Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Pandemia de COVID-19 a reprogramat mai mult de 50% din proiectele europene de demolare

Pandemia de COVID-19 a reprogramat mai mult de 50% din proiectele europene de demolare

Asociația Europeană pentru Demolare - EDA, a realizat un raport specific ce analizează impactul pandemiei CIVID-19 asupra companiilor europene din industria de demolare. Acest raport a fost realizat în cadrul unui sondaj on-line, în perioada 6 – 15 mai 2020, cu participarea unor companii din 18 țări europene. Raportul include grafice cu informații la nivel european și din fiecare țară, întrucât situația diferă substanțial în fiecare parte a Europei, uneori chiar de la săptămână la săptămână.

Având în vedere impactul social și economic pe care l-a avut blocajul creat de pandemia de COVID-19 asupra industriei europene de demolare, Consiliul EDA s-a întâlnit periodic pentru a monitoriza situația și a sprijini industria, asigurând permanent pentru membrii săi un schimb de bune practici contextuale și de informații valoroase.

Impactul pandemiei de COVID-19 asupra industriei de demolări din Europa a avut drept consecințe reprogramarea a 63% dintre proiectele de demolare, rămânând intactă doar 9% din activitatea planificată.

Deși între 5% și 20% dintre proiecte au fost anulate, aceste procente reprezintă abia 28% din numărul total de proiecte curente ale companiilor. De remarcat sunt, în special, Danemarca (cu 56% dintre proiecte ce nu au fost deloc afectate) și Finlanda (unde 100% dintre proiecte au continuat să rămână în vigoare, dar au fost reprogramate). În general, 53% din industria de demolări și-a oprit temporar activitatea timp de câteva săptămâni, însă există mai multe țări unde activitatea nu s-a oprit, cum ar fi Danemarca, finlanda, Suedia și Olanda. Un procent semnificativ de companii din Franța și Rusia, au fost nevoite să-și întrerupă activitatea între o săptămână și mai mult de două săptămâni.

În prima jumătate a lunii mai, aproape jumătate dintre șantierele de demolare din Europa au fost deschise, ceea ce sugerează că industria de demolare continuă sau s-a întors la normalitate. În prezent, singura țară în care proporția de șantiere deschise și închise s-a păstrat la fel ca înainte de pandemie, este Grecia.

După ce am trecut prin lunile martie și aprilie, când mai multe țări europene au avut probleme cu furnizarea echipamentele de protecție personală, aproape două treimi din respondenți au declarat că acum au materiale de protecție suficiente. Țări precum Danemarca, Suedia, Olanda sau Serbia au declarat că foarte rar au fost sesizate situații vremelnice de lipsuri de materiale de protecție.

Întrebați despre modul în care COVID-19 a influențat social și economic activitatea companiilor de demolare în Europa, 64% dintre respondenți au declarat că au fost nevoiți să-și reducă personalul, iar 27% dintre acestea au declarat că reducerea personalului a fost temporară.

Stimulentele economice pe care autoritățile naționale le-au implementat pentru atenuarea consecințelor crizei s-au dovedit cu totul deosebite în Irlanda, Franța și Finlanda, unde un procent semnificativ dintre companii și-au redus personalul doar temporar. Olanda, Danemarca și Italia sunt țările afectate cel mai puțin de disponibilizare.

Raportul complet, cu grafice, este disponibil on-line, cu acces gratuit, de pe link-ul: www.europeandemolation.org/industryreport

News

Recent Posts:

Primul târg din țară destinat domeniilor schiabile din România a avut loc în acest weekend la Cheile Grădiștei Resort, în județul Brașov. Carpathian Mountain Fair a reunit peste 30 de expozanți din mai multe țări europene precum și reprezentanți ai unor domenii sch...


Citeste mai mult

Cefin Trucks a organizat o nouă ediție a evenimentului Camion Fest, întâlnirea tradițională a tuturor celor interesați de oferte speciale pentru achiziție/trade-in a vehiculelor comerciale rulate; Cefin Trucks anunță dezvoltarea unei noi divizii de camioane Ford Trucks rulate, M...


Citeste mai mult

Anul 2019 apare, privit retrospectiv, de o normalitate ieşită din comun comparativ cu ceea ce a urmat de la începutul lui 2020 încoace. Să comparăm acum 2020 cu 2021, dar să şi raportăm începutul lui 2022 la ultimii 2 ani, pare total nepotrivit şi disproporţionat. În...


Citeste mai mult

Anul 2019 apare, privit retrospectiv, de o normalitate ieşită din comun comparativ cu ceea ce a urmat de la începutul lui 2020 și p ână acum. Să comparăm acum 2020 cu 2021, dar să şi raportăm începutul lui 2022 la ultimii 2 ani, pare total nepotrivit şi disproporţionat. ...


Citeste mai mult