Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

PRONAR, UN PRODUCĂTOR PERMANENT ÎN MIȘCARE

PRONAR, UN PRODUCĂTOR PERMANENT ÎN MIȘCARE

Sute de profesioniști din domeniul serviciilor de reciclare de pe cele mai exigente piețe precum Germania, SUA, Australia, Belgia, Olanda, Franța și Marea Britanie au ales mașinile de reciclare de la producătorul polonez PRONAR. Până în prezent, 40 de astfel de mașini au fost livrate numai în Marea Britanie, iar o altă serie de unități sunt în curs de a fi livrate. Acest lucru nu este o coincidență și nu ar putut fi realizat dacă nu ar fi existat un excelent raport calitate-preț și un portofoliu larg de mașini de reciclare.

Gama actuală de mașini de reciclare de la PRONAR constă din cinci tocătoare mobile, opt ciururi rotative de sortare, cinci modele de benzi transportoare/stivuire și un utilaj de întors compost – în total 20 de modele de mașini. Acestea sunt mașini polivalente, care sunt pregătite pentru lucrări grele chiar și în cele mai dificile medii. Cu numeroase opțiuni și flexibilitate ridicată în proiectarea de noi caracteristici, fiecare mașină poate fi adaptată în funcție de cerințele clientului.

CIURURILE ROTATIVE DE SORTARE
Gama de ciururi rotative de sortare mobile de la PRONAR constă din opt modele cu patru dimensiuni de tambur disponibile, cu dimensiuni variind de la 4,4 m lungime x 1,4 m diametru până la 7,2 m lungime x 2,0 m diametru. Fiecare model are un indicativ format din niște numere care indică dimensiunile tamburului, de exemplu MPB 20.55 înseamnă că diametrul tamburului este de 2,0 m și lungimea sa de 5,5 m. Modele MPB 14.44, MPB 18.47, MPB 20.55 și MPB 20.72 sunt dotate standard cu șasiu pe roți. Această caracteristică asigură un transport ușor al mașinilor pentru companiile cu mai multe șantiere sau pentru flotele de închiriere, în special pe distanțe scurte sau medii.

Cele mai mari trei modele pot fi actualizate la versiuni pe șenile, care le oferă o stabilitate mai mare și le face mai potrivite pentru a lucra pe terenuri dificile. Mașinile cu tren de rulare pe șenile sunt marcate ca MPB 18.47g, MPB 20.55g și MPB 20.72g.

Cel mai avansat ciur rotativ de la PRONAR este un MPB 20.55gh care este montat pe o structură specială ridicată de patru cilindri hidraulici. Acest mecanism permite operatorului mașinii să niveleze și să opereze normal pe o suprafață neuniformă. Toate ciururile rotative mobile PRONAR sunt echipate cu sistemul hidraulic Danfoss, un sistem central de ungere și tamburi PRONAR originali, fabricați cu ajutorul roboților și adaptați cerințelor clienților.

În plus, ciururile rotative mobile PRONAR pot fi echipate cu o gamă largă de echipamente opționale precum: role magnetice, separator de aer, grilă de protecție contra căderii pietrelor, peste buncărul de încărcare, separator cu aer (Cleanfix) pentru curățarea motorului și a radiatoarelor de ulei hidraulic, lumini de lucru suplimentare, compresor de aer, set de capace de siguranță suplimentare, diverse tipuri de benzi transportoare pe conveioare și multe altele.

TOCĂTOARE MOBILE CU TURAȚIE REDUSĂ
Următoarele produse din portofoliul PRONAR sunt tocătoarele primare. Acestea sunt reprezentate de cinci mașini – trei versiuni ale modelului MRW 2.85, MRW 2.1010 și MRW 1.300. MRW 2.85 este prezentat în mai multe variante, cu roți, șenile și „hooklift”.Toate au aceeași eficacitate de lucru și aceiași parametri de lucru. Partea principală a tocătorului o reprezintă un sistem de mărunțire cu doi arbori. Fiecare arbore are opt inele cu un număr diferit de cuțite montate pe fiecare inel, în funcție de tipul de material care urmează să fie mărunțit. În plus, tocătoarele cu cârlig (hooklift) MRW 2.75 si MRW 2.85 pot fi livrate fie cu un motor diesel care îi crește mobilitatea, fie cu un motor electric care poate reduce semnificativ costul de funcționare al mașinii.

Cel mai mare tocător cu două arbori de la PRONAR este MRW 2.1010. Datorită masei operaționale de 40 de tone, el este disponibil numai cu tren de rulare pe șenile. Cu arbori lungi de aproape 2,5 metri, fiecare echipat cu 10 inele cu 10 cuțite și antrenat de un puternic motor diesel de 768 CP, acest tocător poate sfărâma chiar și cele mai dure materiale.

Recent, portofoliul PRONAR a fost completat cu tocătorul MRW 1.300, cu turație redusă, cu un singur arbore lung de 3 m. Această mașină generează mult interes din partea profesioniștilor din domeniul serviciilor de reciclare, deoarece se dovedește deosebit de eficientă în procesarea deșeurilor menajere, vegetale și de lemn. O caracteristică foarte convenabilă este schimbarea ușoară a cuțitelor de pe arbore, ceea ce elimină nevoia costisitoare de durificarea a suprafețelor.

Toate tocătoarele cu turație redusă livrate de la PRONAR sunt bine echipate, întrucât sunt dotate standard cu telecomanda, sistem central de ungere și ventilatoare duble reversibile (Cleanfix) pentru menținerea curată a motorului și radiatoarelor de ulei hidraulic. Lista de opțiuni suplimentare include diferiți arbori, pentru mărunțirea materialelor diverse, bare de rupere, separator magnetic, precum și alte elemente pentru a îmbunătăți multifuncționalitatea și performanța mașinii.

BENZI TRANSPORTOARE/ STIVUIRE MOBILE
PRONAR și-a dezvoltat rapid și gama de benzi transportoare, cu seria MPT - cinci modele disponibile în prezent. Cele mai comune sunt MPT 15g, 18/1g și 24/1g, capabile să transporte cu eficiență maximă 400 t/h de material. Alte două modele disponibile - MPT 18g și MPT 24g - aparțin liniei Heavy-Duty cu o eficiență de transport al materialelor de până la 600 t/h (în funcție de opțiunile selectate și de înclinarea utilajului).

Cu aceste benzi transportoare mobile operațiunile de depozitare se dovedesc foarte eficiente și ușoare. MPT 15g poate face o grămadă de 7,4 m înălțime, iar utilajele mai mari MPT 18/1g și 24/1g pot face o grămadă de până la 8,7 m, respectiv 10,6 m. Pentru MPT 18g, capacitatea de depozitare este aceeași ca pentru MPT 18/1g, în timp ce pentru MPT 24g, grămada este cu 0,7 m mai înaltă. Ceea ce scoate în evidență benzilor din gama Heavy-Duty este faptul că acestea pot fi echipate cu un buncăr de alimentare directă. Aceasta face ca încărcarea benzilor să fie eficientă cu ajutorul unui încărcător obișnuit.UTILAJE DE ÎNTORS COMPOST
Mașina care susține gama PRONAR în industria de compostare este utilajul de întors compost - MBA 4512g. Mașina a fost proiectată pentru a face față grămezilor prismatice de compost de până la 4,5 m lățime și 2,2 m înălțime. Echipată cu un arbore cu diametrul de 1,2 m, are o capacitate de producție de 3200 mc/h. Operatorul dispune de o cabină spațioasă cu aer condiționat, dotată cu un ecran tactil mare care permite setarea tuturor parametrilor de lucru, două joystick-uri ergonomice și un scaun confortabil. În plus, operatorul are vizibilitate panoramică de jur împrejurul mașinii grație celor patru camere video care combină imaginile individuale într-o singură vedere panoramică pe 360 de grade. Lucrările de întreținere se dovedesc facile datorită posibilității deschiderii hidraulice a capacelor motorului și datorită dispunerii deosebit de accesibile a punctelor de scurgere și alimentare pentru schimbul lichidelor.

CONCENTRAȚI PE DEZVOLTARE
Pentru a livra toate aceste produse pe piețele globale, PRONAR a investit masiv în propriul centru de cercetare și dezvoltare și într-o echipă puternică de proiectare formată din 150 de ingineri. Ceea ce este interesant este că PRONAR are o mulțime de modele noi în dezvoltare, inclusiv o gamă complet nouă de stivuitoare, un model nou-nouț de tocător cu turație scăzută, un alt utilaj de întors compostul și un tocător specializat pentru procesarea deșeurilor de lemn.

 


TERRA PALFINGER SRL
Dealer PRONAR în România
Punct de lucru Tunari
Șoseaua de Centură, nr. 11, km. 7
Comuna Tunari, Jud. Ilfov
Telefoane fixe: 031 730 7301 (2,3,4)
0372 383 772
E-mail: office.ro@terra-world.com

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult