Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Sectorul construcțiilor, exclus din „noul lockdown european”

Sectorul construcțiilor, exclus din „noul lockdown european”

„Lockdown”, acum cel mai folosit și de temut cuvânt în Europa, fie că este total sau parțial, reprezintă răspunsul a multor țări la cazurile în creștere de Covid-19, forțând milioane de oameni să rămână din nou în casă în efortul de a stopa răspândirea virusului. Alte regiuni ale lumii, inclusiv America de Nord, India și Brazilia, sunt în prezent mai puțin restrictive.

În Marea Britanie, o nouă nouă serie de restricții majore au intrat în vigoare de la 5 noiembrie, urmând a fi ridicate la 2 decembrie. Conform acestor restricții, toată lumea din Anglia trebuie să rămână în casă, cu puține excepții: educație, muncă (dacă nu este posibilă tele-munca), exerciții fizice și recreere în aer liber, consult medical și situații de urgență, aprovizionare cu alimente și produse esențiale sau îngrijurarea persoanelor vulnerabile (abordarea restricțiilor se face diferit în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord).

Adresându-se națiunii înainte de impunerea „lockdown-ului”, prim-ministrul Boris Johnson a spus că sectorul construcțiilor ar trebuii să funcționeze în noua perioadă de restricții. „Virusul se răspândește acum mai repede decât în cel mai rău scenariu rezonabil prezentat de consilierii noștri științifici (...) așa că este momentul să acționăm, deoarece nu există nici o altă alternativă” - spunea prim-ministru. „Ar trebui să rămână deschise locurile de muncă unde oamenii nu pot lucra de acasă, de exemplu în sectoarele construcțiilor și producției industriale.”

La fel ca în Marea Britanie, în toate celelalte țări din Europa în care s-a reintrodus carantina totală sau parțială, sectorul construcțiilor este considerat un sector esențial care trebuie să funcționeze în continuare.

În Germania restricțiile au intrat în vigoare la 2 noiembrie și vor dura până la sfârșitul lunii. Barurile, puburile, sălile de sport și cinematografele sunt închise, în timp ce restaurantele rămân deschise doar pentru servirea de mâncare.

La 29 octombrie, președintele Franței Emmanuel Macron a declarat națiunii că noul val de Covid-19 a copleșit Franța și că este necesară instituirea din nou a carantinei la nivel național, începând cu 30 octombrie, până cel puțin la 1 decembrie. În Franța oamenii pot merge la serviciu - dar este recomandat să lucreze de acasă dacă este posibil, se pot deplasa pentru cumpărarea de produse esențiale, pentru consultații sau urgențe medicale, dar și pentru exerciții fizice, însă doar pentru o oră pe zi. Deplasările nu se pot face la mai mult de 1 km de casă și obligatoriu trebuie prezentată o declarație pe proprie răspundere, la un eventual control.

Belgia este a doua țară europeană care a impus carantina totală, după Franța. Perioada va dura o lună și jumătate. Toate serviciile și activitățile neesențiale s-au închis. Interdicția de a circula noaptea era deja în vigoare.

Cehia și Irlanda au revenit la măsurile dure din perioada carantinei totale din primăvară, măsuri care vor fi aplicate până la Crăciun. Circulația pe timpul nopții este restricționată, dar în Irlanda școlile și creșele nu vor fi închise.

Italia a intrat în „lockdown” începând cu 2 noiembrie, până pe 3 decembrie. Restricțiile sunt diferențiate pe regiuni, în funcție de amploarea răspândirii coronavirusului: regiuni roșii, portocalii și galbene. Cele mai dure măsuri sunt în regiunile roșii, unde este instituită carantină totală. În toată Italia nu se mai poate ieși din casă după ora 22:00.

Între timp, în Spania este deja declarată stare de urgență sanitară, care va dura până pe 9 mai 2021. Măsura este însoțită de interzicerea circulației pe timpul nopții, între orele 23:00 și 6:00.

Alte țări precum Grecia, Austria, Portugalia, Olanda și România au anunțat pentru întreaga lună noiembrie un „lockdown” parțial pentru combaterea celui de al doilea val de Covid-19, cu restricții de circulație pe timpul nopții.


Foto Asociația Pro Infrastructură: Autostrada Comarnic-Brașov, sectorul Râșnov-Cristian

News

Recent Posts:

Primul târg din țară destinat domeniilor schiabile din România a avut loc în acest weekend la Cheile Grădiștei Resort, în județul Brașov. Carpathian Mountain Fair a reunit peste 30 de expozanți din mai multe țări europene precum și reprezentanți ai unor domenii sch...


Citeste mai mult

Cefin Trucks a organizat o nouă ediție a evenimentului Camion Fest, întâlnirea tradițională a tuturor celor interesați de oferte speciale pentru achiziție/trade-in a vehiculelor comerciale rulate; Cefin Trucks anunță dezvoltarea unei noi divizii de camioane Ford Trucks rulate, M...


Citeste mai mult

Anul 2019 apare, privit retrospectiv, de o normalitate ieşită din comun comparativ cu ceea ce a urmat de la începutul lui 2020 încoace. Să comparăm acum 2020 cu 2021, dar să şi raportăm începutul lui 2022 la ultimii 2 ani, pare total nepotrivit şi disproporţionat. În...


Citeste mai mult

Anul 2019 apare, privit retrospectiv, de o normalitate ieşită din comun comparativ cu ceea ce a urmat de la începutul lui 2020 și p ână acum. Să comparăm acum 2020 cu 2021, dar să şi raportăm începutul lui 2022 la ultimii 2 ani, pare total nepotrivit şi disproporţionat. ...


Citeste mai mult