil raportat la performanțele de vârf pe care le oferă.

De la aplicații în cariere până la excavări de mare capacitate, acest excavator hibrid construit de Volvo CE a fost conceput pentru a lucra pe șantiere grele, cu o eficiență energetică sporită. Cu o structură sudată de înaltă calitate, ranforsată și robustă, excavatorul EC300E dovedește o rezistență și durabilitate superioare altor echipamente de pe piață, iar fiabilitatea este cu totul deosebită.

Spre deosebire de alte sistem hibride care captează energia generată de mișcarea de girație a suprastructurii excavatorului, pentru a ajuta electric motorul termic instalat pe excavator, noul model hibrid de la Volvo CE preia energia hidraulică „gratuită” generată de mișcarea de coborâre a brațului, stocând-o într-un acumulator hidraulic având capacitatea de 20 l.

Energia astfel stocată alimentează un motor hidraulic pentru a antrena mecanic pompa hidraulică principală și a asista astfel motorul termic. Se economisește combustibil, emisiile de gaze poluante sunt mai scăzute, iar profitabilitatea lucrărilor executate este crescută, mai ales în aplicații de excavare și descărcare. Această tehnologie reprezintă un alt exemplu despre cum Volvo CE își îndeplinește angajamentul de a ino va și de a dezvolta soluții mai durabile și mai eficiente din punct de vedere al costurilor de exploatare. Acest nou model de excavator hibrid produs de Volvo CE, are același nivel de controlabilitate și performanță ca și modelul standard de excavator EC300E, având capacitatea de a lucra în același timp atât în modul ECO, cât și în modul Hibrid. Totodată, față de modelul s tandard EC300E, nu există limitări atunci când se lucrează cu funcția «Dig As sist». Pentru viitor, Volvo va extinde acest sistem hibrid de asistență hidraulică și la alt e modele de excavatoare.

Soluția constructivă aleasă, 100% Volvo CE, utilizează o tehnologie simplă și unică, fiind ușor de în treținut și de reparat în comparație cu excavatoarele electrice hibride concurente. Cele câteva componente hidraulice suplimentare nu complică în nici un fel instalația hidraulică a excavatorului E300E Hibrid.

Noul model de excavator EC300E Hibrid este echipat cu un motor diesel Volvo de ultimă generație, cu 6 cilindri și 7800 cm3, care dezvoltă o putere netă de 179 kW la 1.800 rpm și respectă cerințele standardelor de emisii de gaze poluante în vigoare, UE Stage V și US - EPA Tier 4f. Pe motor este implementată tehnologia Volvo Advanced Combustion Technology (V-ACT), care asigură performanțe superioare și un consum redus de combustibil. Combinația dintre performantul motor Volvo și sistemul hidraulic inteligent face diferența. Motorul V-ACT și pompele hidraulice sunt adaptate pentru a optimiza performanța. Creșterea puterii, odată cu reducerea consumului de combustibil și a
emisiilor de gaze poluante, asigură timpi de ciclu mai rapizi și o productivitate mai mare. Debitul ridicat al pompei, combinat cu sistemul de comandă electro-hidraulic, creează un timp de răspuns mai rapid. În plus, pentru reducerea timpului de ciclu, la excavatorul EC300E Hibrid cuplul de intrare al pompei este mai mare.

Modul ECO unic de funcționare optimizează sistemul hidraulic pentru a reduce pierderile hidraulice de debit și de presiune, rezultând o eficiență sporită a consumului de combustibil, fără nici o pierdere de performanță în majoritatea condițiilor de operare. Volvo a integrat și un sistem de selectare a modului de lucru, pentru eficientizarea consumului de combustibil și a performanțelor excavatorului. Se poate alege între: I (ralanti), F (fin), G (general), H(greu) și P (putere maximă). Totodată, operatorul are la dispoziție și un instrument care îi indică consumul instantaneu de combustibil din timpul lucrărilor la diferite aplicații. Avantajul este că operatorul poate cunoaște modul în care consumul de combustibil se corelează cu anumite sarcini de lucru, oferindu-i acestuia posibilitatea de a ajusta procesele în serviciul eficienței energetice.

În plus, excavatorul are o funcție de oprire automată a motorului atunci când excavatorul stă nemișcat pentru o perioadă de timp determinată (5 minute) și o funcție de reducere automată a turației motorului la turația de ralanti, dacă sistemul sesizează o inactivitate pentru o perioadă de timp prestabilită (între 3 și 20 secunde). Aceste funcții facilitează beneficii semnificative de mediu, dar și economice pentru antreprenori. Pe lângă beneficiile ecologice, EC300E Hibrid integrează toate caracteristicile de înaltă calitate ale unui excavator pe șenile fabricat de Volvo CE. Însă, spre deosebire de excavatoarele standard, EC300E Hibrid se dif erențiază cu adevărat prin designul cabinei și al interfeței dintre operator și mașină, proiectate ergonomic în jurul operatorului, de la joystick-urile de control și ecranul LCD de 8 inch, în culori, la butoanele de comandă și tastele rapide, toate pentru a asigura un control și o operare optime, cu maximă eficiență, a excavatorului. Pentru a ușura operarea, sistemul de gestionare a echipamentelor atașabile – controlat prin monitor – poate memora setările pentru până la 20 de at așamente hidraulice diferite. În funcție de opțiunil e configurate, sistemul de management poate comanda presiunea și debitul în circuitul hidraulic auxiliar.

Cabina este ușor accesibilă printr-o ușă largă. Ea este instalată pe amortizoare hidraulice pentru a reduce nivelul șocurilor și vibrațiilor. Operatorul are o vizibilitate excelentă de jur-împrejur. În sprijinul operatorului, pentru a-i asigura o vizibilitate perfectă în spatele și pe părțile laterale, sunt prevăzute camere video spate și lateral, iar pentru o conectare mai ușoară și mai comodă a operatorului la funcții wireless, au fost adăugate Bluetooth și o funcție hands-free. Aerul condiționat integrat și sistemul de încălzire este oferit standard. Scaunul operatorului dispune de nouă reglaje diferite.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult