Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Petre Băbiceanu este noul Director General al Zoomlion Europa

Petre Băbiceanu este noul Director General al Zoomlion Europa

Petre Băbiceanu a fost numit de consiliul Zoomlion Europe ca manager pentru dezvoltarea și coordonarea activității de macarale turn, macarale mobile, stivuitoare și platforme aeriene.

Pe 19 aprilie, Petre Băbiceanu s-a alăturat echipei Zoomlion Europe în calitate de Director General. Cu o experiență de peste 20 de ani în industria de echipamente și utilaje pentru construcții, acesta dispune de o vastă cunoaștere a acestui sector de activitate. Cariera sa a început în cadrul grupului Terra Holding unde a avut funcția de Country Manager, când a fost responsabil pentru înființarea afacerii grupului în România. Ulterior acesta a acționat ca director regional Sud-Est și apoi ca director general al grupului pentru utilaje de ridicat, monitorizând dezvoltarea și distribuția diferitelor mărci din sectorul construcțiilor și începând o nouă divizie de ridicare.

Experiența sa în domeniul managerial și în sectorul de construcții l-a condus la Zoomlion Europe, unde activează direct în Consiliul de administrație. Alegerea unui nou GM face parte dintr-un plan de dezvoltare pentru compania Zoomlion Europe, fondată în 2018 ca un hub european pentru producția și distribuția liniilor de produse marca Zoomlion. Acest lucru a fost posibil cu investiții semnificative, expertiză tehnică considerabilă și rețeaua de vânzări a CIFA Spa, deținută de grupul internațional din 2008.„Strategia grupului Zoomlion este de a fi prezentă pe o piață cu potențial mare pentru sectoarele de ridicare și logistică, cum ar fi cea europeană, cu o structură locală cu sediul în Italia. Acest lucru se datorează produselor fiabile, performante și mature pentru Europa și cunoștințelor și experienței CIFA”, a comentat Davide Cipolla, CEO CIFA Spa și Zoomlion Europe. „După o fază inițială de structurare a ofertei și a dezvoltării produsului, acum suntem și în creștere din punct de vedere organizațional, motiv pentru care am inaugurat recent o nouă fabrică care va angaja 80 de persoane atunci când este complet operațională. Prin urmare, este clar cât de important este pentru o companie în expansiune să aibă un director general care să fie de încredere  - așa cum credem că este Băbiceanu - pentru a atinge aceste obiective provocatoare."

Noul director general Petre Băbiceanu a comentat: „Sunt onorat că mi s-a dat acest post și să fac parte dintr-o echipă tânără și dinamică și văd extinderea companiei mai mult pe piața europeană ca o oportunitate fantastică. Momentul este foarte favorabil odată cu sfârșitul crizei Covid-19. Succesul Zoomlion Europe este sigilat cu sprijinul unei companii istorice italiene, cum ar fi CIFA Spa, care s-a remarcat întotdeauna pentru creativitate și performanță și care aparține unui grup care se extinde rapid, clasându-se printre primii 5 din lume. Cunoaștem nevoile clienților europeni și ne așteptăm să completăm portofoliul de produse și servicii post-vânzare cu soluții de finanțare personalizate oferite de compania financiară a grupului - Zoomlion Capital. "

Marca este nouă pe piața europeană, dar este susținută de experiența, cunoștințele și abilitățile extraordinare ale unei echipe foarte pregătite în dinamica și nevoile legate de vânzarea și post-vânzarea produselor și, desigur, de designul acestora. Rezultatul este o gamă de soluții de ridicare de înaltă calitate:
• Stivuitoare
• Platforme aeriene de lucru (AWP)
• Macarale turn
• Macarale mobile

Macaralele mobile reprezintă o mare noutate în domeniu, deoarece sunt fabricate în întregime în Italia (proiectate și fabricate în Italia și fabricate cu cele mai bune componente europene) și marchează un moment decisiv în sectorul în care Italia joacă din nou un rol important în producție după o lungă perioadă de timp perioada de absență. Gama este formată din macara mobilă ATC960 de 70 de tone cu trei axe și un braț telematic de 48 de metri; și macaraua ATC1000 de 100 de tone cu 4 axe și un braț telematic de 55 de metri. Gama de macarale mobile este însoțită de o gamă completă de macarale pentru teren accidentat, cum ar fi macaraua ZRT600 de 60 de tone cu braț de 45 de metri și macaraua ZRT850 de 85 de tone cu braț de 47 de metri. Macaralele turn cu acoperiș plat, cu un braț maxim de 70 m și o capacitate de 12/2 tone, au o structură solidă pentru a asigura fiabilitatea maximă pe șantier, asamblate și în Italia. Platformele aeriene sunt disponibile în versiunile cu pantograf, braț telescopic și braț articulat. Gama de stivuitoare acoperă toate tipurile de mașini pentru manipulare: stivuitoare frontale electrice cu 3 și 4 roți și stivuitoare - produse eficiente și compacte, concepute pentru a lucra în interior - și stivuitoare frontale endoterme mai robuste, ideale pentru lucrul în aer liber.

News

Recent Posts:

CoBuild este principalul eveniment anual naţional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru informal. CoBuild este organizat pe durata a 3 zile: joi, vineri și s&...


Citeste mai mult

Luni, 6 martie 2023, la Ateneul Român, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Galei „Women in Economy – Day by day Heroes”, organizată de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF*, cel mai mare eveniment de referință dedicat excelenței femin...


Citeste mai mult

Pe 17 februarie am organizat Auto Art Show – evenimentul care a avut printre oaspeţii noştri, pe lângă pasionaţii de auto, şi pasionaţii de auto şi artă din piaţa de utilaje, unii dintre aceştia fiind partenerii noştri de peste 15 ani. Ne-am bucurat că am putut să oferim at&...


Citeste mai mult

Anul trecut, Auto Art Show a fost doar o idee care a încolţit în mintea noastră, apoi totul a fost transpus într-un plan elaborat. Cu o zi înainte, cu excepția câtorva mici detalii, planul începea să capete contur, iar Griviţa Studio cu pereții ei de cărăm...


Citeste mai mult