Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

Standuri autoportante pentru grinzi prefabricate din beton: Secţiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș - Autostrada Sibiu – Pitești

Standuri autoportante pentru grinzi prefabricate din beton: Secţiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș - Autostrada Sibiu – Pitești

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.

Sediul PORR Construct S.R.L.(România) este în București, având o a doua sucursală în Timișoara. Compania se ocupă în principal de construcții de clădiri, infrastructuri și inginerie civilă. În calitate de furnizor plurivalent de servicii, compania oferă soluții end-to-end, de la proiectare până la realizare, având în palmares atât proiecte de construcție la scară mică, cât și proiecte de mare avergură.

Înființată în 2004, PORR Construct S.R.L. oferă servicii în toată România, fiind o piață de importanță semnificativă pentru grup. Valorificând experiența Grupului PORR, o companie europeană de construcții importantă cu 150 de ani de experiență și tehnologie de ultimă oră, compania se concentrează în primul rând pe construcțiile de infrastructură și inginerie civilă. Printre proiectele de construcție putem enumera birouri, zone industriale, hoteluri și infrastructură.

În inginerie civilă întreprind diverse proiecte, inclusiv infrastructură la scară largă, cum ar fi drumuri, poduri, galerii, autostrăzi, căi ferate, infrastructură locală, sistemele de canalizare și rețelele de distribuție a apei. Mai mult, sunt specializați în executarea de proiecte unice, cum ar fi depozite de deșeuri, stații de tratare a deșeurilor, inițiative privind protecția mediului, eforturi de reabilitare a cladirilor și construcții de infrastructuri aeroportuare.


La jumătatea anului 2023, PORR Construct S.R.L. a inițiat colaborarea cu Bianchi Casseforme S.r.l. prin dealerul local Gabor Concrete SRL, exprimându-și interesul pentru achiziționarea a două linii de producție de grinzi pretensionate în scopul de a-și extinde portofoliul de produse. Livrarea a cuprins:

Standuri complete autoportante:
Două structuri auto-portante, cu o lungime utilă de 91 m și cu o capacitate de 1200 de tone fiecare. Sunt realizate din grinzi portante longitudinale, prevăzute cu culee amplasate la fiecare capăt, concepute pentru a ancora toroanele într-un model standard de grilă regulară de 50x50 mm, atât capetele fixe, cât și capetele de detensionare. Detensionarea se realizează prin intermediul unor cilindri hidraulici cu cursa de 300 mm.

1) Bază hidraulică de turnare
Fiecare linie de pre-tensionare încorporează în structură o bază hidraulică de turnare cu lungimea utilă de 90 m, proiectat pentru deschiderea și închiderea cofrajelor laterale în timpul ciclului de producție fără utilizarea unui sistem de ridicare a acestora. Un blocaj mecanic permite blocarea în poziție a lateralelor în faza de turnare, lateralele fiind echipate cu pasarelă de-a lungul liniei pe ambele părți. Baza de turnare hidraulică permite realizarea elementelor cu o lățime utilă de la 40 la 100 cm. Mișcarea lateralelor este controlată prin sistem hidraulic propriu.

2) Fund de turnare
Fund de turnare cu lungimea de 90 m și lățimea de 48 cm, complete cu garnituri armate pentru etanșarea perfectă a lateralelor.

3) Cofraje laterale modulare
Setul de cofraje laterale pentru producția grinzilor de tip ‘’I’’ este modular în lungime, de la 32,55 m la 41,30 m și în înălțime de la 160 la 180 cm, cu posibilitatea în viitor de a realiza grinzi până la 210 cm. Pentru a permite reglarea în înălțime, cofrajele laterale au în compoziția lor secțiuni cu înălțimi de 200 mm. Fiecare cofraj este echipat cu vibratoare electrice pentru compactarea betonul, controlate prin intermediul unui convertizor de frecvență.

Deasemenea, a fost furnizat sistemul de încălzire pentru producerea elementelor precomprimate de calitate și în perioadele reci ale anului. Controlarea temperaturii în procesul de maturare a elementelor este realizat cu ajutorul sondelor de temperatură care măsoară în timp real temperatura în timpul maturării.
Cofrajele laterale conțin radiatoare de caldură lamelare și protecție cu material izolant pentru a împiedica pierderea de căldură.

Procesul de încălzire se realizează cu aburi produși de o centrală termică complet automatizată.

Masa Fixă pentru producția de Predale
Masă fixă pentru producerea predalelor prefabricate de dimensiuni 2,50 m lățime x 70 m lungime, compusă dintr-o laterală reglabilă în înălțime de la 8 cm la 30 cm lungime și cu o lungime de 70 m, fixată la masă prin balamale cu deschidere mecanică și pozționată pe o serie de suporturi anti-vibrații din neopren. Pentru a permite producția acestor plăci, a fost livrat sistemul Light shuttering marca Bianchi cu dimensiunile 250x350 mm - 3 m lungime și 250x350 mm - 1m, un total de 48 Magneti Bianchi 2000 kg, 55 Separatoare 2,5 m lungime x 8 cm înălțime, 20 Separatoare 1,84 m lungime x 10 cm înălțime și 24 Vibratoare electrice.

Echipamente pentru transportul și distribuția betonului
Două echipamente mobile Speedy pentru distribuția betonului, marca Bianchi, fiecare cu o capacitate de 3 m³. Descărcarea betonului are loc printr-un transportor de tip șnec cu braț rotativ, protejat cu un capac superior rabatabil și o placă interioară anti-abraziune. Ridicarea grupului șnec/bucăr până la un unghi de înclinare de 16° permite turnarea până la o înălțime de aproximativ 3.500 mm. Cabina utilajului este izolată la interior cu panouri fonoabsorbante, dispune de un acoperiș care protejează operatorul împotriva riscurilor de revărsare a betonului, și este predispusă cu o unitate de ventilație internă reglabilă și o fereastră glisantă pe partea dreaptă. Cele două utilaje Speedy sunt propulsate de un motor diesel ecologic cu consum redus de combustibil și diminuarea zgomotului.

Benă de turnare 3 mC independentă
O benă de turnare cu capacitatea de 3 m³, cu sistem hidraulic pentru închidere și deschidere a gurii de descărcare, dotată cu radio-comandă. Bena de turnare poate fi utilizată atît cu podul rulant, cât și cu un utilaj de ridicare cu furci (tip stivuitor).

Echipamente pentru tensionarea și detensionarea toroanelor
Bianchi a furnizat, de asemenea, toate echipamentele hidraulice pentru pretensionarea toroanelor, incluzând  unitatea cu pompă hidraulică care acționează cilindrii de detensionare și unitatea hidraulică de tensionare capabilă să acționeze alternativ două cricuri de pretensionare separate. Această unitate încorporează o structură pentru ridicarea și coborârea puștii de tensionare cu capacitate  25 tone x 400 mm cursă.

În cele din urmă, livrarea a inclus mașina de impins toroane, dotată de radio-comandă, sistem de reglare pe înălțime, panou electric de comandă și control în care este inclus și panoul touch-screen.

Industry

Recent Posts:

Cu o tradiţie de peste 28 de ani, AIC Trucks dezvoltă permanent serviciile integrate pe care le oferă,bdovedind că este permanent aproape de client, reușind nu numai să asigure servicii de calitate de vânzare camioane noi sau uzate, respectiv de întreţinere și reparaţii, dar și...


Citeste mai mult

Mike Gidaspow, vicepreședinte al departamentului de produse, servicii și soluții Komatsu, și-a făcut timp pentru a discuta la începutul anului cu o echipă de jurnaliști de la „Equipment Today” despre industria construcțiilor, reflectând asupra anului 2023 și privind ...


Citeste mai mult

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult