Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Sandvik QJ241, solutie de pionierat pentru carierele mici si demolarile de constructii

Sandvik QJ241, solutie de pionierat pentru carierele mici si demolarile de constructii

Sandvik QJ241 este cel mai mic și mai compact concasor mobil cu fălci din gama, recunoscută pe plan mondial, de concasoare pe șenile de la Sandvik. QJ241 se dovedește extrem de productiv, iar caracteristicile sale revoluționare îl recomandă pentru aplicațiile ce necesită performanțe ridicate și costuri de operare reduse, din carierele mai mici sau din zonele cu demolări, oriunde spațiile de operare sunt limitate.

 

Compact și mobil, concasorul QJ241este echipat cu un sistem hidraulic pentru ridicarea și coborârea benzii principale, astfel încât, per ansamblu, se dovedește soluția ideală pentru demolare/ reciclare, dar este la fel de productiv și în aplicațiile de concasare a rocilor dure. Fălcile concasorului pot fi echipate cu 4 tipuri de blindaje, fiecare potrivit pentru aplicația dumneavoastraș printre aceste tipuri de blindaje se regăsește si celebrul profil „Optitooth” cu un continut de mangan de 18%. Este impetuos necesară alegerea corectă a blindajelor în funcție de aplicatie!

 

Caracteristici de importanță deosebită

- Comenzile sistemelor hidraulice sunt amplasate strategic și eficient, ele putând fi controlate de la nivelul solului, iar acest lucru conduce către un mod facil de realizare a mentenanței și oferă un mod ușor de manevrare.

- Sistemul de comandă și control este de tip PLC (Controler Logic Programabil) și are un monitor color care permite afișarea tuturor informațiilor cu privire la parametrii de funcționare ai mașinii și la starea tehnică a acesteia.

- Banda principală poate fi ridicată sau coborîtă prin intermediul comenzilor hidraulice pentru a crea spatiu suficient in aplicațiile de reciclare, spre exemplu pentru a putea descărca armăturile metalice.

- Construcția și dispunerea elementelor de pe utilaj este sub formă de tunel tocmai pentru a reduce riscul ca materialele din reciclări să rămână blocat în interiorul acestuia.

- Buncărul are deschidere mare, pereți ranforsate, extensii rabatabile hidraulic, iar alimentatorul are grătar «grizzly» și frecvențe variabile de vibrare.

- Sistemul de control al alimentatorului este unul îmbunătățit, cu senzor de nivel în camera de concasare, care va regla în mod automat cantitatea de material ce intră în concasor, iar concasorul va fi mentinut întotdeauna plin, oferind un flux de concasare neîntrerupt.

- Concasorul are si posibilitatea de reversare, o caracteristică absolut necesară in procesul de concasare a asfaltului sau atunci cand apar blocaje in camera de concasare.

- Fanta concasorului este ajustabila hidraulic, cu minim de efort; fanta poate fi ajustată chiar și în timp ce utilajul functioneaza, iar acest lucru conduce către o eficientizare și maximizare a producției

- Sistemul de acționare hidraulică permite concasorului să pornească sub sarcină, reducând la minimum timpul necesar repornirii utilajului.

- Utilizarea pe scară largă a conductelor din oțel asigură o disipare termică superioară și furnizează soluții de etanșare fără întreținere.

- Utilajul are montat un senzor de viteza pe banda principala, care opreste alimentatorul pentru a goli banda principala, daca se constata ca banda a incetinit si are o incarcare prea mare..

- QJ241 poate funcționa în cele mai ostile medii, cu temperatură ambientală de până la 500 C, fără a fi necesară schimbarea uleiului.

- Ventilatorul de răcire este reversibil, cu acționare hidraulică automată, iar suflarea radiatoarelor se transformă intr-o operație simplă.

- Datorită înălțimii mari de descărcare, sub banda principala se poate stoca o cantitate foarte mare de material.

- Printre dotările standard ale utilajului putem enumera: Alimentator vibrant - include barele grizzly în trepte, Banda pentru evacuarea sterilului, Buncăr de alimentare căptusit complet cu placi de uzură, Magnet pentru eliminarea materialelor feroase, Banda principala acoperită complet cu protecții împotriva prafului, Cutie pentru scule si alte accesorii, Turn de lumini, Protecții pentru tamburii de capăt ai benzilor, Placă pentru protejarea benzii, amplasată sub concasor, Gresare automată pentru falca mobilăși mecanismul de acționare al concasorului, Bare de stropire pentru suprimarea prafului, Pompă de apa acționata hidraulic, Senzor de nivel pentru monitorizarea camerei de concasare, Pompă electrica pentru alimentarea cu motorina, cu radiocomandă, Telecomanda cu radiocomandă pentru deplasarea utilajului.

- Pe concasorul QJ241 este integrat, tot din standard, sistemul de monitorizare de la distanță «My Fleet telematics», pentru supravegherea în timp real a utilajului (parametrii, ore de funcționare, locație, etc.).

 

Specificații tehnice generale ale concasorului cu fălci QJ241:

 

Buncăr alimentare

Tren rulare

Lățime

1.840 mm

Tip

Șenile

Lungime

3.770 mm

Lățime papuci

400 mm

Alimentator

Motor

Lățime

800 mm

Tip

CAT C7.1 Stage V

Lungime

3.580 mm

Putere

168 kW / 225 CP

Grătar «grizzly»

Rezervor Diesel

660 litri

Lungime grătar

1.260 mm

Rezervor ulei hidr.

660 litri

Distanța între bare

35 – 70 mm

Dimensiuni de transport

Concasor

Lungime

13.900 mm

Dimensiunea gurii de alimentare

1000 mm x 650 mm

Lățime

2.510 mm

Turație

312 rpm

Înălțime

3.220 mm

Fanta concasorului

50 – 130 mm

Masa operațională

34.282 kg

Banda principală

Performanțe

Lățime

800 mm

Dimens. max. alimentare

520 mm3

Înălțime descărcare

3.444 mm

Capacitate producție

până la 225 t/h

Pentru informatii detaliate cu privire la oferta echipamentelor Sandvik in Romania puteti consulta:

https://www.terra-world.com/ro/

News

Recent Posts:

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania și CTE Solution Utilaje Specializate finalizează luna aceasta livrarea primei tranșe de 45 de vehicule multifuncționale Mercedes-Benz Unimog U423, alocate anului 2021,din cele 135 de vehicule contractate de Compania Națională de Administrare a Infrastru...


Citeste mai mult

Suntem mereu atenți la inovațiile tehnologice și cele mai noi tendințe, însă este deja un fapt cert că avansul tehnologic este extrem de mare, și pare că suntem luați cu asalt. Totul se electrifică, trebuie să fie cu 0 emisii, chiar la jumătatea lunii iulie Comisia Europeană a pub...


Citeste mai mult

Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteză București - Alexandria” l Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru proiectul „Drum Expres Cluj - Dej” l C.N.A.I.R. S.A. a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția legăturii dintre Oradea și ...


Citeste mai mult

La sfîrșitul lunii iunie 2021 s-au încheiat testele pentru blindajele THOR produse de Element pentru concasorul conic model KSD 1750. Testele au fost realizate într-o carieră din Siberia unde se procesează un material foarte abraziv - albitofir. În ciuda condițiilor difi...


Citeste mai mult