Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

SOLUŢII ŞI ECHIPAMENTE PENTRU PILONARE ŞI FUNDAŢII

SOLUŢII ŞI ECHIPAMENTE PENTRU PILONARE ŞI FUNDAŢII

SOLUŢII DE BATERE PILONI ŞI PALPLANŞE

Soluţiile de batere piloni şi palplanşe sunt folosite în aplicaţii speciale de tipul apărări şi consolidări de maluri, fundaţii speciale și alte lucrări hidrotehnice speciale. Varietăţile de utilizări sunt multiple şi rezultă din combinarea diferitelor condiţii de sol, tipuri de şantiere, condiţii climatice - de la zone îngheţate la zone toride, precum şi o varietate largă de aplicaţii de la drumuri, căi ferate şi civile la căi navigabile şi cheiuri, utilităţi, mediu şi energie.

CE SUNT PALPLANŞELE?

Palplanşele sunt secţiuni din materiale de tablă cu margini interconectabile, care sunt introduse în pământ, pentru a a sigura o mai bună s tabilitate a s olului şi suport pentru excavare. Cel mai adesea, palplanşele sunt fabricate din oţel, dar pot fi găsite şi în compoziţie din lemn sau din oţel beton. Palplanşele se instalează în succesiune pentru a proiecta adâncimea de-a lungul perimetrului de excavare planificat sau aliniamentului digului. Palplanșele interconectate formează un perete pentru susţinerea laterală permanentă sau temporară a pământului. Pentru dezvoltarea palplanșelor, există două tehnici principale: laminate la cald și formate la rece.

AVANTAJELE PALPLANŞELOR:
• Reciclabile și reutilizabile;
• Greutate redusă, facilitând ridicarea și manipularea;
• Disponibile într-o varietate largă de lungimi, dimensiuni și opţiuni de oţ el;
• Poate fi folosit pentru structuri temporare și permanente;
• Poate fi instalat folosind metode silenţioase şi fără vibraţii.

METODE DE MANIPULARE A PALPLANŞELOR

Ataşamente de prindere şi ghidare prin vibrare, de înaltă frecvenţă, montate pe excavator, care oferă soluţia optimă pentru o gamă largă de cerinţe, mai ales atunci când este necesar un grad ridicat de precizie, în medii sensibile și atunci când spaţiul limitat.

Aceeași unitate poate manipula, înclina și conduce – și extrage – diferite tipuri de palplanşe și este capabilă să realizeze întregul proces de pilonare fără a fi nevoie de manipulare manuală sau de asistare a utilajelor. Bătătoare de palplanşe sunt de fapt ciocane hidraulice, de tip șoc cu dublă acțiune, utilizate pentru ghidarea şi baterea palplanșelor, chiar și în cele mai dificile condiții de sol.

Bătătoarele de palplanşe pot fi utilizate pentru a finaliza o instalare de piloni sau palplanşe după ce se ajunge la refuzul variantei prin vibrare sau când este necesară testarea sarcinii. Acestea pot fi utilizate şi independent pentru o gamă largă de palplanşe de tablă, grinzi în H, piloni tubulari de oțel, palplanşe de lemn sau prefabricate din beton.

UTILAJE PORTANTE PENTRU BĂTĂTOARE DE PALPLANŞE

Excavatorul trebuie să fie adecvat și să se potrivească cu bătătorul de palplanşe specific, în ceea ce privește puterea hidraulică (debit ulei şi presiune) și trebuie să aibă, de asemenea, o capacitate de manipulare suficientă pentru o funcționare stabilă. CTE Solution este reprezentant Hyundai în România, oferind prin noua gamă de excavatoare Seria A unul dintre cele mai fiabile şi robuste excavatoare, pentru un interval larg de capacități de până la 50 tone.

În completare, pentru soluțiile care reclamă excavatoare de până la 15 tone, CTE Solution oferă ca alternativă şi gama de excavatoare multifuncționale Mecalac, pe roți sau şenile, precum şi cu echipare specială pentru rulare pe calea ferată.

Machinery

Recent Posts:

Grupul Manitou, recunoscut la nivel mondial în domeniul echipamentelor specializate de manipulare și stivuire, a platformelor de lucru la înălțime și a utilajelor terasiere și de manipulare compacte, a anunțat la sfârșitul lunii februarie lansarea unei noi game de platforme ...


Citeste mai mult

HD Hyundai Construction Equipment (CE) a dezvăluit alte opt mini-excavatoare, cu greutăți de operare cuprinse între 1,7 și 5,5 tone, ce vor completă o gamă de 12 modele. Mini-excavatoarele din seria A, câștigătoare ale premiului RED DOT DESIGN, stabilesc noi niveluri de performan...


Citeste mai mult

Încărcătorul pe șenile este singura mașină pentru lucrări terasiere care poate face totul - curăță, încarcă, sapă, transportă, astupă și multe altele - chiar și în condiții de teren dificil, dur sau alunecos.Noul încărcător pe șenile Cat® 973 oferă o p...


Citeste mai mult

Un suflu energetic inovator impulsionează industria construcțiilor. Utilizarea pe scară tot mai largă a echipamentelor de concasare, sortare și transport acționate 100% de energia electrică este o veste bună pentru toată lumea. Investițiile în asemenea echipamente reprezintă o inves...


Citeste mai mult