Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

SICROMAL TECH N-A FĂCUT UN PAS ÎNAPOI

SICROMAL TECH N-A FĂCUT UN PAS ÎNAPOI

LA ÎNCEPUT DE AN TOŢI SUNTEM ÎNCREZĂTORI, NE FACEM PLANURI ŞI SPERĂM CĂ VA FI ȘI MAI BINE

Nu credem că practica managerială a mai fost pusă la încercare vreodată, într-o asemenea manieră, varietate dar şi complexitate de evenimente, care mai de care mai exacerbate dar în acelaşi timp tot mai greu de evaluat dar şi de anticipat.

Asistăm la continuarea unei politici economice fără azimut, menţinându-se trendul “firesc” al ultimilor 31 de ani, o pandemie care nu ştim pe cât timp va mai fi parte componentă a existenţei noastre, intreprizatorul roman fiind într-o permanentă provocare cu un mediu de afaceri prea plin de întrebări, la care răspunsurile se lasă mult, prea mult aşteptate. Pe lângă toate acestea sezonul rece este unul plin de aşteptări, de analize, de revizii şi reparaţii. Utilajele trebuie să fie “gata de atac” odată cu apariţia mugurilor şi a firului ierbii, dar şi cu prilejul trâmbiţatelor proiecte şi investiţii din acest an din infrastructura rutieră, feroviară şi nu numai.

“Credem că experienţa noastră în domeniu de pe ste 29 de ani în importul, prelucrarea sumară şi dis tribuţia produselor metalurgice în România poate constitui un real argument în selectarea noastră, în continuare, ca principal furnizor în a facerea pe care doriţi s ă o de zvoltaţi.” - CONSTANTIN PRICOPOAEA, MANAGING DIRECTOR S.C. SICROMAL TECH S.R.L

Compania Sicromal Tech SRL nu a trimis angajaţii în şomaj şi nici nu şi-au restrâns activitatea în toată această perioadă sensibilă, ci au căutat soluţii fezabile care să se plieze pe cerinţele actuale ale pieţei căreia se adresează: carierele de piatră, staţiile de asfalt, staţiile de betoane, balastierele, exploatările forestiere, fabricile de ciment etc. din întreaga ţară. Mici sau mari, indiferent de mărimea lor, şi-au tratat clienţii cu aceeaşi responsabilitate în toată această perioadă.

Societatea livrează elemente componente pentru hale metalice, realizând în atelierul propriu, debitarea europrofilelor (HEA, HEB, UNP, UPE, INP), ţevilor pătrate şi rectangulare, a plăcilor de bază, găurite, sudate, asamblate, etc, astfel încât beneficiarul să treacă direct la montajul acestora.

Totodată au diversificat gamă de produse metalurgice pe care le importa, astfel încât să corespundă cerinţelor de pe piaţa românească: oteluri inoxidabile, aliate, feritice, martensitice dar şi refractare, table S 235/275/355, dar şi table P235/265/296, 16Mo3, bare de diverse mărimi şi calităţi (S 235/355, OLC, 42CrMo4-5).

Un alt aspect important în viziunea Sicromal Tech a fost lărgirea stocului, atât dimensional, de duritate dar şi cantitativ pentru tablele rezistente la uzura cu grosimi de la # 3,0 mm şi până la 160 mm. Dispun de un stoc activ de peste 350.000 Euro şi pot importa în regim de urgenţă orice marcă de produs, duritate sau cantitate.

S-a alocat mai mult timp consilierii clienţilor în luarea unor decizii corecte faţă de selectarea materialelor de care au nevoie conform cerinţelor de lucru, al mediului coroziv sau de temperatură în care trebuie să lucreze aceste utilaje, a posibilităţilor de prelucrare, sudură şi găurire. Astfel, se impune ca în procesul de evaluare a unor reparaţii pentru aceste tipuri de utilaje să fie definite foarte clar următoarele aspecte:

- Tipul de mediu în care se manifestă uzura: Este o uzură "la rece" sau sunt şi influenţe de temperatură. Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem: care este temperatura maximă la care vor lucra aceste piese? Au fost numeroase situaţii în care unii clienţi de la staţiile de asfalt s-au plâns de faptul că aveau uzuri foarte mari la componentele care lucrau în medii cu temperaturi de peste 200°C, în condiţiile în care acestea erau executate chiar din table rezistente la uzura cu durităţi ridicate (inclusiv HB=500). Tablele rezistente la uzură (indiferent de marcă), îşi diminuează rezistenţa la uzură/frecare în momentul în care temperatura de lucru depăşeşte 220°C, devenind treptat table cu proprietăţi normale, fără proprietăţi de rezistenţă la uzură. În astfel de situaţii se recomandă utilizarea cu success a tablelor Creusabro® 4800, care au o rezistenţă la uzura de HB=400 şi rezistenţa la temperatura de 300°C, şi a tablelor Creusabro® 8000, care au rezistenţa la uzură de HB =500 şi rezistenţa la temperatură este de 350°C.

- Care este gradul de uzură la care sunt supuse aceste piese: În procesul de luare a unei decizii de achiziţie este necesar să se ia în considerare “agresivitatea” mediului respectiv astfel încât să se selecteze acea duritate a materialului care să răspundă cerinţelor de care este nevoie. De exemplu: bazaltoidele de pe malul Siretului au creat reale probleme utilajelor, balastierelor din această zonă, motiv pentru care recomandarea pentru clienţii Sicromal Tech a fost de a utiliza durităţi ridicate de HB = 500/550 şi chiar 600 la piesele pentru concasoare şi malaxoare.

- Care sunt prelucrările pe care urmează să se efectueze asupra acestor piese ce urmează a fi schimbate. Este bine de ştiut faptul ca piesele care urmează să fie supuse unor prelucrări de îndoire, roluire, frezare şi chiar găurire trebuie să fie din table a căror duritate să permită execuţia acestor tipuri de prelucrări, în condiţiile în care există şi dotarea tehnică necesară. Nu se va selecta o tablă cu duritate de HB=500-550 în condiţiile în care se execută piese supuse roluirii (indiferent de rază) sau sunt prelucrări prin aşchiere succesive. Dacă se execută îndoiri trebuie să se solicite formatele de table astfel încât pentru evitarea apariţiei de fisuri, îndoirea să fie perpendicular pe sensul de laminare;

- O particularitate aparte o reprezintă sudură acestor materiale. În condiţiile în care sunt de sudat aceste piese din table rezistente la uzură (indiferent de marcă) sudura se poate executa cu sârme sau electrozi bazici (E 7018) cu respectarea condiţiilor de preîncălzire recomandate de fiecare producător, pentru tablele cu grosimi mai mari. Sicromal Tech chiar recomandă clienţilor ca în cazul efectuării unor suduri mai performante, fără preîncălzire, să fie utilizate sârme şi electrozi inox austenitici (E 308, E 347, E 309) care, chiar dacă sunt la un nivel de preţ mai ridicat decât cei uzuali, asigură o mai bună sudabilitate a elementelor componente, putându-se utiliza cu succes chiar şi în medii cu temperaturi de lucru de – 20 grade C.

Mărcile SIDUR, CREUSABRO®, HARDOX®, QUARD, DILLIDUR etc. sunt deja consacrate pe piaţa mondială, datorită nivelului de calitate foarte ridicat, şi a unei combinaţii echilibrate dintre rezistenţă, planeitate, duritate şi prelucrabilitate foarte bună.

S.C. SICROMAL TECH SRL
Adresă: Str. Bicaz, nr. 64, 600293
Bacău, România
Email: office@sicromal.ro
Tel: +40 234 58 18 14/ +40 234 58 18 15
Mobil: +40 722 270 170/ +40 730 58 18 15
Web: www.sicromal.ro

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult