Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

STILUL DE CONDUCERE VĂ AFECTEAZĂ ANVELOPELE? DA, O FACE. O SPUNE BKT

STILUL DE CONDUCERE VĂ AFECTEAZĂ ANVELOPELE? DA, O FACE. O SPUNE BKT

Punct de contact și primă a sistență pentru echipament. Anvelopele sunt de o import anță fundamentală pentru orice vehicul. A avea grijă de el e folosind un stil de condus atent și conștient îmbunătățește atât performanța, cât și siguranța.

Menținerea anvelopelor în stare eficientă este esențială – nu doar din punctul de vedere al siguranței rutiere, ci și pentru a asigura cele mai bune performanțe pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului. Deoarece anvelopele sunt contactul direct dintre drum și vehicul, acestea necesită anumite măsuri de precauție pentru a-și păstra caracteristicile inerente, adică acele caracteristici pe care producătorii de anvelope le-au dezvoltat pentru un anumit tip de aplicație sau altul.

Putem afirma că există unii factori globali care au o influență asupra răspunsului eficient al unei anvelope, parte din operațiunea specifică efectuată. Există elemente diverse; printre acestea, cele mai obișnuite sunt: sarcina și distribuția sarcinii, centrul de greutate al vehiculului, condițiile suprafeței drumului în timpul transportului, duritatea terenului și prezența obiectelor care ar putea duce la uzura prematură a anvelopelor și, să nu uităm, condițiile meteorologice în care funcționează acestea.

Dar asta nu este totul. Există factori subiectivi cărora li se poate urmări originea până la comportamentul la volan și obiceiurile operatorului, care pot afecta direct sau indirect performanța și durabilitatea anvelopei. Printre aceștia, stilul de condus are, cu siguranță, un impact asupra ciclului de viață al unei anvelope, aspect care este subestimat uneori de antreprenori și de managerii flotelor. Din acest motiv, este important să cunoaștem câteva măsuri de precauție de luat atunci când conducem un vehicul; mai întâi de toate pentru a garanta siguranța, dar să nu uităm că optimizarea performanțele anvelopelor duce la costuri mici de operare pentru companie.

De aceea este important ca anvelopele să fie întotdeauna în stare bună. Echipa tehnică a BKT a descoperit o serie de bune practici de adoptat pentru un stil de condus corect și conștient, care pune preț pe caracteristici. În plus, distribuitorii și experții BKT sunt în permanență disponibili cu sfaturi valoroase pentru fiecare client, bazate pe utilizarea specifică a anvelopelor.

ACȚIUNE PREVENTIVĂ: MONITORIZAȚI PRESIUNEA ANVELOPELOR

Mai presus de toate, înainte de a aborda o întrebare legată de stilul de condus, este important să reținem că monitorizarea regulată a valorilor presiunii anvelopelor este esențială. Dacă presiunea este prea mică sau, dimpotrivă, dacă este prea mare, aceasta nu are doar un impact negativ asupra consumului de carburant, ci prezintă și mai multe riscuri, cum ar fi deformarea carcasei și creșterea riscului potențial ca anvelopa să explodeze. Cel din urmă eveniment expune siguranța utilizatorului unui pericol deosebit de grav.

De aceea, BKT recomandă controale programate pentru verificarea presiunii din anvelope și pentru a avea certitudinea că se conduce întotdeauna la valorile recomandate. Chiar dacă vehiculul nu se deplasează, anvelopele sunt supuse uzurii din cauza presiunii exercitate de vehicul în jos. În acest caz, umflarea ușor în exces a anvelopelor, exclusiv în perioadele de repaus ale echipamentului, poate fi o măsură eficientă de limitare a dezumflării anvelopelor dacă vehiculul urmează să fie utilizat din nou.

EVITAȚI ACCELERAREA BRUSCĂ ȘI FRÂNAREA EXTREMĂ

O abordare a condusului caracterizată de frânarea extremă, de exemplu, are un impact negativ asupra durabilității unei anvelope. Într-adevăr, alunecarea între banda de rulare și suprafața drumului
din cauza frânării „răzuiește” anvelopele, ceea ce are ca rezultat uzarea mai rapidă. Acesta este motivul pentru care poate fi cu adevărat util să se utilizeze frâna de motor, adică reducerea treptelor de viteză și încetinirea vehiculului prin intermediul turației motorului.

Stilul de condus devine și mai important pentru siguranța rutieră dacă un tractor tractează o remorcă agricolă, în special în prezența sensurilor giratorii. Și există riscul ca greutatea încărcăturii să determine pierderea controlului de către șofer în cazul unei viteze prea mari sau a frânării extreme.

Dar și lovirea de trotuar a elementelor de protecție pentru pereții laterali duce la uzarea prematură a anvelopelor, pe lângă riscul major de apariție a perforărilor, conducând la o perioadă de repaus a vehiculului.

În concluzie, un comportament optim al anvelopei începe cu alegerea corectă a produsului potrivit. O anvelopă perfectă depinde, de fapt, de tipul de e chipament, greutate, aplicație, teren și obiceiurile de utilizare. Este o alegere importantă și, uneori, complexă. Aveți încredere în experții BKT și solicitați sfaturi, chiar și în legătură cu stilul de condus care să vă optimizeze investiția.

News

Recent Posts:

IVECO, nume de referință în industria vehiculelor comerciale, anunță deschiderea unui nou punct de vânzare și service în orașul Deva, alături de partenerul Dutch Truck Services. Alături de echipa IVECO Romania, Dutch Truck Services și AIC Services, la ceremonia de inaugura...


Citeste mai mult

Evenimentul unde se dezbat și analizează ultimele tendințe în administrarea eficienta a flotelor auto revine cu o noua ediție pe 19 septembrie, la Crowne Plaza Bucharest. Fleet Management Conference va aduce în prim-plan cele mai bune practici pentru creșterea performanțelor flotei...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, anunță livrarea cu succes a primului lot de 10 autobuze electrice ATP Bus către orașul Vișeu de Sus, marcând un moment important în angajamentul către o mobilitate urba...


Citeste mai mult

Podul suspendat de la Brăila, cel mai mare din România și cel mai mare de peste Dunăre, a intrat deja în topul celor mai lungi poduri din Europa, ocupând locul cinci cu o lungime totală de 1974 de metri și fiind al treilea pod suspendat după deschiderea centrală dintre pilon...


Citeste mai mult