Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

Reabilitarea drumurilor - Când asfaltul reciclat face diferenţa

Reabilitarea drumurilor - Când asfaltul reciclat face diferenţa

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.

Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp protecția mediului înconjurător. Orice persoană care are un proiect în curs de desfășurare în construcția de drumuri cunoaște obstacolele acestei industrii, indiferent de scara proiectului, fie că este vorba despre reabilitarea unui drum principal sau a unui mic drum lateral. Aceleași restricții îi afectează și pe cei care prelucrează și distribuie conglomerate bituminoase.

Principalele obstacole? Costurile ridicate de îndepărtare a asfaltului și ale transportului materialului prelucrat și costul ulterior al agregatelor noi. „În fiecare zi - sus ține proprietarul afacerii - în care lucrăm la un proiect de reabilitare a unui drum, trebuie să luăm în considerare prețul asfaltului: după ce frezăm vechiul pavaj, trebuie să îl transportăm și s ă apoi să îl eliminăm. Acest proces afectează costurilor totale, durata proiectului și impactul activității noastre asupra mediului înconjurător.”

Datorită prezenței MB Crusher pe șantierele din întreaga lume, ne-am concentrat asupra acestui punct slab și l-am transformat într-un nou avantaj.

Secretul? Concasoarele mobile MB pot fi montate pe orice marcă și dimensiune de utilaje grele, chiar pe șantier. Acest lucru transformă echipamentul dumneavoastră într-un concasor puternic. Orice asfalt poate fi concasat acum până la dimensiunea necesară pentru a fi gata de reutilizare imediată, cum ar fi materialul de bază pentru un drum nou.

Cu MB, orice companie poate deveni autonomă și mult mai competitivă. Iată cuvintele unui maistru cu experiență: „Asfaltul, bitumul și vechiul caldarâm sau pavajul din piețele orașului au devenit o resursă valoroasă. Putem refolosi materialul pe loc sau îl putem vinde. Cu concasoarele mobile de la MB, am crescut marjele de profit ale muncii noastre și avem noi oportunități de afaceri.”

Rezultatele obținute de o companie chiliană specializată în lucrări de construcții de drumuri sunt impresionante. Folosind o cupă de concasare MB-L200, aceștia au reciclat
materialul pentru a-l folosi ca substrat: un material nou a fost obținut în cel mai scurt timp și cu costuri zero.

Cu concasorul MB Crusher, puteți reduce rapid materialul la diferite dimensiuni, chiar și pe același șantier. În Brazilia, o companie a folosit o cupă de concasare BF70.2 pentru a recicla asfaltul recuperat – asfaltul reciclat a fost gata de utilizare la fața locului.


Materialul prelucrat cu ajutorul echipamentelor MB Crusher creează noi oportunități de afaceri într-un singur proiect, eliminând timpul de ne funcționare, cheltuielile de transport și de eliminare a materialului îndepărtat de la suprafața drumului. În Reykjavík, pistele de aterizare de pe cel mai mare aeroport din Islanda, au fost reabilitate folosind vechiul asfalt ca material de bază, prin utilizarea unei cupe de concasare BF70.2.

Fiecare cupă de concasare MB Crusher este proiectată pentru a se adapta cu ușurință la toate cerințele unui șantier: o puteți asocia cu orice echipament greu, zdrobește orice tip de asfalt și material dur, nu necesită mecanici specializați pentru întreținere și funcționează non-stop.

Deșeurile din construcții contribuie la peste 600 de milioane de tone de deșeuri în fiecare an. Dacă toate aceste deșeuri ar fi transportate cu un camion, ar face de trei ori înconjurul lumii! Prin urmare, este de la sine înțeles că deșeurile din demolări sunt pur și simplu prea multe. Așadar, toată lumea ar trebui să contribuie la reducerea acestora. Dar cum? Răspunsul este simplu: reciclați-le. Desigur, acest lucru este mult mai ușor de spus decât de făcut. Chiar și reciclarea celor mai reutilizabile materiale poate fi costisitoare și laborioasă. Uneori acest procedeu necesita echipamente specializate sau poate costa mai mult decât o simplă eliminare. MB Crusher este conștient de aceste obstacole, astfel și-a stabilit obiectivul de a face diferența în reciclarea deșeurilor.

Acesta este motivul pentru care au proiectat echipamente care pot ajuta la depășirea acestor obstacole, creând noi materiale din toate deșeurile care pot fi reutilizate. De exemplu, unul dintre clienții lor din SUA, un mare producător de beton, avea nevoie de o soluție pentru a gestiona deșeurile sale din ce în ce mai voluminoase. Știa că reciclarea betonului era profitabilă, dar dorea să investească doar o parte din venituri în utilaje noi. A apelat la MB Crusher pentru a găsi soluția. Acesta a achiziționat o cupă de concasor BF135.8 și a început să concaseze mormanul de beton direct pe șantier. Nu numai că a evitat ca tone și tone de deșeuri de beton să ajungă la gropile de gunoi, dar a reușit să transforme materialul reciclat într-o nouă sursă de venit.

Desigur, betonul în sine nu este cel mai dificil material de reciclat, dar ce se întâmplă când vine vorba de beton armat? Aici obstacolul se dublează, deoarece dacă reciclarea betonului poate fi complexă, reciclarea pieselor armate este și mai complexă, dacă nu aveți echipamentul potrivit. Așa cum i s-a întâmplat unuia dintre clienți care a cumpărat o cupă de concasor BF90.3. El a lucrat betonul împreună cu partea armată și apoi le-a separat. Toate acestea folosind doar propriul excavator. Rapid și ușor. Dar cum rămâne cu alte materiale de construcție? Cum ar fi cărămizile, de exemplu. Acestea sunt reciclabile, dar necesită o prelucrare mai îndelungată, nu-i așa? Nu chiar. La fel ca în exemplul anterior, cu echipamentul potrivit, sarcinile aparent dificile pot fi îndeplinite cu ușurință. Cu o cupă de concasor BF120.4 poți transforma excavatorul într-un centru de reciclare, zdrobindu-și grămada de cărămizi direct pe șantier.

MB Crusher oferă o gamă de accesorii pentru a ajuta companiile să depășească obstacolele din calea reutilizării deșeurilor din construcții și demolări. MB Crusher se concentrează pe proiectarea de soluții practice, rentabile și, mai presus de toate, simple, care să se potrivească cu mașinile de lucru aflate deja pe șantierele de construcții din întreaga lume.

Industry

Recent Posts:

Cu o tradiţie de peste 28 de ani, AIC Trucks dezvoltă permanent serviciile integrate pe care le oferă,bdovedind că este permanent aproape de client, reușind nu numai să asigure servicii de calitate de vânzare camioane noi sau uzate, respectiv de întreţinere și reparaţii, dar și...


Citeste mai mult

Mike Gidaspow, vicepreședinte al departamentului de produse, servicii și soluții Komatsu, și-a făcut timp pentru a discuta la începutul anului cu o echipă de jurnaliști de la „Equipment Today” despre industria construcțiilor, reflectând asupra anului 2023 și privind ...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult