Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

Secretul din spatele Licitației COLOSUS și de ce licitația este modalitatea de achiziție a viitorului pentru utilaje second hand - Interviu cu fondatorul COLOSUS, Ruben Marian

Secretul din spatele Licitației COLOSUS și de ce licitația este modalitatea de achiziție a viitorului pentru utilaje second hand - Interviu cu fondatorul COLOSUS, Ruben Marian

Mediul de afaceri s-a schimbat radical în ultimul an și inovarea a devenit cuvântul de ordine. Companii din întreaga lume cad pe capete, pentru că nu s-au reinventat la timp și au pierdut trenul digitalizării. Da, o mare parte a activității noastre de zi cu zi s-a mutat în mediul online, iar cine nu s-a adaptat la noua stare de fapt s-a văzut nevoit să pună lacăt pe afacerea sa.


Se spune că vizionarii vor moșteni lumea. Ei bine, Ruben Marian, fondatorul Licitațiilor COLOSUS, este un vizionar. În urmă cu 3 ani, Ruben a pus bazele primei platforme românești de vânzare publică a utilajelor în mediul online. Licitațiile COLOSUS sunt cea mai rapidă cale de a vinde un echipament agricol sau de construcții, la cel mai bun preț de pe piață. Dar mai multe despre acest concept de succes ne spune chiar Ruben Marian, fondatorul companiei, într-un interviu exclusiv.

Ruben, cum au luat naștere Licitațiile COLOSUS și care este secretul reușitei?

Consider că inovarea și digitalizarea au fost întotdeauna cheia succesului pentru orice companie care caută să se dezvolte constant. Nu doar în această perioadă tulbure pe care o traversăm. Am pornit de la ideea că trebuie să le oferim clienților noștri soluții. Soluții pentru a vinde mai rapid un utilaj second-hand și soluții pentru a achiziționa echipamente fiabile la un preț corect.
Sunt, totodată, fondatorul și CEO-ul UTILBEN, companie cu peste 14 ani de experiență în comercializarea de utilaje fiabile. Grație reputației organizației pe care o conduc, am reușit să închei un parteneriat de afaceri cu Rick Albin, fondatorul Caterpillar Auctions. Alături de o echipă de experți din Statele Unite ale Americii, am creat Licitațiile COLOSUS, prima platformă românească dedicată tranzacționării de echipamente agricole și de construcții pe sistemul unei vânzări publice. Totul, în mediul online.
Licitațiile COLOSUS au plecat de la nevoia proprietarilor de utilaje de a-și vinde stocul de echipamente agricole sau de construcții rapid. Practic, nu existau soluții viabile care să ofere acest serviciu. Licitația este, totodată, răspunsul perfect pentru cei care caută un utilaj fiabil, la un preț bun. La COLOSUS, cererea întâlnește oferta, în cel mai eficient mod cu putință.

Cu ce schimbă Licitațiile COLOSUS regulile jocului?

Industria s-a maturizat mult în ultimii ani. Oamenii de afaceri din domeniul utilajelor nu mai sunt la prima achiziție, ca acum 20-30 de ani. Clienții apelează, de cele mai multe ori, la sistemul buy-back atunci când vor să își cumpere un echipament nou. Dealerii trebuie să se adapteze cerințelor pieței și se confruntă cu aglomerarea utilajelor pe stoc, utilaje second-hand pe care le vând tot mai greu. Licitațiile COLOSUS schimbă tocmai acest statu-quo și vine în ajutorul posesorilor de echipamente second-hand, dar și a celor care au nevoie de acestea.
Licitațiile COLOSUS sunt un liant între vânzător și cumpărător. Proprietarii de utilaje nu vor să își piardă timpul cu listarea produselor pe tot felul de site-uri, iar cumpărătorii vor să găsească echipamentul dorit cât mai rapid și la un preț cât mai aproape de adevăr. Adică, de suma pe care sunt dispuși să o plătească. Din nou, licitațiile sunt cel mai bun răspuns. COLOSUS face ca procesul de vânzare-cumpărare să fie unul simplu și rapid. Pe platforma www.colosus.ro, ai acces la utilaje și atașamente unice, iar tot ce trebuie să faci este să te înscrii și să participi la licitația online.

Ruben, spune-ne 3 avantaje de necontestat ale Licitațiilor COLOSUS.

Oportunități unice. Asta înseamnă că doar în cadrul Licitațiilor COLOSUS vei găsi utilaje și atașamente noi și second-hand la prețul stabilit de tine. Cumpărătorul decide suma maximă pe care vrea să o plătească pentru un produs și, dacă oferta o bate pe cea a competitorilor, este declarat câștigător! În plus, multe dintre echipamentele agricole și de construcții listate pe www.colosus.ro au prețul de pornire zero sau nu au un preț rezervat.
Achiziție online. Întreaga tranzacție se desfășoară online, facil și la îndemâna oricui. Fiecare utilaj este inspectat de tehnicieni cu experiență și este descris pe larg în pagina de prezentare. De la poze și videoclipuri, la informații utile și specificații tehnice. Totul, la un click distanță.
Garanția calității. Acest avantaj este poate cel mai important, pentru că înseamnă o achiziție fără riscuri. Dacă, prin absurd, utilajul nu corespunde cu descrierea de pe site, cumpărătorul își primește banii înapoi. Toate produsele listate pe www.colosus.ro sunt în stare bună de funcționare, iar unele sunt însoțite chiar de garanție extinsă.

De ce sunt Licitațiile COLOSUS atât de eficiente?

COLOSUS este o licitație ON-Live. Asta înseamnă că vânzarea publică se desfășoară online, într-un anumit interval de timp. Este cea mai eficientă metodă de a cumpăra și de a vinde utilaje pentru că beneficiază de avantajele digitalizării. Licitarea se face de pe smartphone, tabletă sau laptop, de oriunde te-ai afla. Pe www.colosus.ro se află toate informațiile de care are nevoie un client pentru a cumpăra un utilaj. Iar licitația are loc pe o platformă specializată și în deplină siguranță.
Licitațiile COLOSUS au produs rezultate care vorbesc de la sine. Cu toate că este un concept relativ nou în România, acela de a cumpăra utilaje prin licitație, aportul companiei UTILBEN a fost determinant. Peste 2.000 de clienți mulțumiți și cea mai mare platformă specializată în utilaje din România, cu peste 30.000 de produse, respectiv www.utilben.ro.
În doar 2 ani, au avut loc 10 Licitații COLOSUS, cu peste 300 de utilaje și atașamente listate. Peste 200.000 de persoane au vizitat platforma www.colosus.ro, iar peste 1.200 de companii au încredere în noi și și-au creat un cont online.

Ruben, cum arată viitorul Licitațiilor COLOSUS?

Chiar dacă rezultatele ne-au surprins plăcut chiar și pe noi, nu ne oprim aici! Industria utilajelor este într-o continuă dinamică și ne place să credem că și noi am contribuit la această schimbare în bine. COLOSUS va profita la maximum de avantajele digitalizării, dezvoltării tehnologice și inovării, pentru a le oferi clienților noștri cele mai bune soluții perfect adaptate nevoilor lor.
La COLOSUS, planurile noastre sunt întotdeauna colosale! Vrem să ne extindem și să ne întărim echipa cu oameni capabili și integri. Pentru anul 2021, ne-am propus să organizăm licitații de peste 5 milioane de euro, așa că avem nevoie de cel mai important activ pe care îl deține o companie: oameni valoroși.
În încheiere, vă dau un pont! Pe www.colosus.ro, este în plină desfășurare Licitația Utilajelor de Construcții, o licitație unică de echipamente și atașamente numai bune pentru dezvoltarea unui business de succes. Licitația se încheie în data de 20 noiembrie, la ora 17:00, așa că vă invităm să prindeți cele mai bune oferte de utilaje, doar pe www.colosus.ro, iar cel mai bun să câștige!

Industry

Recent Posts:

Vizita la cursele din seria Superbike de pe circuitul de la Imola a reprezentat și o oportunitate de a discuta cu reprezentanții Prometeon despre evenimentul în sine, precum și despre experiența lor de până acum pe piața anvelopelor pentru vehicule comerciale și despre planurile p...


Citeste mai mult

Actuala criză a energiei a făcut ca valoarea costului de producție în parcurile eoliene, de 245 - 320 lei/MWh, să fie profitabil și fără subvenții pentru energii regenerabile de la Guvern. La ora actuală, prețul orar al energiei vândute pe piața spot este în creștere ac...


Citeste mai mult

La Skanska, una dintre cele mai mari companii de construcții din țările nordice, au început să sosească primele dintre cele patru noi instalații de foraj frontal pe roți de la Epiroc - un model Boomer E20 S și trei modele Boomer XE3. Dispunând de caracteristici funcționale avans...


Citeste mai mult

Epiroc joacă un rol esențial în îmbunătățirea serviciilor de foraj din Cehia. Compania Explosia duce performanța și sustenabilitatea forajului la un alt nivel în carierele din Republica Cehă.Cu câțiva ani în urmă, divizia Fospol a companiei cehe Explosia A.S. ...


Citeste mai mult