Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

SOLUŢII INTELIGENTE DE ECHIPAMENTE LIEBHERR A PREZENTAT NOUL SĂU GRAIFER TIP PORTOCALĂ, CU CINCI GHEARE

SOLUŢII INTELIGENTE DE ECHIPAMENTE LIEBHERR A PREZENTAT NOUL SĂU GRAIFER TIP PORTOCALĂ, CU CINCI GHEARE

Liebherr a prezentat noul său graifer GMM 50-5, destinat celor mai solicitante aplicații din industria de reciclare și manipulare a deșeurilor. Proiectat inteligent, graiferul tip portocală cu cinci gheare nu a fost dezvoltat doar pentru clienți, ci și mai ales în colaborare cu aceștia. Astfel, noul graifer este rezultatul a zeci de ani de experiență Liebherr în dezvoltarea și fabricarea de atașamente robuste și de înaltă performanță, combinate cu experiența practică deosebit de valoroasă a clienților. Graiferul cu cinci gheare convinge mai presus de toate prin capacitatea portantă, rezistența și durabilitatea excepționale.

Reciclarea și manipularea deșeurilor metalice sunt unele dintre cele mai solicitante domenii de aplicare în manipularea materialelor industriale. Acest lucru necesită în special rezistență, fiabilitate și performanță. Prin urmare, alegerea atașamentului potrivit este crucială pentru manipularea eficientă și economică a materialelor. Cu graiferul cu cinci gheare GMM 50-5, Liebherr a dezvoltat un nou atașament care îndeplinește pe deplin cerințele specifice ale acestor aplicații. O gamă extinsă de forme de gheare și o selecție largă de opțiuni permit manipularea eficientă și rentabilă a celor mai diverse materiale din industria de reciclare și de procesare a deșeurilor. Doar materialele de cea mai înaltă calitate au fost selectate pentru fabricarea noului graifer. GMM 50-5 este disponibil pentru mașini de manipulare a materialelor cu o greutate operațională de la 35 până la 55 de tone.

EXTREM DE ROBUST ȘI DE REZISTENT

Pentru performanță maximă, componentele noului graifer GMM 50-5 sunt realizate din oțel turnat robust și plăci de oțel de înaltă rezistență, rezistent la uzură. Utilizarea sistematică a materialelor de înaltă calitate garantează stabilitate și rezistență extremă pentru cele mai dificile condiții de operare și scenarii de manipulare a materialelor. Forma particulară a ghearelor și suportul lor a fost dezvoltată folosind un software de calcul și simulare de ultimă generație. Datorită acestui proces de proiectare sofisticat, noul graifer se dovedește extrem de robust și de rezistent, în ciuda greutății sale reduse.

ÎN PRIM PLAN, DURABILITATE ȘI PERFORMANȚĂ MAXIMĂ

În faza de proiectare, s-a acordat o atenție deosebită duratei maxime de viață a graiferului: de exemplu, pentru a distribui cuplul mare, reductorul de rotație a fost echipat standard cu două motoare. Acest lucru mărește durata de viață și reduce semnificativ uzura. Atât sistemul de antrenare rotativ ranforsat, cât și mecanismul de acționare a ghearelor graiferului dispun de sisteme de etanșare în trepte, fiind astfel protejate în mod optim de factorii externi, cum ar fi praful și apa.

Conductele de ulei cu diametru mare și debitul optimizat asigură nu numai viteze mari de lucru, ci și eficiență operațională a echipamentului. Dotarea standard al graiferului include pentru cilindrii hidraulici, un nou sistem protecție și de etanșare a tijei pistonului, foarte eficient și rezistent la răsucire, de mare folos atunci când se manipulează deșeuri voluminoase amestecate, care sunt greu de manevrat.

Acest sistem hidraulic fiabil și eficient face ca manipularea deșeurilor și a materialelor de reciclare să fie deosebit de economică în practica de zi cu zoi. În acest sens, se remarcă și cinematica nouă a cilindrilor, care garantează întotdeauna o buna închidere, chiar și în cazul uzurii ghearelor. Mai mult decât atât, noul design al nervurii de uzură de pe spatele ghearelor mărește și mai mult durata de viață utilă graiferului. Pătrunderea în cele mai diverse deșeuri de metal și materiale de reciclat rămâne excelentă și precisă de-a lungul timpului și este rezultatul unei forme și orientări deosebite a vârfurilor ghearelor. Pentru a asigura o durată lungă de viață, acestea sunt realizate dintr-un nou tip de material, cu valori de duritate semnificativ îmbunătățite.

ÎNTREȚINERE EXTREM DE UȘOARĂ ȘI NUMEROASE OPȚIUNI

Deoarece numărul punctelor de lubrifiere este optimizat, iar dispunerea lor este logică și ergonomică, lubrifierea graiferului GMM 50-5 necesită un interval de timp foarte scurt, menținând la minim timpul de nefuncționare. Toleranțele perfecte, dimensiunile generoase ale suprafețelor portante ale rulmenților, etanșarea excelentă a rulmenților și bucșele cu uzură redusă contribuie la interacțiunea excelentă a componentelor individuale și la o durată lungă de viață a cilindrilor hidraulici.

Deteriorarea motoarelor hidraulice rotative și a conexiunilor hidraulice poate fi redusă la minimum dacă se optează pentru o protecție suplimentară a motorului și a furtunurilor. De asemenea, este disponibil opțional și un sistem de ungere centralizat, care asigură lubrifierea regulată și automată a tuturor punctelor centrale. Graiferul GMM 50-5 poate fi echipat sub mecanismul de prindere și cu o ureche de încărcare pentru fixarea plăcilor magnetice, cu o capacitate de până la opt tone. Pentru a reduce și mai mult uzura părților laterale ale plăcilor interioare ale ghearelor, care sunt adesea puternic solicitate, ghearele pot fi echipate cu un kit de înt ărire, format din plăci suplimentare rezistente la uzură.

TREI FORME DIFERITE ALE GHEARELOR

Graiferul GMM 50-5, cu o capacitate de până la 1,10 m³, este special conceput pentru manipularea optimă a de șeurilor mixte și mărunțite, precum și a așchiilor ori a criblurii. Dispunerea și forma ghearelor sunt optimizate pentru o pene trare și o reținere perfectă atât a materialului voluminos, cât și a ma terialului în vrac.

Pentru manipularea celor mai diverse materiale, se poate opta între trei forme diferite ale cochiliei tip portocală:
• varianta cu cochilie deschisă este potrivită pentru transbordarea deșeurilor mari și voluminoase;
• varianta cu cochilie semiînchisă este potrivita pentru materiale mixte de dimensiuni medii și resturi tăiate;
• varianta cu cochilie închisă, la care ghearele sunt placate cu câte o placă în formă de inimă, este cea mai eficientă modalitate de a transborda materiale mici, cu granulație fină și așchii.

Machinery

Recent Posts:

Grupul Manitou, recunoscut la nivel mondial în domeniul echipamentelor specializate de manipulare și stivuire, a platformelor de lucru la înălțime și a utilajelor terasiere și de manipulare compacte, a anunțat la sfârșitul lunii februarie lansarea unei noi game de platforme ...


Citeste mai mult

HD Hyundai Construction Equipment (CE) a dezvăluit alte opt mini-excavatoare, cu greutăți de operare cuprinse între 1,7 și 5,5 tone, ce vor completă o gamă de 12 modele. Mini-excavatoarele din seria A, câștigătoare ale premiului RED DOT DESIGN, stabilesc noi niveluri de performan...


Citeste mai mult

Încărcătorul pe șenile este singura mașină pentru lucrări terasiere care poate face totul - curăță, încarcă, sapă, transportă, astupă și multe altele - chiar și în condiții de teren dificil, dur sau alunecos.Noul încărcător pe șenile Cat® 973 oferă o p...


Citeste mai mult

Un suflu energetic inovator impulsionează industria construcțiilor. Utilizarea pe scară tot mai largă a echipamentelor de concasare, sortare și transport acționate 100% de energia electrică este o veste bună pentru toată lumea. Investițiile în asemenea echipamente reprezintă o inves...


Citeste mai mult