Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Sandvik QJ241, solutie de pionierat pentru carierele mici si demolarile de constructii

Sandvik QJ241, solutie de pionierat pentru carierele mici si demolarile de constructii

Sandvik QJ241 este cel mai mic și mai compact concasor mobil cu fălci din gama, recunoscută pe plan mondial, de concasoare pe șenile de la Sandvik. QJ241 se dovedește extrem de productiv, iar caracteristicile sale revoluționare îl recomandă pentru aplicațiile ce necesită performanțe ridicate și costuri de operare reduse, din carierele mai mici sau din zonele cu demolări, oriunde spațiile de operare sunt limitate.

 

Compact și mobil, concasorul QJ241este echipat cu un sistem hidraulic pentru ridicarea și coborârea benzii principale, astfel încât, per ansamblu, se dovedește soluția ideală pentru demolare/ reciclare, dar este la fel de productiv și în aplicațiile de concasare a rocilor dure. Fălcile concasorului pot fi echipate cu 4 tipuri de blindaje, fiecare potrivit pentru aplicația dumneavoastraș printre aceste tipuri de blindaje se regăsește si celebrul profil „Optitooth” cu un continut de mangan de 18%. Este impetuos necesară alegerea corectă a blindajelor în funcție de aplicatie!

 

Caracteristici de importanță deosebită

- Comenzile sistemelor hidraulice sunt amplasate strategic și eficient, ele putând fi controlate de la nivelul solului, iar acest lucru conduce către un mod facil de realizare a mentenanței și oferă un mod ușor de manevrare.

- Sistemul de comandă și control este de tip PLC (Controler Logic Programabil) și are un monitor color care permite afișarea tuturor informațiilor cu privire la parametrii de funcționare ai mașinii și la starea tehnică a acesteia.

- Banda principală poate fi ridicată sau coborîtă prin intermediul comenzilor hidraulice pentru a crea spatiu suficient in aplicațiile de reciclare, spre exemplu pentru a putea descărca armăturile metalice.

- Construcția și dispunerea elementelor de pe utilaj este sub formă de tunel tocmai pentru a reduce riscul ca materialele din reciclări să rămână blocat în interiorul acestuia.

- Buncărul are deschidere mare, pereți ranforsate, extensii rabatabile hidraulic, iar alimentatorul are grătar «grizzly» și frecvențe variabile de vibrare.

- Sistemul de control al alimentatorului este unul îmbunătățit, cu senzor de nivel în camera de concasare, care va regla în mod automat cantitatea de material ce intră în concasor, iar concasorul va fi mentinut întotdeauna plin, oferind un flux de concasare neîntrerupt.

- Concasorul are si posibilitatea de reversare, o caracteristică absolut necesară in procesul de concasare a asfaltului sau atunci cand apar blocaje in camera de concasare.

- Fanta concasorului este ajustabila hidraulic, cu minim de efort; fanta poate fi ajustată chiar și în timp ce utilajul functioneaza, iar acest lucru conduce către o eficientizare și maximizare a producției

- Sistemul de acționare hidraulică permite concasorului să pornească sub sarcină, reducând la minimum timpul necesar repornirii utilajului.

- Utilizarea pe scară largă a conductelor din oțel asigură o disipare termică superioară și furnizează soluții de etanșare fără întreținere.

- Utilajul are montat un senzor de viteza pe banda principala, care opreste alimentatorul pentru a goli banda principala, daca se constata ca banda a incetinit si are o incarcare prea mare..

- QJ241 poate funcționa în cele mai ostile medii, cu temperatură ambientală de până la 500 C, fără a fi necesară schimbarea uleiului.

- Ventilatorul de răcire este reversibil, cu acționare hidraulică automată, iar suflarea radiatoarelor se transformă intr-o operație simplă.

- Datorită înălțimii mari de descărcare, sub banda principala se poate stoca o cantitate foarte mare de material.

- Printre dotările standard ale utilajului putem enumera: Alimentator vibrant - include barele grizzly în trepte, Banda pentru evacuarea sterilului, Buncăr de alimentare căptusit complet cu placi de uzură, Magnet pentru eliminarea materialelor feroase, Banda principala acoperită complet cu protecții împotriva prafului, Cutie pentru scule si alte accesorii, Turn de lumini, Protecții pentru tamburii de capăt ai benzilor, Placă pentru protejarea benzii, amplasată sub concasor, Gresare automată pentru falca mobilăși mecanismul de acționare al concasorului, Bare de stropire pentru suprimarea prafului, Pompă de apa acționata hidraulic, Senzor de nivel pentru monitorizarea camerei de concasare, Pompă electrica pentru alimentarea cu motorina, cu radiocomandă, Telecomanda cu radiocomandă pentru deplasarea utilajului.

- Pe concasorul QJ241 este integrat, tot din standard, sistemul de monitorizare de la distanță «My Fleet telematics», pentru supravegherea în timp real a utilajului (parametrii, ore de funcționare, locație, etc.).

 

Specificații tehnice generale ale concasorului cu fălci QJ241:

 

Buncăr alimentare

Tren rulare

Lățime

1.840 mm

Tip

Șenile

Lungime

3.770 mm

Lățime papuci

400 mm

Alimentator

Motor

Lățime

800 mm

Tip

CAT C7.1 Stage V

Lungime

3.580 mm

Putere

168 kW / 225 CP

Grătar «grizzly»

Rezervor Diesel

660 litri

Lungime grătar

1.260 mm

Rezervor ulei hidr.

660 litri

Distanța între bare

35 – 70 mm

Dimensiuni de transport

Concasor

Lungime

13.900 mm

Dimensiunea gurii de alimentare

1000 mm x 650 mm

Lățime

2.510 mm

Turație

312 rpm

Înălțime

3.220 mm

Fanta concasorului

50 – 130 mm

Masa operațională

34.282 kg

Banda principală

Performanțe

Lățime

800 mm

Dimens. max. alimentare

520 mm3

Înălțime descărcare

3.444 mm

Capacitate producție

până la 225 t/h

Pentru informatii detaliate cu privire la oferta echipamentelor Sandvik in Romania puteti consulta:

https://www.terra-world.com/ro/

News

Recent Posts:

Lipsa semiconductoarelor și cablajelor, livrările întârziate de materii prime și semifabricate, dar și costurile crescute ale energiei și combustibilului – determinate de blocajele globale din aprovizionare cauzate de pandemia mondială de coronavirus și de războiul din Ucra...


Citeste mai mult

Ultimii ani, dominați de pandemia de Covid-19, au redus foarte mult interacțiunea directă dintre producători și cumpărători în toate sectoarele economiei. De asemenea, contextul economic actual și transformările prin care trece economia națională, cea europeană, dar și globală, f...


Citeste mai mult

Primul târg din țară destinat domeniilor schiabile din România a avut loc în acest weekend la Cheile Grădiștei Resort, în județul Brașov. Carpathian Mountain Fair a reunit peste 30 de expozanți din mai multe țări europene precum și reprezentanți ai unor domenii sch...


Citeste mai mult

Cefin Trucks a organizat o nouă ediție a evenimentului Camion Fest, întâlnirea tradițională a tuturor celor interesați de oferte speciale pentru achiziție/trade-in a vehiculelor comerciale rulate; Cefin Trucks anunță dezvoltarea unei noi divizii de camioane Ford Trucks rulate, M...


Citeste mai mult