Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

Sandvik lanseaza urmatoare generatie de concasoare rotative cu con din «Seria 2»

Sandvik lanseaza urmatoare generatie de concasoare rotative cu con din «Seria 2»

La mijlocul lunii ianuarie, compania suedeza „Sandvik Mobile Crushers and Screens” si-a prezentat noua sa oferta de produse modernizate din «Seria 2» odata cu lansarea noului concasor cu con mobil QS332.

Avand la baza un program de dezvoltare a produselor in desfasurare, Sandvik a anuntat la inceputul acestui an introducerea in fabricatie a unui nou produs, concasorul rotativ cu con  QS332. Noul concasor mobil Sandvik QS332 este un produs modernizat, care are la baza concasorul mobil QH332 Hydronic, recent lansat si el, la care s-au adus numeroase imbunatatiri menite a. QS 332  inglobeaza numeroase imbunatatiri menite a optimiza functionarea, eficienta si usurinta in intretinere. Proiectat pentru flexibilitate si usurinta in functionare, acest nou concasor conic ofera o solutie tehnica de concasare secundara, compacta si de inalta calitate.

Concasorul QS332 a fost conceput pentru a raspunde cerintelor celor mai exigenti producatori de agregate. Integrand in constructia lui renumitul concasor rotativ cu con Sandvik CS430, el atinge niveluri ridicate de productie, putand fi alimentat cu roci cu dimensiuni cu pana la 90% mai mari decat accepta concasoarele cu con standard actuale (pana la 360 mm). Aceasta caracteristica aduce beneficii clientilor, deoarece la asigura o productivitate imbunatatita in aplicatii de tip 1, concasare sau concasare primara a pietrisului.

Concasare si sortare intr-o singura unitate
Unul dintre avantajele de neegalat ale acestui model este capacitatea sa de adaptare rapida pentru functionarea in configuratii deschise sau inchise. Aceasta posibilitate tehnica este realizabila prin intermediul unui nou sistem modular optional de ciur suspendat cu doua etaje DDHS (Double Deck Hanging Screen), un modul independent de site de finisare, care poate fi adaugat sau scos din instalatie in mai putin de 30 de minute, fara a fi necesara folosirea unor echipamente de ridicare pe santier.

Ciurul suspendat cu doua etaje permite instalatiei sa sorteze doua produse si, in acelasi timp, poate retrimite produsele supradimensionate pe o banda transportoare in buncarul de alimentare, pentru o noua prelucrare.

O alta caracteristica unica a sistemelor Sandvik QS332 & DDHS este faptul ca dispun de un sistem de reglaj, aflat in etapa de brevetare, care permite reconfigurarea rapida a ciurului pentru un singur produs finit sau pentru doua produse finite, in functie de cerintele de moment ale clientilor.

Banda transportoare, supradimensionata, poate fi rotita hidraulic pentru a permite stocarea materialului (900), pana la trei produse maximum pe sol, sau evacuarea lui (1800). partea din spate a benzii transportoare poate fi ridicata hidraulic pentru a mari garda la sol pe perioada transportului si la incarcarea sau descarcarea de pe vehiculul de transport.

Concasorul rotativ cu con CS430, lider de piata in clasa sa
Robustul concasor cu con CS430 este inima acestei tehnologii de varf. El este echipat cu un sistem hidraulic automat de reglare, Hydroset™ CSS (Closed Side Setting), care nu numai ca optimizeaza productia, producand in mod constant agregate de aceeasi calitate, dar, in acelasi timp, asigura controlul uzurii stratului de captuseala, facilitand astfel planificarea inlocuirii captuselii si minimizand timpii de intreruperea productiei. Concasorul cu con CS430 ofera posibilitatea de alege intre trei mantale de concasare si patru optiuni de rotire excentrica, variind de la 16 mm pana la 30 mm, realizabile cu aceeasi bucsa excentrica. Toate acestea ofera o flexibilitate inegalabila in ceea ce priveste plaja de reglare CSS (de la 19 mm pana la 51 mm), productia de agregate si dimensiunile lor.

Concasorul cu con Sandvik CS430 se caracterizeaza prin capacitatea mare de alimentare si capacitate mare de productie raportata la dimensiunile agregatelor (344 t/h), dovedindu-se a fi o optiune adaptabila si deosebit de eficienta pentru mai multe aplicatii. Sistemul de control Automatic Setting Regulation (ASRi™) adapteaza automat concasorul la condtiile de alimentare, permitand gestionarea performantelor in timp real si exploatarea permanent la un nivel optim, astfel incat in mod constant sa se obtina rezultate excelente de calitate.

Avand un sasiu principal monocorp, echipamentul se dovedeste robust si durabil, ceea ce inseamna mai putina intretinere pe timp indelungat. Sandvik CS430 poate ramane productiv si eficient pentru o lunga perioada de timp, ceea ce mareste rentabilitatea investitiei.

Caracteristici de varf la nivel mondial
Printre caracteristicile lui QS332, iese in evidenta durabilitatea, datorata constructiei sasiului din grinzi solide in «I», cat si benzii transportoare robuste, cu pozitionare hidraulica. Optional buncarul de alimentare este prevazut cu elemente de acoperire rezistente la uzura si extensii de pereti laterali si spate, cu actionare hidraulica. Un detector de metale de tip «up and over» asigura cea mai buna protectie a conului concasorului contra materialelor metalice aruncate accidental in buncarul de alimentare.

Sistem telematic pentru flota de masini
Concasorul QS322 este oferit cu sistemul de supraveghere de la distanta „My Fleet”. Acest sistem a fost dezvoltat pentru a sprijini clientii sa cunoasca exact cum este utilizat echipamentul. Prin colectarea si monitorizarea precisa a unei game largi de parametri, acest sistem faciliteaza elaborarea unei prognoze precise a procesului de productie, garantand exploatarea optima a masinilor si maximizand rentabilitatea investitiei.

Principalele caracteristici ale concasorului rotativ cu con  QS332
- Ciur suspendat, disponibil optional, pentru recirculare si stocare, atunci cand se produc doua produse. Acesta este complet detasabil, fara sa fie necesara utilizarea unui echipament de ridicare suplimentr.
- Capacitate buncar alimentare, 5 mc (6,5 mc cu extensii de pereti).
-  Este unul dintre cele mai adaptabile concasoare cu con de pe piata, existand posibilitatea de a alege intre trei camere de concasare diferite si o varietate de reglaje a bucsei excentrice.
- Sistemul de supraveghere de la distanta „My Fleet” este furnizat ca echipare standard, pentru a monitoriza de la distanta in timp real functionarea instalatiei, orele de functionare, locatia, etc., cu scopul de a optimiza exploatarea echipamentului.
- Senzor de nivel automat, instalat deasupra camerei de concasare, pentru a controla viteza de alimentare cu materie prima, astfel incat interventia operatorului se fie redusa la minim in timpul procesului de productie, care trebuie sa se desfasoare continuu la capacitate maxima si calitate inalta.
- Camera video cu vizibilitate asupra camerei de concasare, pentru observare de la sol a procesului de concasare.
- Integrarea sistemului de reglaj Hydroset™ CSS, pentru optimizarea productiei si pentru controlul uzurii stratului de captuseala.
- Design revizuit „New Look” al sasiului, pentru un plus de durabilitate.
- Motoare diesel conforme cerintelor privind emisiile de gaze poluante,  CAT C9 cu turatie fixa (UE Stage IIIA, 279 kW, doar pentru Europa) sau CAT C9.3 (UE Stage IV/US EPA Tier 4F, 261 kW), cu ambreiaj heavy-duty umed si antrenare directa, pentru maximum de putere livrata si randament energetic optim.

Machinery

Recent Posts:

Alegerea unui tocător de crengi nu este o sarcină ușoară, mai ales pentru că oferta este destul de vastă în acest sector. Trebuie să luați în calcul forța și viteza de tocare a materialului lemnos, ușurința în operare și rezistența la uzură. Forst este un tocător de...


Citeste mai mult

Excavatoarele CASE au fost întotdeauna foarte apreciate pentru fiabilitatea lor excelentă, cea mai bună potrivire din sector între viteză și controlabilitate, confort optim și consum foarte scăzut de combustibil. Lansate în UE la începutul lunii martie 2023 și în...


Citeste mai mult

Stewart Gregory, director comercial la compania FAUN-Zoeller (FZ UK), prezintă argumentele pro pentru echipamentul Rotopress. Din interviurile revistei britanice LAPV (Local Authority Plant & Vehicles).Text: Ing. Valeriu BEZDEDEANUEchipamentul Rotopress de colectare a deșeurilor produs de comp...


Citeste mai mult

Toți antreprenorii doresc să-și maximizeze profiturile într-un mod durabil. Pentru producătorii de agregate, provocarea cheie este de a minimiza cheltuielile și de a maximiza producția la cel mai mic cost posibil pe tona de agregate produsă. Dar care sunt toate aceste provocări de prod...


Citeste mai mult