Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Priaevents organizeaza pentru prima data in premiera in Romania, online, editia a 3-a a conferintei PRIA Fire Safety in Buildings in 28 mai 2020, LIVE incepand cu ora 11:30

Priaevents organizeaza pentru prima data in premiera in Romania, online, editia a 3-a a conferintei PRIA Fire Safety in Buildings in 28 mai 2020, LIVE incepand cu ora 11:30

Evenimentul se desfasoara cu sprijinul OAR, iar partenerii principali ai evenimentului sunt Prysmian Group si Rockwool Romania.
Revista Masini si utilaje pentru Constructii este partener media al acestui eveniment.

Doi dingtre lectorii care vor aborda temele cele mai importante legate de siguranta la incendiu a cladirilor sunt:
Constantin NISTOR – Chief Commercial Officer, Prysmian.

Constantin NISTOR are o experiență de 20 de ani iî vânzări – cabluri de energie și de 5 ani se afă în funcția de Chief Commercial Officer Prysmian Romania. Din această poziție administreaza o echipa complexă, multiculturală care acoperă mai multe țări. Prin această prismă are acces la informații și moduri de operare din diferite piețe.
Prysmian are prezență în toate pietele Europei de Est, de la Polonia la Ucraina, având în portofoliu principalii actori în distribuția de energie.

Si Lucian  LUMEZEANU – Manager Public Affairs & Public Relations la ROCKWOOL Romania a acceptat invitația noastră de a participa LIVE la Pria Fire Safety of Buildings Conference si de a dezbate mai multe teme legate de siguranat la incendiu a cladirilor.
Grupul ROCKWOOL, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, a deschis prima sa fabrică din România, o investiție în valoare de 50 milioane euro. Aceasta are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate  de profil din țara noastră. Fabrica este amplasată pe un teren de  30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești.
Produsele ROCKWOOL, folosite în special pentru termoizolarea clădirilor, vor fi livrate cu preponderență pe plan local, România fiind una dintre cele mai mari piețe de izolații din Europa. O parte a producţiei va merge la export, în special în țări apropiate de România.


Arh. Florin ENACHE – Coordonatorul Proiectului #BETTER/Coordonatorul GL P118 - 2015, OAR a dat, de asemenea curs invitatiei noastre de a participa LIVE la Pria Fire Safety of Buildings Conference si de a dezbate mai multe teme legate de siguranat la incendiu a cladirilor. Florin ENACHE este coordonatorul GL P118 - 2015, OAR.
Ordinul Arhitecților din România este o organizație profesională. Prin activitatea membrilor săi, O.A.R. are misiunea de a convinge societatea că arhitectura reprezintă, în primul rând, un act de cultură de interes public, cu implicații urbanistice, economice, sociale și ecologice.
Printre obiectivele O.A.R. se numără intensificarea dimensiunii culturale a arhitecturii și consolidarea în jurul sediilor organizației și filialelor sale teritoriale a unor centre de arhitectură și cultură urbană; generarea unei politici a patrimoniului construit în România, arhitectura de valoare fiind un domeniu fundamental pentru calitatea vieții; adaptarea educației în arhitectură la tendințele mediului socio-economic și cultural.


Printre temele principale din cadrul Pria Fire Safety of Buildings Conference vor fi:

  • Cum imbunatatim legislatia de siguranta la incendiu?
  • Ce s-a schimbat de la dezbaterea din cadrul PRIA Fire Safety of Buildings de anul trecut?
  • Care e stadiul modificarii normativului pentru siguranta la incendiu P118, Partea 1, care e vechi de 20 de ani?
  • De la 1 iunie intra in vigoare mai multe modificari legate de avizele si autorizatiile de securitate la in cendiu Ordinul 66/2020. Cum va fi aplicat?

De ce este nevoie astazi sa abordam siguranta impotriva incendiilor cladirilor?
Pentru ca modul nostru de viata s-a schimbat. Societatea se schimba, tehnologia se schimba, nevoile noastre se schimba.

Aceasta inseamna ca si casele noastre si cladirile de birouri, scolile, salile de concerte, pub-urile etc, se schimba:

  • Traim si muncim in cladiri din ce in ce mai inalte
  • Folosim noi produse si metode de constructie atat pentru casa cat si pentru birouri, scoli, gradinite, sali de sport, stadioane, sali de concerte.

In consecinta, comportamentul focului se schimba. In 1950, o camera era cuprinsa de flacari in 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.
In Romania mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului si alte 600 sunt spitalizate in fiecare an. Stim ca natura cladirilor se schimba: industria constructiilor dezvolta noi solutii inovatoare pe care regulamentul si regimurile de testare existente nu le-au depasit.

Tot in cadrul evenimentului, vor mai lua cuvantul:

  • Mircea FECHET –  Secretar de Stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
  • Irinel GHEORGHE  – Vicepreședinte, FPSC
  • Mihai MEREUȚĂ – Președinte, Liga Habitat
  • Mihai MOIA – Consilier, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor


Cum facem cladirile din Romania mai sigure la incendiu?
Modificam drastic modul in care construim si totusi regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbari.
La acest eveniment vor participa: reprezentanti ai MDRAP, MAI, ISU, experti in domeniul incendiilor, pompieri, asociatii europene dar si din Romania, companii internationale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanturi de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producatorii de materiale, camere de comert si ambasade, ONG-uri si asociatii de proprietar, reprezentanti ai Parlamentului si Senatului, arhitecti, investitori, asiguratori, banci, avocati si reprezentanti ai mass-mediei.


Pe de alta parte, eficienta energetica a cladirilor devine o necesitate in Europa, pentru a reduce facturile la incalzire si racire a imobilelor, pentru confort dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc incalzirea globala. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeana au nevoie de eficientizare energetica si trebuie luate masurile necesare pentru cresterea sigurantei la incendiu. Cladirile verzi si automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeana. Ministerul Mediului da startul programului Casei Eficiente Energetic si nu numai.
Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.
PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei și mai ales în healthcare.


Conferințele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Fire Safety of Buildings Conference şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro.


Pentru vizionare gratuita accesati link-ul https://bit.ly/3bSPbZz.

News

Recent Posts:

Bergerat Monnoyeur (BM), dealer Cat® de peste 90 de ani și parte a Grupului Monnoyeur, a organizat astăzi, 21 noiembrie 2023, la Marmorosch București conferința de presă ”Rezultate, realizări și provocări pe piața utilajelor de construcții” pentru a prezenta atât...


Citeste mai mult

IVECO a prezentat reînnoirea întregii game de produse și servicii dealerilor, partenerilor, clienților și presei internaționale în cadrul lansării desfășurate la Barcelona, Spania.Tema evenimentului, FII SCHIMBAREA / BE THE CHANGE, este o invitație de a fi alături de IVECO...


Citeste mai mult

Compania brașoveană ELMAS, lider în domeniul instalațiilor de ridicat din România, a lansat propriul serviciu de închiriere și pentru ascensoare,  mizând pe calitatea premium a produselor sale, condiție esențială pentru o funcționare sigură și eficientă. Prim...


Citeste mai mult

Familia No Dig din care facem parte deja de 8 ani ne-a purt at prin multe părţi ale lumii. La final de oc tombrie ne-a purtat pentru câteva zile în Turcia, la Istanbul. Este interesant de ob servat dinamica mondială la nivel de tehnologii de săpat fără șanţ deschis, coroborat cu ...


Citeste mai mult